❌İndirim Bitti! LG C5 W-Oled TV 42.499 TL

Yok hocam est. ben mesaj gönderirken siz ekleme yapmışsınız bende gözükmedi o yüzden. Bu bahsettiğim dither meselesi lg 3 serisinde yokmuş 4 ve 5'te varmış. Çok yakından bazı hareketli sahnelerde test videolarında falan fark ediliyormuş. Bende var yok meselesi değilmiş ama siz fark etmiyorsanız çok iyi. Ben yakından bakacağım için endişeli yaklaşıyorum sadece. Bu tarz şeyleri fazla kurcalayıp kuruntu yapmamak gerek.

YouTube video, masaüstü ve Gow ragnarok da denedim yakından da baktım cidden yok. Sizinde dediğiniz gibi spesifik testlerde veya sahnelerde olabilir. Uzaktanda bakmadım bilerek 1 metreden daha yakından baktım. Woled panellerde bu tarz ufak ama can sıkıcı sorunlar olduğunu zaten biliyordum c5 için özellikle araştırma yapmadım ama tahmin etmiştim. Genellikle bu durumlar testlerde belli olur, en kötü ihtimalle normal kullanımda belli olur. Ben normal kullanımda özellikle 1 metreden daha kısa mesafede dikkatle aradığım halde sorun fark etmedim. Ama grey banding gibi spesifik senaryolarda belli oluyor olabilir. Her senaryoyu deneyip test etmedim çünkü. Gow ragnarok da gökyüzüne, karaktere, yerlere vs baktım. Neredeyse QD-Oled monitör gibi, kayda değer bir sorun göremedim. Yani sorun teşkil etmediğini söyleyebilirim. Fotoğrafını paylaştığım yere (hdr) kısmına baktım, youtube gezdim, tarayıcı vs baktım.

Asıl sorunlu kısımlar yanlardan baktığında yeşil bir ton oluşması
Parlaklığın gündüz yetmemesi
Yansımalar
VRR flicker
Koyu renklerde dikkatli bakarsam birazcık grey banding (oyunlarda fark etmedim) ama youtube karanlık tema, forum vs bir tık belli oluyor. Ama sorun edecek kadar değil tabii.

Bunlar çok daha can sıkıcı sorunlar. Çoğu normal kullanım esnasında bile belli oluyor.

Yazılımla dithering sorununu minimize etmiş olabilirler.

Asıl sorunlu kısımlar yanlardan baktığında yeşil bir ton oluşması
Parlaklığın gündüz yetmemesi
Yansımalar
VRR flicker
samsungta vrr control var hocam tamamen çözüyor flicker ı ama biraz input lag ekliyor lgde var mı bu tarz bir şey? bir de bahsettiğiniz yeşil şey tam karşısına oturunca olmuyorsa sorun değil ya

samsungta vrr control var hocam tamamen çözüyor flicker ı ama biraz input lag ekliyor lgde var mı bu tarz bir şey? bir de bahsettiğiniz yeşil şey tam karşısına oturunca olmuyorsa sorun değil ya
Karşısına oturunca yok. Yandan bakınca var. QD oled monitörde kullandıgım için ilk dikkatimi bu çekti. Onda bu sorun yoktu. LG de varmı bilmiyorum bakmadım.

Bu sorun image işleme ile ilgiliymiş galiba. Filmmaker modunda oluyormuş diyorlar. @Tayfunns kontrol edebilir misiniz?

Ek olarak müşteri hizmetleri OLED yanığı hakkında servis karar veriyor diyor. Monitör olarak kullanmışsınız yanık normal falan diyebilirler.

Bu sorun image işleme ile ilgiliymiş galiba. Filmmaker modunda oluyormuş diyorlar. @Tayfunns kontrol edebilir misiniz?

Ek olarak müşteri hizmetleri OLED yanığı hakkında servis karar veriyor diyor. Monitör olarak kullanmışsınız yanık normal falan diyebilirler.
PC kapalıyken filmmaker modunda kullanıyorum bu soruna rastladıgımı hatırlamıyorum ama eminde değilim. Şu an müsaitliğim yok ama akşam kontrol eder haber veririm.

Servisten ümidim yok zaten ölü piksel testini bile zorla yapıyorlar. LG servisiyle alakalı kötü şikayetler görmüştüm zamanında bu yüzden umurumda değil. Zaten seçenekler belli. TCL, Samsung veya lg alman lazım üst seviyede. TCL daha da kötü diyorlar. Samsung da bu bütçede yoktu ve onunla da alakalı kötü yorumlar bolca bulunur. Yani servis beklentisine girecekler sadece yanık değil tüm sorunlar için fazla beklentiye girmesin. Muhtemelen thh başvurmak gerekecek çünkü.

Bu arada artık oledler eskisi gibi kolay kolay kısa sürede yanmıyor. Yani ilk 2 yıl belirgin bir yanık olmaması muhtemel. Yani 2 sene garanti verse de pek bir hükmü yok. Hala c1 kullanıp sorun yaşamayanlar var. Yani demek istediğim 2 yıldan sonra verilen garanti önemli. Mesela G serisine 5 yıl veriyorlardı sanırım, bu fark eder işte. Rtıngs testlerine de baktım oledler iyi iş çıkartıyor. Kendim 1 yıldır qd oled monitör kullanıyorum, monitörler daha çabuk yanıyor diyorlar küçük oldukları için. 1 yıl geçmesine rağmen testlerde benim W-oled tv den daha homojen yani öyle söyleyeyim. Bu da benim dediklerimi doğruluyor. 1-2 yıl yanık garantisi çok önemli değil. Zaten hakkımı thh ile muhtemelen alırım. Sen bana 3-4-5 yıl garanti vereceksin ki bir manası olsun.

Yani alacaklar yanık mevzusuna takılmasın. Yurt dışında monitör olarak 42'' ve 48'' versiyonları kullanılıyor. Reddit de tonlarca post var c1, C2, c3, c4 ve c5 modelleri için.

Kontrol ettim filmmaker modunda da yok. En azından ben görmüyorum. Normal video açtım, hdr menüsüne baktım, foruma baktım vs hatta şu an filmmaker moduyla yazıyorum. Eğer spesifik durumlarda ortaya çıkmıyorsa cok iyi gizlemişler. Ben aldıktan sonra bile 3-4 kere faln güncelleme aldı zaten. Dert edilecek bir sorun olmadıgını söyleyebilirim, 50-100-150cm baktım gözükmüyor. Youtube da yer yer Color banding gördüm (dibinden baktıgım icin) Banding sorunu QD-Oled monitörümde de oluyor. Youtube da böyle bir sorun var. Alakasız ama eklemek istedim.

Geri