- Konu Sahibi Konu Sahibi
YouTube video, masaüstü ve Gow ragnarok da denedim yakından da baktım cidden yok. Sizinde dediğiniz gibi spesifik testlerde veya sahnelerde olabilir. Uzaktanda bakmadım bilerek 1 metreden daha yakından baktım. Woled panellerde bu tarz ufak ama can sıkıcı sorunlar olduğunu zaten biliyordum c5 için özellikle araştırma yapmadım ama tahmin etmiştim. Genellikle bu durumlar testlerde belli olur, en kötü ihtimalle normal kullanımda belli olur. Ben normal kullanımda özellikle 1 metreden daha kısa mesafede dikkatle aradığım halde sorun fark etmedim. Ama grey banding gibi spesifik senaryolarda belli oluyor olabilir. Her senaryoyu deneyip test etmedim çünkü. Gow ragnarok da gökyüzüne, karaktere, yerlere vs baktım. Neredeyse QD-Oled monitör gibi, kayda değer bir sorun göremedim. Yani sorun teşkil etmediğini söyleyebilirim. Fotoğrafını paylaştığım yere (hdr) kısmına baktım, youtube gezdim, tarayıcı vs baktım.Yok hocam est. ben mesaj gönderirken siz ekleme yapmışsınız bende gözükmedi o yüzden. Bu bahsettiğim dither meselesi lg 3 serisinde yokmuş 4 ve 5'te varmış. Çok yakından bazı hareketli sahnelerde test videolarında falan fark ediliyormuş. Bende var yok meselesi değilmiş ama siz fark etmiyorsanız çok iyi. Ben yakından bakacağım için endişeli yaklaşıyorum sadece. Bu tarz şeyleri fazla kurcalayıp kuruntu yapmamak gerek.
Asıl sorunlu kısımlar yanlardan baktığında yeşil bir ton oluşması
Parlaklığın gündüz yetmemesi
Yansımalar
VRR flicker
Koyu renklerde dikkatli bakarsam birazcık grey banding (oyunlarda fark etmedim) ama youtube karanlık tema, forum vs bir tık belli oluyor. Ama sorun edecek kadar değil tabii.
Bunlar çok daha can sıkıcı sorunlar. Çoğu normal kullanım esnasında bile belli oluyor.
Yazılımla dithering sorununu minimize etmiş olabilirler.