5-6 milyon bütçe internet cafe açmak mantıklı mı

Şuanki işyerimi 10 yıllığına kiraya vereceğim ve bir miktar para alacağım. Bu paranın bir kısmıyla 5-6 milyona internet cafe açmak istiyorum. 4 milyona dükkanı alıp 2 milyona başlangıç için 20 sistem ve diğer restorasyon giderlerini harcamak mantıklı mı? Bulunduğum semtte arz çok ancak talep de çok günü farketmeksizin saat akşam 6 dan gece 12 ye kadar boş masa bulunmuyor müşteriler hep boşta kalıyor. Ben de diğerlerinden daha da iyi bir cafe açmayı planlıyorum. Bu işin zorlukları nelerdir, bir cafeye 7-8 milyon bağlamak gereksiz mi olur?
6 milyon TL bugün faiz getirisi aylık 150 bin TL ve ya ortalama altın getirisi %60 hisseden anlıyorsanız da emeklilik denecek yüksek güvenlikli Amerikan hisseleri de ortalama %80 getirisi var tüm bunları baz alarak en kötü bu işten aylık 150 bin TL yıllık bazda en az %45 getiriyorsa girebilirsin ama bu rakamlara konumun iyi değilse ulaşmanız imkansız 👌

6 milyon TL bugün faiz getirisi aylık 150 bin TL ve ya ortalama altın getirisi %60 hisseden anlıyorsanız da emeklilik denecek yüksek güvenlikli Amerikan hisseleri de ortalama %80 getirisi var tüm bunları baz alarak en kötü bu işten aylık 150 bin TL yıllık bazda en az %45 getiriyorsa girebilirsin ama bu rakamlara konumun iyi değilse ulaşmanız imkansız 👌
Hocam bakış açınız doğru ancak şöyle düşündüm. Mesela şuanki işyerim olan ekmek fabrikası 10 yıllık sözleşme ile 15 milyon peşin, aylık 80 bin tl ye dolara endeksli olarak verebiliyorum. İnternet cafeyi açtıktan sonra da tutarsa aynı şey olacak ve kökü hala bende ben sadece devren kirasını bi yerden sonra almaya başlayacam. Ama bunu faize göre vb düşündüğünüzde paranın enflasyon karşısında değer kaybetmemesini istiyorsak örneğin aylık gelen 150 bin tl 120-130 bin tl sini tekrar faize atmamı gerekecek. Diyelim ki tutmadı ve açık vermeye başladım o zaman da zaten işyerini geri satabilir, ekipmanları da örneğin %30 zararla satabilirim. Şuanda 20 yaşındayım ve 30-40 yaşıma geldiğimde çocuğum olursa ona alamayız yapamayız dememek için aklıma böyle bir plan geldi. Bu planı yerine getirene kadar her bir iş yerini kurup, tutturup ardından 5-10 yıllık sözleşmeyle devrederek her devirden gelen parayla farklı bir sektöre giriş yapmaya çalışıyorum. Bu da ilk adım olacak. Hepsi bir gün gider ama taşınmaz gitmez.

Hocam bakış açınız doğru ancak şöyle düşündüm. Mesela şuanki işyerim olan ekmek fabrikası 10 yıllık sözleşme ile 15 milyon peşin, aylık 80 bin tl ye dolara endeksli olarak verebiliyorum. İnternet cafeyi açtıktan sonra da tutarsa aynı şey olacak ve kökü hala bende ben sadece devren kirasını bi yerden sonra almaya başlayacam. Ama bunu faize göre vb düşündüğünüzde paranın enflasyon karşısında değer kaybetmemesini istiyorsak örneğin aylık gelen 150 bin tl 120-130 bin tl sini tekrar faize atmamı gerekecek. Diyelim ki tutmadı ve açık vermeye başladım o zaman da zaten işyerini geri satabilir, ekipmanları da örneğin %30 zararla satabilirim. Şuanda 20 yaşındayım ve 30-40 yaşıma geldiğimde çocuğum olursa ona alamayız yapamayız dememek için aklıma böyle bir plan geldi. Bu planı yerine getirene kadar her bir iş yerini kurup, tutturup ardından 5-10 yıllık sözleşmeyle devrederek her devirden gelen parayla farklı bir sektöre giriş yapmaya çalışıyorum. Bu da ilk adım olacak. Hepsi bir gün gider ama taşınmaz gitmez.
Sadece şunu ekleyim şuan bu işe sistem yatırımı yapmak için çok yanlış zaman bence, ciddi bir çip krizi var 40-50 binlik sistemler 80-100 binlere dayanmış durumda. Ben bireysel alacaklara bile aceleniz yoksa almayın diyorum sen 20 tane almaktan bahsediyorsun 😀

5070 biraz fazla olur bence, anca vıp falan yaparsan oraya konulabilir.420hz monitörde yine fazla olur vıpe konulabilir.240 veya en fazla 360 yeterli olur gibi.Ekran kartı ,ekipman satma fikri de internet kafe konsebine ne kadar uyumlu olur bilemedim

Uygun va veya tn panelli yüksek hz monitörler kullansan yeterli. Zaten çoğu gelen oyuncu ya cs yada valorant oynayacak bu yüzden renk kalitesinin önemi kalmıyor.
Rtx 3060 yerine rx6700xt gibi kartlar daha iyi olur. Amd daha ucuza bulunur ve fiyat hakkını verecek kartlar.
Ve işlemci ağırlıklı olmasıda önemli olur.
Diğer parçalarda yine 2. El sağlam olanlarında bakabilirsin. Misal rival 5 mouse'lar. Vursan atsan zarar görmeyecek tarzdan sağlam mouse.
Koltuktu masasıydı vs. ucuza kapatabildiğin sürece iyi.
Her 3-5 kuruşun önemi olduğundan ve bunların uzun sürelerce kullanılacağından parasının hakkını verecek şekilde planlamak önemli.

Geri