Asus monitör sorunu yardım

Reaksiyon skoru
173
Ekran açıldığı ilk 2-3 dakika böyle kalıyor sonra kendi kendine düzeliyor.
Marka : Asus TUF VG27AQML1A 240hz ips
DP port ile bağlı bu güne kadar sıkıntı yoktu 2 yıldır kullanıyorum.

Ekler

• Nabarasuys.webp
    Nabarasuys.webp
    75.7 KB · Hit: 34
düzeliyorsa panellik bi durum yok. sorun kabloda yada ekran kartında olabilir farklı kablo yada farklı cihaza kasayı takıp dener misin

Pc açılırken bios menüsünde aynı problem var mı hocam ona göre yardımcı olmaya çalışayim?

farklı kablo ve cihaz ile dene oluyor mu olmuyor mu diye . Garantisi bitmediyse de garantiye gönderebilirsin

sorunu bilmiyorum ama aynı monitoru kullanıyorum icerisinden cıkan kablo cok iyi degil baska bir sorun yasamıstım kablo degistirince cozulmustu hdmi ile denediniz mi

2 3 dakika sonra düzeliyorsa monitörde sorun yoktur kabloyu değiştirin ekran kartı driverlarını yeniden kurun

Evet biosta da aynı durum var hatta ilk tuşa bastığımda çıkan logo da aynı şekilde görünüyor.
monitör kaynaklı olup olmadığını anlamak için açtığın zaman monitör menüsünü aç eğer orada çizgiler varsa monitör kaynaklıdır. ilk açtığın zaman kondansatörler zayıflamıştır

Yaklaşık 1.5 yıl boyunca msi monitörümde aynı sorunu yaşadım zamanla düzelme süresi arttı en sonunda tamemen ekran o şekilde kaldı garantiye gönderdim direk ücret iadesi verildi.

Ekler

• WhatsApp Image 2026-03-12 at 00.16.16.webp
    WhatsApp Image 2026-03-12 at 00.16.16.webp
    237.8 KB · Hit: 13
Yaklaşık 1.5 yıl boyunca msi monitörümde aynı sorunu yaşadım zamanla düzelme süresi arttı en sonunda tamemen ekran o şekilde kaldı garantiye gönderdim direk ücret iadesi verildi.
Kablo değiştirmeme rağmen düzelmedi. Bende öyle yapıcam teşekkürler.

Geri