R5 7500f rtx 3050 cpu neden %100 oluyor

Bu sorunun kesinlikle ram yetersizliği oldugunu nasıl anlarız bir fikriniz varmı işlemci cinebench multi core 13800 single core 1800 çıktı

Ve hwinfoda sanal bellek yükü %95 de görmüştü

page file ve hizmetleri ayarı yaptım gözle görülür farklar oldu %100 cpu sorunu ortadan kalktı fakat pubg de gpu %70 filan görüyor o esnada frame ms 6.6 dan 9 a çıkıyor 180hz im Valorantta hiç fark edemedim varla yok arası %99 Rammiş Evet

Son düzenleme:
sorun pubg olmasın hadi valorantta %100 e vurması ve sürekli microstutter yaşanması
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1x16 ramden olabilirmi diyorsunuz yani
Sistemde virüs falan mı var sanal çekirdeği olan işlemcileri o oyunda kolay kolay %100 yapmak mümkün değil R5 5600 ile denedim bunun 3 katı falan bir ekran kartı takılıydı yine %100e yakın bir şey bile görmedi işlemci. Arkada stres testi falan açman gerek o kullanım için.

Sistemde virüs falan mı var sanal çekirdeği olan işlemcileri o oyunda kolay kolay %100 yapmak mümkün değil R5 5600 ile denedim bunun 3 katı falan bir ekran kartı takılıydı yine %100e yakın bir şey bile görmedi işlemci. Arkada stres testi falan açman gerek o kullanım için.
Yok vallaha 3 defa format yedi durum bu Pagefile açtım 16483mb verdim servisleri kapattım %100 cpu görmedim bi pubg de map ekranı geldiği gibi %70 gördü düştü hemen ama gpum düşüyor

Sizce tek kanaldanmıdır hocam bu problem %95 sanal bellek yükü vardı

Merhaba pubg de ayarlari en dusuk yapip birde ram kullanimini gosterip birdaha atar misin ?

• Beğen
Reaksiyonlar: Tykg

Ekler

• 1772113109827.webp
    1772113109827.webp
    250.9 KB · Hit: 10
Son düzenleme:
Bu şekil
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Az buz var yinede bi 32gb ram ile deniyeceğim bugün
tamam kanka ayni sistemin cok kaliteli 32gb ddr5 ram versiyonu arkadasimda var ve aynisi ,ekran kartini degistir yani direk iade et bence herseyi hazir sistem al parcalar ozellikle ekran karti islemci cok uyumsuz. Bu arada mantiken bakinca normal de ekran karti kullanimi %100 olup islemcinin cok az olmasi gerekiyor ama bu islemci ile bu ekran karti arasinda boyle bir olay var nedenini bilmiyorum. Birde eger elinde cok yuksek grafikli bir oyun var mi RDR2 gibi o oyunlarda sorun olmuyacak bence.

• Beğen
Reaksiyonlar: Tykg
tamam kanka ayni sistemin cok kaliteli 32gb ddr5 ram versiyonu arkadasimda var ve aynisi ,ekran kartini degistir yani direk iade et bence herseyi hazir sistem al parcalar ozellikle ekran karti islemci cok uyumsuz. Bu arada mantiken bakinca normal de ekran karti kullanimi %100 olup islemcinin cok az olmasi gerekiyor ama bu islemci ile bu ekran karti arasinda boyle bir olay var nedenini bilmiyorum. Birde eger elinde cok yuksek grafikli bir oyun var mi RDR2 gibi o oyunlarda sorun olmuyacak bence.
3060ti ilede denedim durum aynı 32gb ram ilede durum aynı vallaha çok garip

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,199,962
Üyeler
190,670
Son üye
emirsellisko
Geri