Ips ekranı oled gibi yapmak

Yamaha MT-09

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
225
ips ekranım var ama oleddeki renkleri çok seviyorum , birebir aynısını olmasını beklemiyorum ama biraz daha oled görüntüsü nasıl verebilirim? renk ayarlarım nasıl olmalı?

ips ekranım var ama oleddeki renkleri çok seviyorum , birebir aynısını olmasını beklemiyorum ama biraz daha oled görüntüsü nasıl verebilirim? renk ayarlarım nasıl olmalı?
Açıkcası bende kendi monitörüm için güzel ayarlar arıyorum o nedenle pek bir şey bilmiyorum diyebilirim. Seninki imzadaki Aoc 24.5" Q25G4SR mi? Bunu da yazsaydın keşke. :')

Açıkcası bende kendi monitörüm için güzel ayarlar arıyorum o nedenle pek bir şey bilmiyorum diyebilirim. Seninki imzadaki Aoc 24.5" Q25G4SR mi? Bunu da yazsaydın keşke. :')
aynen hocam o monitör

hdr ve parlaklık %20 yaptım güzel bir görüntü oldu

her ips panele göre renk kontrast ayarları farklı olur. yani bak şunu şunu yap deseler bile kendi monitörüne uyguladığında lan bu renkler yeşil ağırlıkta oldu yada kıpkırmızı oldu gibi sonuçla karşılabilirsin. kendi monitörünü göz zevkine göre ayarlaman gerekiyor. yani ortak bir ayar mantığı yok malesef

OLED'in renkleri diye bir şey yok ki. Her markanın modelin kalibrasyonu bir değil kimisi çok cırtlak renkle gönderiyor kimisi çok daha doğrucu bir kalibrasyonla gönderiyor. Ama istediğini yap OLED'deki kadar geniş kontrast elde edemeyeceksin siyahlardan dolayı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,172
Üyeler
189,984
Son üye
Kurou
Geri