Neyi konuşacaklarmış merak ediyorum. Yalan ve iftiraları bir yana, Atatürk'e saldırmak için referans aldıkları sözde tarihçiler ya FETÖ'cü ya da BOP'çu. Zaten kafalarını çıkartmaya artık korktukları için harcanabilir troller vasıtasıyla saçmalıyorlar.
Ben sana arapça ogrenmi dedim? Ezanın bir ibadet öncesi ona yapılan çağrı olduğunu anlamak için Arapça bilmeye gerekmi var? Müslüman olsan zaten bu dediklerinin fıkıh usulünde ne kadar saçma olduğunu anlardında neyse
Bir Müslüman Mülüman olmanın dışında başka bir şeyci olamaz. Bu nedenle de Müslümanlara karşı olan kin ve nefret suni olarak Dünya çapında körükleniyor.
İnsanları sömürmenin ve köleleştirmenin yolu, onların zihinlerini ele geçirmekle olur. Mutlak sadakat köleliktir. İnançtan uzaklaşanların zihnini ele geçirmek kolaylaşır. Çünkü yalnız ve boş olurlar.
Madem öyle bir şey var. İlk fırsatta neden Sudan, Irak ya da Yemen'e değil de Avrupa ya da Amerika'ya gidiyorlar? Bitmedi gitti şu mağdur edebiyatınız.
Ben sana arapça ogrenmi dedim? Ezanın bir ibadet öncesi ona yapılan çağrı olduğunu anlamak için Arapça bilmeye gerekmi var? Müslüman olsan zaten bu dediklerinin fıkıh usulünde ne kadar saçma olduğunu anlardında neyse
Çağrı olup olmadığını nasıl anlıyorsun mesela söylesene ? Kur'an da bu ses ezandır bunu işitirseniz camilere koşun mu diyor ? Türkçesi okunsa islamla alakan olmasa bile bunu anlarsın türkçe ezanla
kafan basmıyor bu işlere belli.Ezbere din öğreniyorsan hiç inanma daha iyi
Kazım karabekir'in notlarında şöyle geçer:
- Evet Karabekir, arapoğlunun yavelerini türk oğullarına öğretmek için kur’ân’ı türkçeye çevirttireceğim. ve böylece de okutacağım. ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler
Kazım Karabekirle belli bir süre sonra ters düşüyor.Kinli şekilde bunu nakil etmiş olabilir Kendi ağzıyla yada kendi el yazısıyla yazmadığı sürece inanmayın böyle şeylere.Bu sadece Atatürk'e özgü bir şey değil dediğim genel olarak söylüyorum.
Çağrı olup olmadığını nasıl anlıyorsun mesela söylesene ? Kur'an da bu ses ezandır bunu işitirseniz camilere koşun mu diyor ? Türkçesi okunsa islamla alakan olmasa bile bunu anlarsın türkçe ezanla
Post automatically merged:
Kazım Karabekirle belli bir süre sonra ters düşüyor.Kinli şekilde bunu nakil etmiş olabilir Kendi ağzıyla yada kendi el yazısıyla yazmadığı sürece inanmayın böyle şeylere.
Atatürk pek çok el yazısında bu tarz islamın uydurmaca olduğunu kendisinin inanmadığını türk milletinin bu uydurmacaya inanmasını söyler. Asıl siz Atatürk müslüman olduğuna inanmayın.
Aziz Nesin der ki: Bir Müslüman Atatürk'ü sevemez.
Kazım Karabekirle belli bir süre sonra ters düşüyor.Kinli şekilde bunu nakil etmiş olabilir Kendi ağzıyla yada kendi el yazısıyla yazmadığı sürece inanmayın böyle şeylere.Bu sadece Atatürk'e özgü bir şey değil dediğim genel olarak söylüyorum.
Ben duygularımla değil İslam ne derse onu söylüyorum buyur müctehid bir alimin ezanın arapça dışındaki bir dilde okunabilecegini söylediği bir fetvasını at;
Atatürk pek çok el yazısında bu tarz islamın uydurmaca olduğunu kendisinin inanmadığını türk milletinin bu uydurmacaya inanmasını söyler. Asıl siz Atatürk müslüman olduğuna inanmayın.
Ben duygularımla değil İslam ne derse onu söylüyorum buyur müctehid bir alimin ezanın arapça dışındaki bir dilde okunabilecegini söylediği bir fetvasını at;
İslam ne derse o diyorsun gidip hocalara bakıyorsun.Kitaba bakıcaksın hocalar günümüzde bile ters düşüyor.Hadisleri katmıyorum bile her türden hadis bulursun.Tek kaynak kur'an olmalı.
Kur'an da ezan sadece arapca olur gibi bir ayet atar mısın
Zaten Kazım Karabekir bunu kininden uydurmuş ama asıl nokta, kitabın içinde yazanların anlaşıldığı takdirde inananları rahatsız edeceğini itiraf eden ilk kişi olabilir. Bizim yobaz sürüsü uydurma şeylere yapışırken bile kendi ayağına sıkar.
beyini sulanmış hafızları diyorsan o yazının tamamını okumanı isterim.Bahsettiği beyini sulanmış hafızları bir kesim için kullanıyor çünkü.
İslam ne derse o diyorsun gidip hocalara bakıyorsun.Kitaba bakıcaksın hocalar günümüzde bile ters düşüyor.Hadisleri katmıyorum bile her türden hadis bulursun.Tek kaynak kur'an olmalı.
Kur'an da ezan sadece arapca olur gibi bir ayet atar mısın
Gunumuzde müctehid bir alimmi var? Müctehid bir alimin fetvasını at diyorum ezanın farklı bir dilde okunabilecegini dair sen diyorsunki hoca cart curt. Madem hadisleri kaynak olarak alınmayacağını kadar sapkinliga düştün al bakalım sizin baş sapkinin ezanın Türkçe okunması ile ilgili konuşmasını:
Gunumuzde müctehid bir alimmi var? Müctehid bir alimin fetvasını at diyorum ezanın farklı bir dilde okunabilecegini dair sen diyorsunki hoca cart curt. Madem hadisleri kaynak olarak alınmayacağını kadar sapkinliga düştün al bakalım sizin baş sapkinin ezanın Türkçe okunması ile ilgili konuşmasını:
Bunu atacağını bildiğim için bunu yazdım zaten
Hadisleri kaynak olarak belliyorsan kur'anı yetersiz görüyorsundur zaten burada sapkın duruma düşücek olan sensin
"Kendilerine okunan bu kitabı (Kur'an'ı) sana göndermemiz onlara yetmiyor mu?
Kur'an bir çok yerde ben yeterli bir kitabım diyor zaten.Neyi dayatmaya çalışıyorsun daha ?
Yaşar nuriyi severim çoğu fikrine katılırım ama buna katılmıyorum ayrıca attığın adam hadisleri inkar ediyordu
Kimse ciddiye alıp cevap bile vermemiş sana ama ben yapayım dedim öyle bir şey. Devam edip etmeyeceğime de cevabını duyduktan sonra karar vereceğim, sen bir şey yazdıktan sonra cevap vermiyorsam cahilliğine güldüğümdendir yanlış anlama.