Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Bu video'da göstermiş kasayı, evet sata power ile bağlanıyor gibi görünüyor yani sorun olmaz. Ayrıca anakartında 5v değil 12v rgb girişi var, muhtemelen alacağın sıvı soğutmada 5v giriş vardır, öyle ise anakart ile kontrol edemezsin, kontrolcüde 3 pin 5v ARGB girişi var gibi duruyor, ayrıca kasanın fanları da 3 pin 5v olan ARGB fan, daisy chain soğutmayı da kontrolcüye bağlarsan senkron çalışır ama anakarttan rgb yi kontrol edemezsin, kontrolcüden edersin, hepsi senkron olur en azından.
Tam olarak birebir "egzozlar ne kadar sıcak havayı atarsa atsın radyatörden yenisi gelir ve sonuç olarak devir daim gibi kasa hep sıcak kalır" diyorum evet. Zoko fanları nasıldır bilmiyorum, tahminen üflemesi fena değildir ama sesli çalışıyordur, ucuz ama yüksek rpm fanlar genelde böyle oluyor çünkü, öyle olsa bile bir süre idare edip Thermalright TL-M12W veya TL-C12CW-S gibi ucuz ama iş görür fanlardan alabilirsin, (ikisini de kullanıyorum, f/p ürünler, TL-C12CW-S üflemesi fena değil, 800 RPM altında sessiz, sonrası sesli, TL-M12W de benzer aralıkta sessiz ama üflemesi diğeri kadar iyi değil, yine de üzmez), yani kasa fanlarını da anakarttan kontrol etmek istiyorsan muhtemelen bu kontrolcüde Fan1 ve/veya PWM yazan giriş anakarttan pwm sinyalini okur, bios veya programdan rpm ayarını bütün kasa fanları için yapabilirsin diye düşünüyorum (veya aio fanlarını önce dişi-erkek şeklinde birbirine bağlayıp sonra da kalan bir tane dişi 4 pini Fan1 e bağlayıp onu da kontrol edebilirsin diye düşünyorum ama besleyebilir mi emin değilim, PSU'ya bağlı olsa da kontrolcüde kullanılan maximum güç çıkışı değeri de önemli, onu da etiketini görmeden net olarak söyleyemem malesef, her bir fan 0.25A civarı dersek 0.25 x bağlayacağın fan sayısı yaparsan amper değerini bulursun, çıkan değer kontrolcü üzerinde yazan Amper değerinden düşükse sorun olmaz, amper değil de watt olarak yazıyorsa da 0.25 x 5 x Fan yaparsan gerekli watt değerini de bulursun. ama PWM girişi sanırım sadece sinyal okur, aio olmadan fazla güç çekmez diye düşünüyorum.).
" Bide bu kasadan çıkan hub hem argb hemde pwm bazen bu hublarda reset sw fln gibi bilmedigim kablolar çıkıyor sata vs. Dışında kasanın lendi kontrolcüsüde var onları bağlamama gerek kalıyormu peki? " kısmını tam emin değilim ama güç kablosunu bağlarsan ve bilgisayarı açarsan fanlar max hızda döner, Argb veya aura kablosunu bağlarsan (bağlayamazsın, 3 pin argb gerekli) argb yi anakarttaki ile ve programlar ile senkronize eder, pwm bağlarsan anakart hzı ile senkronize şekilde döner, reseti sw nereye bağlarsın ve ne yapar bilmiyorum ama o kablo olmadan da %95 çalışması lazım.
Zoko Queen nasıldır inan hiç bir fikrim yok, kasalar konusunda da ucuz-orta segmentte çok fazla marka olduğundan kullanıcı yorumları olmadan ne çıkacağını neyde problem yaşayacağını veya yaşamayacağını tam olarak bilemezsin. Ama forumlardaki yorumlara eski konulara falan baktığımda senin konuların ve 2025 yılındaki haricinde bir yorum görmedim, 2025 yılındaki konuda da biri kasayı aldım çok beğendim demiş. revenge supernova 7 için çok fazla yorum var ve genel olarak iyi görünüyor, kontrolcü de çıkıyor sanırım içinden ama nasıldır bilmiyorum. Youtube videolarına bak, görünüş olarak ve fiyat olarak, kontrolcü varsa içinde fan varsa vs onu da hesaba katarak hoşuna ne gidiyorsa hangisini beğeniyorsan bence onu al. Revenge supernova 7 için AIO'yu üste ekzoz olarak bağlayabilirsin. Zoko için de AIO'yu yana takar, radyatöre ve dışarı üfleyecek yönde AIO fanlarını gürünür tarafa takar, (eğer oradaki kasa fanları reverse ise) oradaki çıkan 3 reverse fanın ikisini egzoz fana bağlar görüntüyü bozmadan intake yaparsın, gerkirse kasanın ayak kısmına 2-3 parmak yukarı kaldıracak bir şey koyup alttan da düzgün hava almasını sağlarsın, 1 reverse 2 de normal fanın artar, onları da eğer AIO hamburgeri için boşluk kalırsa görünmeyecek şekilde push pull mantığı ile ekzoz olarak kullanabilirsin, önünde radyatör olan ekzozlar normalde negatif basınca sebep olur ama hem akvaryum kasa olduğundan, hem alttaki intake ekran kartına üfleyip üstteki hava akışını bozmadığından hem de push pull ile hava akışını daha da basınçlı yönlendirdiğinden çok fazla problem olmaz diye düşünüyorum, olursa da en fazla arada bir biraz toz alman gerekir, soğutma olarak her şekilde diğer türlü radyatörü intake yapmaktan daha iyi olur diye düşünüyorum.