Kilo vermek için Mide ameliyatı benim için şartmı?

FrankEnsQ

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,077
çok uzun yıllardır (belirli aralıklarla) doğal olarak spor ve düzgün beslenmeyle kilo vermeye çalışıyorum. yok olmuyor. her şey süper giderken motivasyonum çöküyor, sürekli tane tane beslenmekten psikolojim bozuluyor veya çeşitli şeyler oluyor. mide ameliyatı veya alternatif kilo vermeme yardımcı olacak takviyeler arıyorum. sağlığımın riske atılması falan umrumda değil. doktor kontrolünde olması tercihimdir. sizce ne yapmalıyım? (lütfen doğal devam etmeye çalış demeyin olmuyor yapamıyorum o iradeye sahip değilim)

Mide esnek bir yapıya sahiptir. Sen istediğin kadar ameliyatta olsan, kendini ve yeme alışkanlıklarını düzene sokmadığın sürece o miden yine genişler ve yine kilo almaya başlarsın. Bence ilk önce bir psikoloğa git. Ondan sonra diğer adımlara bakarsın.

Mide esnek bir yapıya sahiptir. Sen istediğin kadar ameliyatta olsan, kendini ve yeme alışkanlıklarını düzene sokmadığın sürece o miden yine genişler ve yine kilo almaya başlarsın. Bence ilk önce bir psikoloğa git. Ondan sonra diğer adımlara bakarsın.
Aslında acıkan biri değilim. sadece üşengecim, az yemek problem değil ama çıkıp 40 dakika tempolu yürüyüş/koşuş yapasım gelmiyor. artık bundan kurtulmak istiyorum hızlı bi şekilde sıyrılmak istiyorum

çok uzun yıllardır (belirli aralıklarla) doğal olarak spor ve düzgün beslenmeyle kilo vermeye çalışıyorum. yok olmuyor. her şey süper giderken motivasyonum çöküyor, sürekli tane tane beslenmekten psikolojim bozuluyor veya çeşitli şeyler oluyor. mide ameliyatı veya alternatif kilo vermeme yardımcı olacak takviyeler arıyorum. sağlığımın riske atılması falan umrumda değil. doktor kontrolünde olması tercihimdir. sizce ne yapmalıyım? (lütfen doğal devam etmeye çalış demeyin olmuyor yapamıyorum o iradeye sahip değilim)
Mide ameliyatı denen şeyin amacı çok uzun süre çok fazla yemekle beslenince mide büyür ve büyük mideye sahip insan çok yemeye devam eder, mide ameliyatı kilo vermeye doğrudan katkı sağlamaz psikolojik olarak çok yeme isteği devam ederse mide istediği kadar küçülsün yemek yendikçe hızlıca geri büyür. Bir de bu ameliyata herkesin ihtiyacı da yoktur çoğu kişi için gereksiz risktir. Sana tavsiyem sadece ameliyat parası için hastayı umursamayan kurumlardan uzak durmak şartıyla bir doktora görünüp bizzat ondan bilgi alman olur.

Gözünü korkutmak istemem ama bizde bir kaç ünlü mide ameliyatından sonra kanser oldu.

Mide öyle bir organ ki dikiş tutmaz, Esnek olduğu için ve mide Asiti olayı olduğu için aşırı aşırı riskli.

Göz önüne al. Fitness club a yazıl. Karın sporları yap, Mide geri toplanır sadece yağlılık kalır.
Göbek yağlarını da risksiz alınabiliyor ameliyyatta.

Yakın zamanda biri kuzenim biri iş arkadaşım olmak üzere mide ameliyatı olan iki tanıdığım vari, ikisi de gözle görülür şekilde kilo verdi. Kuzenim, doktor tavsiyesine pek uyacak disipline sahip olmadığı halde bunu başardı. Zaten midenin yarısını aldıkları için eskisi gibi yemeye çalıştığında kusuyordu.

Hocam zannediyorum ki her şey yeterince istemekle alakalı. Tabi ki herkes iyi bir vücuda sahip olmak ister ancak benim kastettiğim takıntı derecesinde istemek. Bu kadar isteyen bir insan ne gerekiyorsa yapar bana kalırsa. Evet diyet ve spor yapmak özellikle bazıları için inanılmaz zor bir şey ancak dediğim kadar takıntı yapan biri için bir şekilde yapılır. İnsanın kilo vermeyi öyle kafasına koyması gerekiyor ki diyetini bozduğunu rüyasında görüp endişeyle uyanmalı insan. Bence insan bu seviyeye geldi mi en iradesiz insan olsa dahi süreci devam ettirir. Bu moda girebilmek için de insanın kendiyle ciddi bir hesaplaşma yapması gerekiyor. İnsan yaşadığı zor durumları vs. düşünmeli hatta kendini beğenmediği bir fotoğrafını falan her yere asmalı ki süreci devam ettiremeyeceğini düşündüğünde ne için çabaladığını hatırlamalı. Gördüğüm kadarıyla ciddi bir değişim geçiren insanlar gerçekten bunu yaşıyor. Bu seviyeye gelip te kimsenin süreci bırakacağını düşünmüyorum. Benim fikirlerim bu şekilde yanlış bir üslup yada farklı bir yanlışım olduysa kusura bakmayın lütfen

