4060a yakışacak işlemci?

Swanlyte

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhabalar öncellike şuan ki sistemim ryzen 5 3500x asus tuf rx5600xt 8x2 gb 3200 mhz ram ve asus b450 mk prime anakart bir sevdiğim abim sistemini güncellediğinden eski bileşenlerini bana vermeyi teklif etti bende kabul ettim ekran kartını ve ramlerini bana verdi msi 4060 ventus 16x2 3200 mhz ramler bende bunları taktım fakat bilgisayrdan cok anlamam fps artışı olarak şuan ryzen 5 3500xi köküne kadar kullanıyorum eskisi gibi fps olarak pek bi artık sağlamadı işlemci olarak ne alabilirim beni en uzun götürücek işlemci nedir bu sisteme ne yakışır? yardımcı olursanız cok sevinirim

Merhabalar öncellike şuan ki sistemim ryzen 5 3500x asus tuf rx5600xt 8x2 gb 3200 mhz ram ve asus b450 mk prime anakart bir sevdiğim abim sistemini güncellediğinden eski bileşenlerini bana vermeyi teklif etti bende kabul ettim ekran kartını ve ramlerini bana verdi msi 4060 ventus 16x2 3200 mhz ramler bende bunları taktım fakat bilgisayrdan cok anlamam fps artışı olarak şuan ryzen 5 3500xi köküne kadar kullanıyorum eskisi gibi fps olarak pek bi artık sağlamadı işlemci olarak ne alabilirim beni en uzun götürücek işlemci nedir bu sisteme ne yakışır? yardımcı olursanız cok sevinirim
bütçe ne?r5 5600

r5 5600 5600x

hocam bütçede sıkıntı yok anakartım son olarak hangi işlemciyi destekliyorsa onu alabilirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam ek olarak anakart değişip ddr5 geçmem mantıklı mı hali hazırda ddr4 32 gb ram varken
ddr4 te kal şuanlık işlemci olarak r5 5700x olabilir tepe olarak

ddr4 te kal şuanlık işlemci olarak r5 5700x olabilir tepe olarak
hocam son olarak corsair 650 watt psu bunları besler mi bir sıkıntı cıkarır mı 2020de aldıgım için sistemi biraz geride kalmıs hissediyorum

Ddr5 e gecmeyeceksen ddr4 e de cok para harcamamak adina 5600 al geç. Am5 e gecene kadar idare eder her turlu

hocam son olarak corsair 650 watt psu bunları besler mi bir sıkıntı cıkarır mı 2020de aldıgım için sistemi biraz geride kalmıs hissediyorum
besler ama psu dan şüpheleniyorsan occt den power test çalıştır kapanıyormu bir bak birde test çalışıyorken psunun voltaj değerlerine bak

Ryzen 5 5600 elindeki ekran kartından güzel verim almanı sağlar, darboğaz yapmaz diye düşünüyorum. 32 gb ram de varmış. Mis gibi sistem olur.

besler ama psu dan şüpheleniyorsan occt den power test çalıştır kapanıyormu bir bak birde test çalışıyorken psunun voltaj değerlerine bak
hocam testte psunun voltaj değerini nerden görüyoruz

zarar vermez hocam performans kaybı olur sadece

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,829
Üyeler
189,736
Son üye
canbozokresmi
Geri