10 Yıllık Network Tecrübemi 30 Günde Oyuna Dönüştürüyorum: Network Boss Game

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Reaksiyon skoru
3
Reklam Amaçlı Paylaşım
Arkadaşlar Selamlar,

Yıllardır IT ve Network Uzmanı olarak sektörün kalbindeydim(6 yıl Türk Telekom'da çalıştım). Ocak ayı sonunda kurumsal hayatı noktalayıp, hep hayalini kurduğum bir projeye odaklandım: Network Boss.

Bir tycoon oyunu yapıyorum ama piyasadaki 'idle' oyunlardan farkı, arkasında gerçek network mantığının olması. Procedural generation ile her seferinde değişen şehirler, baz istasyonu kapsama alanı hesaplamaları, enerji şebekesi yönetimi ve Ar-Ge sistemleri ve daha planımda olan bir çok oyun mekaniği üzerine çalışıyorum.

Teknik Detaylar:
  • Oyun Motoru: Unity / C#
  • Alt Yapı: .NET 10 uyumlu, Clean Code prensipleri ve Vibe Coding desteğiyle
  • Mantık: Mimariyi ben kurguluyorum, ameleliği AI ajanlarına yaptırıyorum.
Bu süreci 30 günlük bir video serisiyle her gün paylaşıyorum. Bugün 4. gündeyiz ve gelir sistemini kurduk. Hem bir networkçü hem de yeni bir bağımsız geliştirici olarak tecrübelerimi aktardığım bu yolculuğu takip etmek isterseniz hepinizi beklerim.

Eleştirileriniz ve teknik sorularınız benim için çok kıymetli.

Günlükleri takip etmek için:

network-boss-coming-soon-low.webp

Merak ediyorum, bilgi seviyenizi tahmin ederekten pozisyonunuzun çok da kötü olmadığını düşünüyorum. Neden bu kadar köklü ve uzun kariyerinizi kenara atıp yeni bir atıfta bulundunuz ? Amacım yargılamak değil sizin aksinize benzer bir IT kariyeri hedefliyorum.

Merak ediyorum, bilgi seviyenizi tahmin ederekten pozisyonunuzun çok da kötü olmadığını düşünüyorum. Neden bu kadar köklü ve uzun kariyerinizi kenara atıp yeni bir atıfta bulundunuz ? Amacım yargılamak değil sizin aksinize benzer bir IT kariyeri hedefliyorum.
Türk Telekom uluslararası network operasyon merkezinde 6 sene çalıştım yaptığım iş gerçekten çok önemliydi. Ancak network işine girmeden önce yazılım geçmişim vardı ve ilgim çok büyüktü. Yıllardır hep içimde kaldı yazılımda ilerlememiş olmam. En son şirket tarafından teşvik uygulaması sunulunca bende bu fırsatı kaçırmak istemedim ve artık kendi projelerime zaman ayırmak için istifa ettim. Yalnızca oyun geliştirme değil onun dışında uğraştığım projelerimde var. İlgini çektiyse linkedin profilimi aşağıya bırakıyorum inceleyebilirsin. Teşekkürler yorumun için.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,348
Üyeler
193,003
Son üye
GokturkLaptop41
Geri