Bak bu benim görüşüm ama kilo almana veya verememene sebep olan bir hastalığın yoksa sırf iraden veya sabırsızlığın yüzünden veremiyorsan ameliaytta olsan 2-3 seneye aynı balon olursun. İradene sahip çıkmayı öğren spor yap bırakma düzgün beslendiğin sürece kilo verirsin zaten. 3 yıldır fitness yapan biri olarak öneriyorum. 2 haftada 4-5 kilo verip 1 ayda 7-8 kilo aldığım dönemleri bilirim

İlk olarak kaç yaşındasın? Çocukluğunu ve ergenliğini kilolu gecirdin mi?
Eğer ki çocukluk ve ergenliğini kilolu gecirdiysen ölene kadar %90 ihtimalle kilolu yaşayacaksın. Ergenliğini kilolu bitirdiysen artık bu kilo senin için bir hastalık oluyor ve normal insanlarda olmayan istah yeme isteği ölene dek sende olacak.
Gelişim cagında kilolu olan kişiler yetişkinliğinde mide ameliyatı olsa bile ilk 3-5 sene içerisinde aynı kilosuna en kötü ihtimalle 10 yıl içerisinde kesinlikle aynı ya da daha yüksek kilosuna geliyor.

Yaşın 18-20 yi gecmdiyse yani hala daha ergenliğindeysen kesinlikle zayıfla yoksa ölene dek kilolu yaşamak zorunda olan bir hastlığa sahip olacaksın. yaşın gectiyse de kendini sev spor yap kas kazan kilon seni rahatsız etmez.

Dediklerimin dışında maalesef çözüm yok ve bunları diyetisyenlerden doktorlardan duyamazsın çünkü para kazanmak için gecici süre seni zayıflatıyorlar ama uzun vadede kacınılmaz son.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bak bu benim görüşüm ama kilo almana veya verememene sebep olan bir hastalığın yoksa sırf iraden veya sabırsızlığın yüzünden veremiyorsan ameliaytta olsan 2-3 seneye aynı balon olursun. İradene sahip çıkmayı öğren spor yap bırakma düzgün beslendiğin sürece kilo verirsin zaten. 3 yıldır fitness yapan biri olarak öneriyorum. 2 haftada 4-5 kilo verip 1 ayda 7-8 kilo aldığım dönemleri bilirim
Bu çok sığ klasik kilo verebiliyom sende sabırlı ol verirsin diyenlerin gercek dışı bir düşüncesi.

Kilo alıp vermek obezlik vs bunlar direk ergenlik dönemi ile bağlantılı. Çocukluk ve ergenlik dönemi haricinde insan ne kadar kilo alırsa alsın yağ hücreleri artmaz sadece şişer ya da boşalır. ama kücük yaşlarda sürekli kalori fazlası ile beslenen cocuklar gelişim cağında olduğu için yağ hücrelerini arttırmış oluyor. Ve ne kadar fazla yağ hücresi o kadar fazla yemek yeme ihtiyacı isteği oluyor. Bu bir hastalık oluyor sabır irade vs değil. Durmadan beynin içinde istemsizse o sinyaller normal insandan daha fazla şekilde salgılanıyor.

Son düzenleme:
İlk olarak kaç yaşındasın? Çocukluğunu ve ergenliğini kilolu gecirdin mi?
Eğer ki çocukluk ve ergenliğini kilolu gecirdiysen ölene kadar %90 ihtimalle kilolu yaşayacaksın. Ergenliğini kilolu bitirdiysen artık bu kilo senin için bir hastalık oluyor ve normal insanlarda olmayan istah yeme isteği ölene dek sende olacak.
Gelişim cagında kilolu olan kişiler yetişkinliğinde mide ameliyatı olsa bile ilk 3-5 sene içerisinde aynı kilosuna en kötü ihtimalle 10 yıl içerisinde kesinlikle aynı ya da daha yüksek kilosuna geliyor.

Yaşın 18-20 yi gecmdiyse yani hala daha ergenliğindeysen kesinlikle zayıfla yoksa ölene dek kilolu yaşamak zorunda olan bir hastlığa sahip olacaksın. yaşın gectiyse de kendini sev spor yap kas kazan kilon seni rahatsız etmez.

Dediklerimin dışında maalesef çözüm yok ve bunları diyetisyenlerden doktorlardan duyamazsın çünkü para kazanmak için gecici süre seni zayıflatıyorlar ama uzun vadede kacınılmaz son.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu çok sığ klasik kilo verebiliyom sende sabırlı ol verirsin diyenlerin gercek dışı bir düşüncesi.

Kilo alıp vermek obezlik vs bunlar direk ergenlik dönemi ile bağlantılı. Çocukluk ve ergenlik dönemi haricinde insan ne kadar kilo alırsa alsın yağ hücreleri artmaz sadece şişer ya da boşalır. ama kücük yaşlarda sürekli kalori fazlası ile beslenen cocuklar gelişim cağında olduğu için yağ hücrelerini arttırmış oluyor. Ve ne kadar fazla yağ hücresi o kadar fazla yemek yeme ihtiyacı isteği oluyor. Bu bir hastalık oluyor sabır irade vs değil. Durmadan beynin içinde istemsizse o sinyaller normal insandan daha fazla şekilde salgılanıyor.
Hocam bende 13 yaşlarımda pandemi nedeniyle evde yatığ her türlü fast foodu yiyordum ramazan topu gibiydim. Şuan 18 yaşındayım 3 yıldır fitness yapıyorum gayet güzel bir fiziğe ve kas kütlesine sahibim powerlifter tarzı

Geri