Laptop cok kasıyor nasıl akıcı olur

yusuf544

80+ Silver
Reaksiyon skoru
754
SELAMÜN ALEYKÜM
Bu laptopu zamanında hiçbir bilgim yokken babam almıştı kullanmıyorum zaten masa üstü pc var ama ara sıra yine acıp bırseylere bakıyorum fakat aşırı derecede kasıyor google girerken bile ve yavaş.tümleşik ram olduğu için ramde alıp takamıyorum ben ne gibi ayarlar yaparsam akıcı olur yoksa böyle olmaya mahkummu.

miladı dolduğunu kabul et, hiçbir şey yapamazsın.
ya zaten kullandığımdan deilde kardeşim pc de iken telefonunda şarjı bitince boşta kalıyorum bari laptoptan birşeylere bakim diyorum ama insanı aşırı derecede sinir ediyor buda.

Yani yapabileceğin şeyler format atmak termal macun bakımlarını yapmak bide windows 11 kullanıyorsan 10 a düşürürsen daha iyi performans alırsın çok bir şey değişmez ama elimizden gelen bu

ya zaten kullandığımdan deilde kardeşim pc de iken telefonunda şarjı bitince boşta kalıyorum bari laptoptan birşeylere bakim diyorum ama insanı aşırı derecede sinir ediyor buda.
ekran bağımlılığını azaltmanı öneririm bu konuda.

ekran bağımlılığını azaltmanı öneririm bu konuda.
hocam zaten bi hafta sonu anca kullanmaya vaktim oluyor ondada sonuna kadar kullanim diyorum tatilin :shy:
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yani yapabileceğin şeyler format atmak termal macun bakımlarını yapmak bide windows 11 kullanıyorsan 10 a düşürürsen daha iyi performans alırsın çok bir şey değişmez ama elimizden gelen bu
imleçi hareket ettirikne bile kasıyor şuanda kafayı yemelik :uzgunpeepo:

hocam zaten bi hafta sonu anca kullanmaya vaktim oluyor ondada sonuna kadar kullanim diyorum tatilin :shy:

imleçi hareket ettirikne bile kasıyor şuanda kafayı yemelik :uzgunpeepo:
sinir olacak bir durum yok 4gb ram cs 1.6 falan oynatır suan win11 şartlarında o da arkada chrome açtırtmaz misal, laptopun suçu yok zamanın gerisinde

Hafif linux dağıtımı kur. Kurulum ortamında Wifi gibi şeyleri de dene tabii ki.

Disk birleştirme, disk temizleme, güç ayarlarından dengeli kullanım seç, gibi şeyler deneyebilirsin.

Görev yöneticisinden hangi kaynağın en çok kullanıldığına bak. CPU mu, RAM mi, SSD mi...? Bunlardan biri darboğaz yapıyordur. Hangisi yapıyorsa onu rahatlatman lazım.

RAM'den kaynaklı donma oluyorsa sanal belleği aktif et. Sistem --> Sistem bilgisi --> Gelişmiş sistem ayarı --> "Gelişmiş" sekmesi --> "Performans" başlığı altındaki "Ayarlar" seçeneği --> "Gelişmiş" sekmesi --> "Sanal bellek" başlığı altındaki "Değiştir" seçeneği --> "Tüm sürücülerde disk belleği dosyasını otomatik yönet" tikini kaldır. --> "Özel boyut" seç ve "Başlangıç boyutu" ile "En büyük boyut" değerlerini 8196 olarak gir. --> "Ayarla" tıkla. --> Tamam --> Tamam --> Tamam -- Şimdi yeniden başlat

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,719
Üyeler
189,914
Son üye
coderift
Geri