Teknoloji dünyasına atılmak istiyorum

Utku Kara

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar benim teknoloji dünyasına dair pek bir tecrübem veya bilgim yok şu ana dek herhangi bi bilgisayarim da olmadı üniversite sınavına hazırlanıyorum bilgisayar mühendisliği veya yazılım okumayı planlıyorum üniversitede ilk bilgisayarımı alacağımı ve 4 yıl boyunca eğitim alacağımı biliyorum evet ama üniversiteye de gitmeden bişeyler öğrenmek istiyorum takdir edersiniz ki bu kadar karmaşık bi sektöre bodoslama dalıp kaybolmak istemiyorum okuyabileceğim makaleler , izleyebileceğim videolar veya takip etmem gereken şeyler nelerdir nereden başlamalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim

Hocam şimdi bilişim sektörü bir sürü kola ayrılıyor sistem yönetimi veritabanı yazılım geliştirme vs önce hangi konu daha çok ilgini çekiyorsa ona yönelmen daha doğru olur

üniversitede bir iş öğrenemeyeceksin işe gir (siber güvenlik mezunu olarak diyorum) kardom ciddili hiç bir şey öğrenemezsin hocalar da bilmiyor cahiller çünkü kardom max sana yalandan 1-2 bilgi sıkarlar şanslıysan az bi ardinyo hatta daha da şanslıysan cisco öğrenirsin bu daha da bişi bekleme. genelde c++ dan hesap makinesi gibi boş şeyler yapacaksın kardom bence gitmemek daha evladır

Hocam şimdi bilişim sektörü bir sürü kola ayrılıyor sistem yönetimi veritabanı yazılım geliştirme vs önce hangi konu daha çok ilgini çekiyorsa ona yönelmen daha doğru olur
Yazılım sektörü daha çok ilgimi çekiyor ama donanımdan hatrı sayılır düzeyde bilgi sahibi olmak istiyorum sorun nerden başlamam gerektiğini bilmemem bana o konuda yardımcı olabilir misiniz ( bilgisayarım yok üniversiteyi kazananınca alıcağım maddi sebeplerden )
Post automatically merged:

üniversitede bir iş öğrenemeyeceksin işe gir (siber güvenlik mezunu olarak diyorum) kardom ciddili hiç bir şey öğrenemezsin hocalar da bilmiyor cahiller çünkü kardom max sana yalandan 1-2 bilgi sıkarlar şanslıysan az bi ardinyo hatta daha da şanslıysan cisco öğrenirsin bu daha da bişi bekleme. genelde c++ dan hesap makinesi gibi boş şeyler yapacaksın kardom bence gitmemek daha evladır
Knk o konuda çok şey duydum ve bu riskleri alarak gitmek istiyorum sonuçta her üniversitede böyle değil mi kendini geliştirmek zorundasın üniversite dışında ben sınava hazırlanırken elimdeki kısıtlı imkanlarla şimdiden bişeyler öğrenmek istiyorum (ne yapalım çocukluk merakıyla gelişen bir hayal vaz geçilmiyor bir anda)

donanımdan hatrı sayılır düzeyde bilgi sahibi olmak istiyorum sorun nerden başlamam gerektiğini bilmemem bana o konuda yardımcı olabilir misiniz ( bilgisayarım yok üniversiteyi kazananınca alıcağım maddi sebeplerden )
başkan şimdi şöyle
8GB/128-256GB SSD'li sorunsuz en ucuz laptop günü kurtarır Allahın izniyle 5-6 bine kapatırsın olayı
şimdi işletim sistemi dediğimiz şey donanımla konuşan yazılım,windows linux'a göre bu senaryoda daha zayıf kaldığı için siber güvenlikçiler hep linux kullanıyor
şimdi başkan donanımda bilgi sahibi olmak donanımla konuşmayı sağlayan yazılımı anlaman gerek ilk olarak,OSDEV'lik yapmalısın,"Bare-Metal" seviyesinde yazılım yapman gerek,kernel gibi terimleri anlaman gerek,mikrodenetleyicileri,devre tasarımlarını,temel elektroniği çözmen gerek

Bilgisayar toplama videolarına bak.
Sonra format atma videolarına bak.
sistem hafifletme videolarına bak.
Linux kurulum videolarına bak.
Linux arayüz modlama videolarına bak.

Bunları iyicene öğrenene kadar 1 yıl gider.
Sıfır bilgiyle mesela PSU'da Molex kablosu nedir nerelere takılır gibi bilgileri her şeyi teker teker bilgi topla.

Al bir ucuz bilgisayar eline ve kurcalamaya başla. Ama çok geç kalmışsın.
Şimdilik açıp kapatmayı öğrenirsen yeterli.

Hatta meslek hedefini değiştir. Daha iyi olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,508
Üyeler
191,116
Son üye
aminenuritisme
Geri