Ryzen 7 5800x3d boşta 50-60 derece (Sıvı Soğutmalı)

Meiay

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar Ryzen 7 5800x3d işlemcim var sıvı soğutmam Cooler Master MasterLiquid Core 360L ARGB Kasa cooler master masterbox td500 v2 boşta 40 50 derece aralığında gezmekte pompa sesi duyamıyorum kasada ve anakartımda aio pump girişi yok bende cpu-fan bölümüne taktım pompayı yük altında işlemci 80 85 aralığını görüyor normal midir ya sıvı soğutmada bir arıza var mıdır

Pump girişi yoksa anakartta bios dan cha fan ya da sys fan hangi port ise onu bul ve maks hıza çıkart. Pompa %100 devirde olsun. Fanları cpu fan a takmışsındır zaten onu da pwm modda mı kontrol et.

Merhaba arkadaşlar Ryzen 7 5800x3d işlemcim var sıvı soğutmam Cooler Master MasterLiquid Core 360L ARGB Kasa cooler master masterbox td500 v2 boşta 40 50 derece aralığında gezmekte pompa sesi duyamıyorum kasada ve anakartımda aio pump girişi yok bende cpu-fan bölümüne taktım pompayı yük altında işlemci 80 85 aralığını görüyor normal midir ya sıvı soğutmada bir arıza var mıdır
Hem pompa hem fanlarin kablosunu ayri ayri bağladın mi?

kontrol edip geri dönüş yazacağım arkadaşlar teşekkürler yardımlar için

Arkadaşalr dediklerinizi yaptım fanları cpu fan girişine pompayı sys fan bölümüne taktım macunları yeniledim bir kaç gün kullanıp geri bildirim göndereceğim şu anlık değerler boşta 38 40 civarı anakarttan system fan 1 full olarak ayarladım

Pump girişi yoksa anakartta bios dan cha fan ya da sys fan hangi port ise onu bul ve maks hıza çıkart. Pompa %100 devirde olsun. Fanları cpu fan a takmışsındır zaten onu da pwm modda mı kontrol et.
Hocam anakartta pump yokta sys fana taksam bir fark olurmu biostan%100 yapcam

Hocam anakartta pump yokta sys fana taksam bir fark olurmu biostan%100 yapcam
Takabilirsin sorun olmaz. %95'de yapabilirsin. Pompadan cızırtı geliyorsa sıcaklığa göre ayarlayabilirsin senin ömründen ömür gideceğine pompadan gitsin :)

Takabilirsin sorun olmaz. %95'de yapabilirsin. Pompadan cızırtı geliyorsa sıcaklığa göre ayarlayabilirsin senin ömründen ömür gideceğine pompadan gitsin :)
Hocam teşekkür ederim biraz başını ağırtıcam ama anakartta 1 cpu fan 2 sys fan var kontorlcümde sıvı soğutma ile toplam 10 fan bağlı bu anakartın üstündeki sys fanlara hem argb için olanı hemde rpm için olanı bağlayabilirmiyim kontrolcüden gelen

Geri