Henüz alınmayan parçalar için tavsiye lazım ( pc toplama)

Reaksiyon skoru
57
Aldığım ürünler.

Şu an mevcut sıfır kutusunda olan ürünler.

ASRock X870 Nova Wi-Fi ATX anakart AMD AM5, 4X DDR5 8200MHz, 5X M.2 SSD, HDMI 4K 120Hz, Wi-Fi 7, 3X USB Type-C

Wd_black SN8100 2 TB PCI-e 5.0x4 NVMe M.2 SSD, 14.900 MB/s / 14.000 MB/sn'ye ulaşabilen sıralı okuma/yazma hızları, TLC 3D cba NAND.

https://www.gskill.com/community/15...Extreme-Low-Latency-DDR5-5600-CL28-Memory-Kit

Acelem yok gaming gecesi bekleyerek, Vatan Bilgisayar indirimleri bekleyerek falan alabilirim.

Şu an halihazırda kullanıyor olduğum 7800X3D işlemcim var. (yükseltebilirim.)

Ekran kartında bu 2 ürün arasında kaldım. Sizce hangisi alınmalı?

https://www.sinerji.gen.tr/sapphire...ran-karti-p-54426?utm_campaign=akakce&v=1.5.2
https://www.sinerji.gen.tr/xfx-rade...an-karti-p-57647?utm_campaign=akakce&v=1.90.3

Bu PSU alınır mı? Ne diyorsunuz?

https://www.pttavm.com/thermaltake-...=fiyat-kiyaslama&utm_campaign=akakce&v=1.50.4

Aldığım ürünler.

Şu an mevcut sıfır kutusunda olan ürünler.

ASRock X870 Nova Wi-Fi ATX anakart AMD AM5, 4X DDR5 8200MHz, 5X M.2 SSD, HDMI 4K 120Hz, Wi-Fi 7, 3X USB Type-C

Wd_black SN8100 2 TB PCI-e 5.0x4 NVMe M.2 SSD, 14.900 MB/s / 14.000 MB/sn'ye ulaşabilen sıralı okuma/yazma hızları, TLC 3D cba NAND.

https://www.gskill.com/community/15...Extreme-Low-Latency-DDR5-5600-CL28-Memory-Kit

Acelem yok gaming gecesi bekleyerek, Vatan Bilgisayar indirimleri bekleyerek falan alabilirim.

Şu an halihazırda kullanıyor olduğum 7800X3D işlemcim var. (yükseltebilirim.)

Ekran kartında bu 2 ürün arasında kaldım. Sizce hangisi alınmalı?

https://www.sinerji.gen.tr/sapphire...ran-karti-p-54426?utm_campaign=akakce&v=1.5.2
https://www.sinerji.gen.tr/xfx-rade...an-karti-p-57647?utm_campaign=akakce&v=1.90.3

Bu PSU alınır mı? Ne diyorsunuz?

https://www.pttavm.com/thermaltake-...=fiyat-kiyaslama&utm_campaign=akakce&v=1.50.4
ekran kartı nitro+ daha sessiz çalışıyor görüntüsüde daha iyi ikiside en tepe model zaten

ekran kartı nitro+ daha sessiz çalışıyor görüntüsüde daha iyi ikiside en tepe model zaten
Olabilir ayrıca güç kabloları arka kısımdan takılıyormuş o yüzden nitro'ya daha yakınım.

Psu olarak ne önerirsiniz?

CPU'da upgrade e çok ihtiyaç var mı ? Yeni çıkacak işlemcileri beklemek daha mı iyi olur ?

Psu alınır alınmasına da bu sisteme neden nvidia düşünmedin? Butce belirtmemissin, bu konuda sorun yoksa 5070ti ya da 5080 gider bu sisteme. Ayrica işlemciyi yukseltmene bence gerek yok. Performansta buyuk bir fark olmayacak

Olabilir ayrıca güç kabloları arka kısımdan takılıyormuş o yüzden nitro'ya daha yakınım.

Psu olarak ne önerirsiniz?

CPU'da upgrade e çok ihtiyaç var mı ? Yeni çıkacak işlemcileri beklemek daha mı iyi olur ?
psu kalsın iyi
cpu da gerek yok yükseltmeye

Psu alınır alınmasına da bu sisteme neden nvidia düşünmedin? Butce belirtmemissin, bu konuda sorun yoksa 5070ti ya da 5080 gider bu sisteme. Ayrica işlemciyi yukseltmene bence gerek yok. Performansta buyuk bir fark olmayacak

Asus R9 390X STRIX-R9390X-DC3OC-8GD5-GAMING 8 GB Ekran Kartı

Hocam 10-15 yıldır kullandığım ekran kartları burada ve hiç birinde sorun yaşamadım.
Çoğunu kendimden sonra ya kardeşim ya çocuklarım kullandı yıllarca o derece.
İyice sömürdük yani anlayacağın ve hiç sorun yaşamadım o nedenle amd'den devam etmeyi düşünüyorum.

PowerColor Red Dragon Radeon RX 580 8GB

Sapphire AMD Radeon RX 6700 XT Nitro+ 12 GB GDDR6 192 Bit

ve şimdi de RX 9070 XT'ye geçmeyi düşünüyorum.

Amd tarafında hiç sorun yaşamayan bir kullanıcı olarak hak vereceğinizi düşünüyorum şuan.

