Yardım [TAKAS] 6400MHz RAM verip 6000MHz EXPO arıyorum

ondan değil hocam

izleyin bunu devamınıda izleyin isterseniz anlicaksınız olayı uzun uzun anlatmaya usendim valla yoksa anlatırdım
Selamlar, video için çok teşekkürler hocam. Nebi Akgün'ün rehberleri gerçekten altın değerindedir, o Hynix çip mevzusuna ve 'içindeki malzeme aslında aynı' mantığına %100 katılıyorum.

Benim bu takas ilanıyla asıl niyetim biraz 'konfor' diyelim :) BIOS'un derinliklerine dalıp voltaj ve alt gecikmelerle (sub-timing) manuel olarak uğraşmak yerine, direkt tak-çalıştır (EXPO) rahatlığında kalmak istedim. Belki Intel sistem kullanan ve yüksek frekans arayan bir arkadaşın işi görülür, ben de aradığım o 'sweet spot' huzuruna zahmetsizce kavuşurum diye bir olta attım.

Yani illa takas olsun diye bir mecburiyetim yok; nasipte varsa güzel bir yardımlaşma olur, olmazsa da dediğin gibi zaten malzeme kaliteli; bayram dönüşü oturur kendim ayarlarım. Tekrar bilgilendirme ve video için sağ ol, iyi forumlar!
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

XMP açıp Frekansı 6000 yap geç farkı hissetmezsin bile ki 5090+ kullandığın senaryoda bu. Daha düşük bir ekran kartında 2k veya üstünde zaten fark bile olmaz
Selamlar hocam, teknik olarak çok doğru bir noktaya parmak basmışsın. 2K çözünürlükte yük 9070 XT Nitro+ üzerine bindiği için ortalama FPS farkı gerçekten hissedilmeyecek kadar az olacaktır, buna katılıyorum.

Ancak benim bu 'sweet spot' (6000 CL30) ısrarım biraz daha frametime tutarlılığı ve o meşhur 1% low değerleri için. 7800X3D gibi bir işlemciyle en akıcı deneyimi, gecikmesi (latency) en düşük profille almak istiyorum. Bir de işin 'kafa rahatlığı' boyutu var; manuel frekans düşürüp stabilite testiyle saatlerce uğraşmak yerine, EXPO'yu açıp sistemin en kararlı ayarında kalması benim için büyük konfor.

Takas olursa ne ala, olmazsa dediğin gibi kendimiz ayar çekeriz artık. Bilgi ve görüşün için çok teşekkürler, iyi forumlar

Selamlar, video için çok teşekkürler hocam. Nebi Akgün'ün rehberleri gerçekten altın değerindedir, o Hynix çip mevzusuna ve 'içindeki malzeme aslında aynı' mantığına %100 katılıyorum.

Benim bu takas ilanıyla asıl niyetim biraz 'konfor' diyelim :) BIOS'un derinliklerine dalıp voltaj ve alt gecikmelerle (sub-timing) manuel olarak uğraşmak yerine, direkt tak-çalıştır (EXPO) rahatlığında kalmak istedim. Belki Intel sistem kullanan ve yüksek frekans arayan bir arkadaşın işi görülür, ben de aradığım o 'sweet spot' huzuruna zahmetsizce kavuşurum diye bir olta attım.

Yani illa takas olsun diye bir mecburiyetim yok; nasipte varsa güzel bir yardımlaşma olur, olmazsa da dediğin gibi zaten malzeme kaliteli; bayram dönüşü oturur kendim ayarlarım. Tekrar bilgilendirme ve video için sağ ol, iyi forumlar!

Selamlar hocam, teknik olarak çok doğru bir noktaya parmak basmışsın. 2K çözünürlükte yük 9070 XT Nitro+ üzerine bindiği için ortalama FPS farkı gerçekten hissedilmeyecek kadar az olacaktır, buna katılıyorum.

Ancak benim bu 'sweet spot' (6000 CL30) ısrarım biraz daha frametime tutarlılığı ve o meşhur 1% low değerleri için. 7800X3D gibi bir işlemciyle en akıcı deneyimi, gecikmesi (latency) en düşük profille almak istiyorum. Bir de işin 'kafa rahatlığı' boyutu var; manuel frekans düşürüp stabilite testiyle saatlerce uğraşmak yerine, EXPO'yu açıp sistemin en kararlı ayarında kalması benim için büyük konfor.

Takas olursa ne ala, olmazsa dediğin gibi kendimiz ayar çekeriz artık. Bilgi ve görüşün için çok teşekkürler, iyi forumlar
XMP aç, frekansı 6000 yap kaydet çık daha da bakma zaten gerek yok

hocam elinizdekileri satıp bunları alın o zaman hynix a die modullu bellekler

Hocam bilgilendirme ve video için çok teşekkürler, Hynix çip mevzusunda ve malzeme kalitesinde kesinlikle haklısın; gerçekten üst düzey bir seri elimdeki kitler.

Benim takas niyetim tamamen 'tak-çalıştır' (plug-and-play) konforu ve EXPO huzuruyla alakalıydı. Manuel ayarlarla vakit kaybetmeden doğrudan en stabil değerde kalmak istedim. Nasipte varsa bir yardımlaşma olur, olmazsa da zaten çok kaliteli olan bu parçalarla bayram dönüşü yoluma devam ederim. Vakit ayırıp bilgi paylaşan herkese çok teşekkürler, iyi forumlar!

XMP açıp Frekansı 6000 yap geç farkı hissetmezsin bile ki 5090+ kullandığın senaryoda bu. Daha düşük bir ekran kartında 2k veya üstünde zaten fark bile olmaz
Selamlar hocam, tecrüben ve rütben zaten her şeyi söylüyor, değerli yorumun için çok teşekkürler. Teknik olarak 2K çözünürlükte yükün ekran kartına bindiği ve farkın minimumda kalacağı mevzusunda %100 haklısın, buna kesinlikle katılıyorum.

Benimkisi biraz 'mükemmeliyetçilik' ve tamamen 'tak-çalıştır' (EXPO) konforu arayışıydı diyelim. Manuel ayarlarla, voltajlarla ve stabilite testleriyle vakit harcamaktansa, fabrikasyon olarak o değerde olan bir kitle kafa rahatlığıyla devam etmek istedim.

Zaten konu yeterince etkileşim aldı ve çok değerli bilgiler paylaşıldı. Şimdilik ilanı nadasa bırakıyorum; eğer denk bir takas gelirse ne ala, gelmezse de dediğin gibi manuel ayarımı yapıp sistemin tadını çıkarırım. Vakit ayırıp tecrübeni paylaştığın için tekrar sağ ol, iyi forumlar!

Geri