Yardım Soğutma sistemi ve ekran kartı değişiklik için fikir

Quiky

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
2000
öncelikle merhaba. Rust oyuncusuyum sistemim yeterli değil artık zorlanıyor fps droplar yaşıyor ve fps im stabil kalmıyor ya 40 ya 30 ya 70 değişiyor hep kalabalık sunucularda oynuoyrum genelde bundan dolayı işlemci önplanda biraz yeni değiştirdim lakin takmadım daha stock fanla takmak mantıklı gelmedi. i3 12100f ten i5 13400f e geçtim sizden onun için bi yorum iyi mi köyü paramı çöpe mi attım bi fikir istiyorum. ve onun için soğutcu önerisi daha doğrusu benim gösterdiğim modeller arasından yani birde vatan gibi bir siteden yakın zamanda almam iyi olur o yüzden. ve son olarak bu işlemci ile kulanıcam ilerde ekran kartı seçimim değiştirmem gerek ve 2. el para vermek istemiyorum mineng yapılmıştır vs o yüzden tercihim sıfır almak onuda önümdeki 3/4 ay içersinde alıcam onun içinde bütcem 20/25 en fazla bu işlemci soğutucusu olarak ise baktığım modeller bunlar

MSI MAG COREFROZR AA13 1x120mm

COOLER MASTER HYPER 212 3DHP SİYAH 1x120mm

kendi bilgisayarımın özellikleri şuan için;
Asus tuf rx6500xt 4gb
i3 12100f 4 çekirdek
32 gb ddr4 ram
500gb m2 ssd
500 watt powersupply
asus h610 anakart

Rust optimizasyonu iyi olan bir oyun değil baştan söyliyim
İŞlemci upgrade oke etkisi olurda senin o kadar fps düşüklüğü yaşama sebebin bariz bir şekilde ekran kartı. İşlemci yerine ekran kartı yükseltsen daha iyi olurdu. Daha büyük etkisini görürdün. Eğer imkanın varsa vrami yüksek bir ekran kartı al alacağın zaman.

Soğutucu olarak attığın 2 soğutucuyu da bilmiyorum şu zamana kullandığım kule tipi soğutucular hep thermalrigh idi. Max 2k bütçe ise ilerde yine işlemci değiştirim falan diyorsan bu attığım link.
2 si arasından msi da yeterli olur gibi geldi bana.

Son düzenleme:
anladım işlemci yanlış bi secim olmuş ama yapıcak pek bişeyim yok yakın zamanda ekran kartı olarak 16gb almam dediğine göre büyük avantaj ama hangi model ya da nasıl bi kart sence ?
Rust optimizasyonu iyi olan bir oyun değil baştan söyliyim
İŞlemci upgrade oke etkisi olurda senin o kadar fps düşüklüğü yaşama sebebin bariz bir şekilde ekran kartı. İşlemci yerine ekran kartı yükseltsen daha iyi olurdu. Daha büyük etkisini görürdün. Eğer imkanın varsa vrami yüksek bir ekran kartı al alacağın zaman.

Soğutucu olarak attığın 2 soğutucuyu da bilmiyorum şu zamana kullandığım kule tipi soğutucular hep thermalrigh idi. Max 2k bütçe ise ilerde yine işlemci değiştirim falan diyorsan bu attığım link.
2 si arasından msi da yeterli olur gibi geldi bana.

anladım işlemci yanlış bi secim olmuş ama yapıcak pek bişeyim yok yakın zamanda ekran kartı olarak 16gb almam dediğine göre büyük avantaj ama hangi model ya da nasıl bi kart sence ?
İşlemci yanlış seçim değilde rust sıkıntılı bir oyun. O işlemci bile ucu ucuna yeter öyle diyim. Ekran kartı için şimdi öneri yapmak saçma olur fiyat çok değişken ülkede. Soğutucu için direkt 13400f soğucu öneri olarak başlık aç daha iyi bilenler vardır.

anladım teşşkür ederim yinede

Geri