Hocam 10-15 yıldır kullandığım ekran kartları burada ve hiç birinde sorun yaşamadım.
İyice sömürdük yani anlayacağın ve hiç sorun yaşamadım o nedenle amd'den devam etmeyi düşünüyorum.

Amd tarafında hiç sorun yaşamayan bir kullanıcı olarak hak vereceğinizi düşünüyorum şuan.
Doğrudur en iyi yol bildiğin yol :) Artik AAA oyunlardaki grafik teknolojilerini nvidia ile deneyimleyebiliyorsunuz ondan dedim. Hatta çoğu oyunun grafik ayar menüsünü nvidia yapmış gibi bir şey:) tabii her sekilde kafa rahatlığı önemli. Iyi forumlar iyi oyunlar.

Doğrudur en iyi yol bildiğin yol :) Artik AAA oyunlardaki grafik teknolojilerini nvidia ile deneyimleyebiliyorsunuz ondan dedim. Hatta çoğu oyunun grafik ayar menüsünü nvidia yapmış gibi bir şey:) tabii her sekilde kafa rahatlığı önemli. Iyi forumlar iyi oyunlar.
9070 xt vs 5070- 5070 ti testlerine baktığımda rockstar yapımı olan RDR2 de amd ekran kartı daha yüksek fps veriyordu.

Yani rockstar yapımı oyunlarla uyumu iyi gibi düşünüyorum.
Hikayeli oyun olarak da sadece GTA 6 çıktığında alıp oynarım sanırım.

Onun dışında Valorant filan oynayacağım işlemci tabanlı oyun zaten.

Şuan bile 7800x3d + 6700 xt ile +500 fps alıyorum.
Yani haberlerde rtx 6000 serisi olsun amd tarafı ekran kartları olsun üretimleri ertelenmiş diye duydum o nedenle en son seri olan bu ekran kartını alıp geçmeyi düşünüyorum.

Gerisine de 3-5 sene sonra bakmak lazım.

Bu süreçte 1-2 sene sonra iyi bi işlemci çıkarsa amd tarafında ona upgrade ederim 7800x3d'yi ve buda bana yeter diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Ben Batu'dan (Videoyun) OC vb. yapılacaksa Asrock kartlarda yanma muhabbeti duymuştum. Açılmamışsa Amazon vb. iade edip, yerine farklı marka alınabilir.

Ekran Kartı Sapphire RX9070XT tavsiye edebilirim serin çalışan bir kart. Bir şikayetim yok. Yine de uyarı olsun herhangi bir teknoloji ürününde sıkıntı olma ihtimali her zaman vardır. 👍🏼

Driver çökme sorunu felan da yaşamadın yoksa?
Çok çok garip bişey. O kadar sorunlu konulara denk geldim ki ne diyim bilemedim.

Ben amd tarafında kartın üzerinde olan bileşenlerin kalitesizliğinden şüpheleniyorum.

Ben Batu'dan (Videoyun) OC vb. yapılacaksa Asrock kartlarda yanma muhabbeti duymuştum. Açılmamışsa Amazon vb. iade edip, yerine farklı marka alınabilir.
Araştırdım biraz gemini'ye falan da sordum 0.4 oranında hata varmış asrocklar anakartlarda ama msi ve gigabytelarda bu oran 1.2 hatta 2 oranlara kadar çıkıyormuş yani hepsinde sorun var biraz şans meselesi ama 1000 kişi arasında o 4 kişiden biri olmamak mesele.

Yani ben oc yapacak bile olsam anakarttaki defaultların değerlerin üstüne çıkmadan yaparım
Ve sonrasında sorun olacağını düşünmüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Driver çökme sorunu felan da yaşamadın yoksa?
Çok çok garip bişey. O kadar sorunlu konulara denk geldim ki ne diyim bilemedim.

Ben amd tarafında kartın üzerinde olan bileşenlerin kalitesizliğinden şüpheleniyorum.
Bende internette çok gördüm sorunlar yaşayanları

Ben bi güncelleme gelince hemen yapmıyorum.
Hep en az bi 2 hafta bekleyip yapıyorum. Ve sorun yaşamadım.

Bi 6700xt'de driver güncellemesiyle sorun olmuştu onu da kaldırmıştım bi önceki sürümü kurmuştum o kadar.

Total bütçe ne?
Bütçe var hocam ama kara para haklamadığım için gidip MSI MEG X870E Godlike X almam.

Makul mantıklı FP ürünleri seçip 2-3 yıla bir geçiş yapıyorum en sağlıklısı böyle oluyor.
Yıllardır tecrübe ettiğim bu.

Örnek vermek gerekirse.
Zamanında arkadaşlarım 2080 aldılar.
Ama acele etmeyip 1 yıl sonra sistem kuran arkadaşlarım ise yarı fiyatına 3070 aldılar ve aynı fps i aldılar yıllarca.

Ekran Kartı Sapphire RX9070XT tavsiye edebilirim serin çalışan bir kart. Bir şikayetim yok. Yine de uyarı olsun herhangi bir teknoloji ürününde sıkıntı olma ihtimali her zaman vardır. 👍🏼
Sapphire'de güç girişleri arka kısımdan olması hoşuma gitti. Sapphire'e daha yakınım.
Adamlar kullanıcıları düşünerek hareket etmişler belli.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,196,164
Üyeler
189,982
Son üye
Kiradise
Geri