🔴Bedelli Askerlik 417.000 TL Oluyor !

Not : Batıda Askerlik Yapanların Aylık Maaşı 1200-1300 TL Civarında .

Bu Ücret Günlük 40-45 TL'ye Geliyor Yemekler Çoğu Yerde Kötü Olduğunu Düşünürsek , Çay Simit Hesabına Gelirimde Neyse :D

Gidin şerefinizle önünüzdekini kesin arkadaşlar. Ne askerlik yapılır ne de bu kadar para verilir.

Askerliği bedelli yapmış birisinin benimle G3 tartışması ironik. Hiç bir operasyonun kask kamerasını izledin mi? Tüfeği seride kullanan gördün mü meskun mahalde? Üstelik pisuvara sıçan tayfa G3'le vuramıyorsa MPT ile hiç vuramaz çünkü G3'ün arpacık tasarımı sayesinde mekanik nişancılık daha kolay. Üstüne bir de kıtada G3 kullanan personel yok. G3 DMR olarak kullanıladabilir. 7. Nesil savaş uçağı takip etmek mi yoksa pisuvara sıçan adam MPT ile öğrensin demek mi? Türk halkı fikri olmadığı konularda yorum yapmayı çok seviyor. Savunma sanayinin önceliklerini 26 günlük bir askerin keyfine göre belirlesinler o zaman paşalar niye var zaten değil mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

AB ortadoğuda mı? AB ülkelerinin sınırlarında yıllardır savaş var mı?
Ben bedelli yaptım, yaptığım yerde uzun dönem yapanlarda vardı. Çoğunu tuvalet temizlemeye, garajda araba yıkamaya, çaycı ve ayak işlerini yapmak için görevlendirilmişti. 10 gün sonra gidicek adam ben sadece 1 defa 3 mermi sıktım dedi. Bu durumda bedelliyle 6 ay arasında ne fark var? Ayrıca 2 abim de farklı yerlerde uzun dönem 12 ay yaptılar onlarda aynı şekil hep saçma sapan ayak işleri yapmışlar.

Not: bu arada diğer mesajları okudum konu 6 ay, bedelli konusu değilmiş ama olsun yine de dursun mesajım. G3 konusunda da haksızsın bizde de hepsi bozuktu. Atışa gittiğimiz gün bazi arkadaşlar bu yüzden atış yapamadı.

Son düzenleme:
Amasya da bedelli yaptım ön bilgi olması açısından kısaca fikirlerimi paylaşayım 80.000 TL ödemiştim aralık 2022 tarihinde 2023 yılında ise gittim tecilim bittiği için gitmek zorundaydım.
Mesleğiniz varsa ve 6 aylık geliriniz bedelliye yetiyorsa bedelli yapmanızı tavsiye ederim. Komutanlarımız dahi iyi yaptınız mesleğiniz elinizdeyse en mantıklısı diyordu.
Mesleğiniz yoksa ve 417k verecek durumunuz yoksa bence 6 ayda yapılır ancak askeriye de psikolojiniz çok değişiyor. Benim konuştuğum 6 aylık yapanlar keşke bedelli yapsaydık daha çok harcadık dedi o dönem.
Ben genel olarak yaşadığım hayatta da disipline önem veren biriyim komutanlarla aram bu nedenle iyiydi biraz kiloluydum kilo harici sorun yaşamadım ama hayatımın iyi olmayan bir döneminde gittim, kafamı dinlemek gibi geldi.
Askerlikle ilgili en iyi konu ise 1 hafta g3 eğitimiydi sadece 3 el ateş edilse de sök tak temizlik tutma vs eğitimi iyiydi.
6 ay askerliği kutsallaştıranlara bakmayın aşırı fark yoktu elbette bedelli tarafında tölerans daha yüksekti.
Ek bir bilgi daha vereyim bedelli için ödediğimiz tutarlar özellikle sınırda görev yapan askerlere maaş bütçesi olarak ayrılıyordu artık genel bütçe (savunma sanayine) ayrılıyormuş. Bedelli askerlik bu nedenle devlet politikası içinde daha mantıklı asker olma gibi bir hedefiniz yoksa

Son düzenleme:
diğerinde de vatani görevini yapmış oluyorsun?
parayla yapılan ile alın teriyle yapılan bir mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende 6 ay gideceğim fakat zorunlu askerlik zaman kaybından başka bir şey değil
Yine de gidip görüp o zorluluğu yaşamak lazım. Al işte son kale iran da düşüyor. Sırada biz varız. O askerlik sefilliğini ve zorluğunu yaşamakta fayda var diye düşünüyorum. Hiç silah tutmamakla 3 mermi de olsa silah sıkmanın farkı olur diye düşünüyorum.

Bedelli Yapmayı Düşünenler İçin Bu Video Biraz Açıklayıcı Olur .

a group of men in suits and ties are standing next to each other and looking at the camera .

Amasya da bedelli yaptım ön bilgi olması açısından kısaca fikirlerimi paylaşayım 80.000 TL ödemiştim aralık 2022 tarihinde 2023 yılında ise gittim tecilim bittiği için gitmek zorundaydım.
Mesleğiniz varsa ve 6 aylık geliriniz bedelliye yetiyorsa bedelli yapmanızı tavsiye ederim. Komutanlarımız dahi iyi yaptınız mesleğiniz elinizdeyse en mantıklısı diyordu.
Mesleğiniz yoksa ve 417k verecek durumunuz yoksa bence 6 ayda yapılır ancak askeriye de psikolojiniz çok değişiyor. Benim konuştuğum 6 aylık yapanlar keşke bedelli yapsaydık daha çok harcadık dedi o dönem.
Ben genel olarak yaşadığım hayatta da disipline önem veren biriyim komutanlarla aram bu nedenle iyiydi biraz kiloluydum kilo harici sorun yaşamadım ama hayatımın iyi olmayan bir döneminde gittim, kafamı dinlemek gibi geldi.
Askerlikle ilgili en iyi konu ise 1 hafta g3 eğitimiydi sadece 3 el ateş edilse de sök tak temizlik tutma vs eğitimi iyiydi.
6 ay askerliği kutsallaştıranlara bakmayın aşırı fark yoktu elbette bedelli tarafında tölerans daha yüksekti.
Ek bir bilgi daha vereyim bedelli için ödediğimiz tutarlar özellikle sınırda görev yapan askerlere maaş bütçesi olarak ayrılıyordu artık genel bütçe (savunma sanayine) ayrılıyormuş. Bedelli askerlik bu nedenle devlet politikası içinde daha mantıklı asker olma gibi bir hedefiniz yoksa
Kasım ayında inşallah bende Amasya'da bedelliye gideceğim . Bakalım hayırlısı olur inşallah :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,891
Üyeler
190,823
Son üye
erdemkardes
Geri