Yardım 5060 ti 16 gb Ekran Kartı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim

Reaksiyon skoru
7
Bütçe
33.000
Oyunda tek tük oynasamda genel olarak stable diffusion veya blender gibi biraz daha vram ihtiyacı duyacağım uygulamalar kullanıyorum. Bilgisayar donanımları ve markalar hakkına bilgim sıfıra yakın o yüzden şuna dikkat et, şu markadan alma, şu siteden uzak dur tarzı söylemlerin hepsine açığım. Şu 3 adet ekran kartını az çok gördüm bunlarda bir sorun var mı veya başka tavsiyesi olan var mı?

Aynı nedenlerle ai için aldım windforce 3 fanlı gigabyte. cuda çekirdekleri çok olmadıkları için performans çok yüksek değil ancak 5070'e göre 4gb vram fark yaratıyor aslında. fanlar %60-80 arasında uğultu yapıyor geri kalanda sorun yok. zaten %83 power limit 270 core-1700 civarı da memory clock yaptım fanlar %50nin üstüne pek çıktığı olmuyor çok yoğun ai kullanacaksam direkt %100e çekiyorum ancak bu seviyede tabi ki sesli çalışıyor her kartta olduğu gibi. power limit çok fark yaratmıyor ai için o yüzden kısmak mantıklı geliyor. 31 kasımda amazondan 25 bine almışım 9 taksit olarak referans olması için yazıyorum. satıcı direkt amazon-trendyol-hepsiburada gibi yerlerden aldığın sürece çok problem yaşamazsın diye düşünüyorum.

Aynı nedenlerle ai için aldım windforce 3 fanlı gigabyte. cuda çekirdekleri çok olmadıkları için performans çok yüksek değil ancak 5070'e göre 4gb vram fark yaratıyor aslında. fanlar %60-80 arasında uğultu yapıyor geri kalanda sorun yok. zaten %83 power limit 270 core-1700 civarı da memory clock yaptım fanlar %50nin üstüne pek çıktığı olmuyor çok yoğun ai kullanacaksam direkt %100e çekiyorum ancak bu seviyede tabi ki sesli çalışıyor her kartta olduğu gibi. power limit çok fark yaratmıyor ai için o yüzden kısmak mantıklı geliyor. 31 kasımda amazondan 25 bine almışım 9 taksit olarak referans olması için yazıyorum. satıcı direkt amazon-trendyol-hepsiburada gibi yerlerden aldığın sürece çok problem yaşamazsın diye düşünüyorum.
Güzel referans oldu teşekkür ederim. Aslında ben de 5070 12 gb ile bunun arasında kalmıştım da gördüğüm kadarı ile insanlar cuda çekirdeklerinden veya hızdan biraz feda edip daha çok wan ve flux tarzları için vramin en azından 16 olmasını önermişler o yüzden geri 16 gb vrame döndüm.
Şunu sormakta da fayda var aslında seçiminden memnun musun? Daha çok para biriktirseydim de şunu alsaydım dediğin oldu mu hiç? 4050 6 gb den geçiş yapıcam o yüzden ne alsam benim için yükseltme oluyor da yine de kararımdan pişman olmak istemiyorum ilerde.

VRAM daha önemliyse 5070Ti’a çıkmak gerek o da fiyat farkı yüksek. 4GB vram çok fark yaratacaksa 5060Ti alınmaması için bir sebep yok. 5060Ti - 5070 ikilisinin arasında %30 saf kas gücü farkı var yaklaşık

VRAM daha önemliyse 5070Ti’a çıkmak gerek o da fiyat farkı yüksek. 4GB vram çok fark yaratacaksa 5060Ti alınmaması için bir sebep yok. 5060Ti - 5070 ikilisinin arasında %30 saf kas gücü farkı var yaklaşık
Tamamdır teşekkür ederim. Zaten oyun daha az ve sistem gereksinimi az oyunlar oynadığımdan saf kas gücü biraz daha geri planda kalıyor.

Tamamdır teşekkür ederim. Zaten oyun daha az ve sistem gereksinimi az oyunlar oynadığımdan saf kas gücü biraz daha geri planda kalıyor.
Sizi üzmez ya 5060Ti iyi bir kart. DLSS çok gelişti sayesinde 2K Ultra hallediyor oyunları da. Ama biraz kupon vs kovalayın bence. Bende de Eagle 3 Fanlı modeli var gpu 65 hotspot 75 civarı

Sizi üzmez ya 5060Ti iyi bir kart. DLSS çok gelişti sayesinde 2K Ultra hallediyor oyunları da. Ama biraz kupon vs kovalayın bence. Bende de Eagle 3 Fanlı modeli var gpu 65 hotspot 75 civarı
hemen hemen hangi fiyat aralığını kovalamam lazım sizce? Şimdi ilk defa sistem dizeceğim için nerden indirim kovalarım , hangi siteler sağlam fazla bilgim yok malesef

bütçenize uygun 5070 varken blender tarzı uygulamalarda 5060ti yerine 5070 tercih edilebilir
%20+ fark vardı sanırsam
Biraz daha hızdan ziyade kapasite odaklı gitmemi tavsiye etti insanlar ama fiyatlar yakın olunca 5070 de güçlü bir seçenek belki indirim falan yakalayabilirsem yine değerlendirebilirim teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,583
Üyeler
190,768
Son üye
Riwi
Geri