DDR5 CL Farkı Sorun Yaratır mı?

Reaksiyon skoru
3
Öncelikle merhaba herkese, hazır sistem aldım. Sistem tek DDR5 16GB CL36 6000MHz ram ile geliyor. Uygun fiyata arkadaşımdan DDR5 CL40 5200MHz ram alacağım. İkisi birlikte çalışır mı? Teşekkürler.

Öncelikle merhaba herkese, hazır sistem aldım. Sistem tek DDR5 16GB CL36 6000MHz ram ile geliyor. Uygun fiyata arkadaşımdan DDR5 CL40 5200MHz ram alacağım. İkisi birlikte çalışır mı? Teşekkürler.
Muhtemelen hayır , çalışacaksa bile senin ramin de 5200 de çalışır ki çipleri aynı değilse yine sorun yaşama ihtimalin çok yüksek.

Çipleri aynı değil sanırım, biri micron diğeri sk hynix. Yine de deneyeceğim. Teşekkürler.

Arkadaşının RAM'ini kullanmak senin RAM'inin performansını kısmaktan ve uyuşmazlık çıkarmaktan başka bir işe yaramaz. Bence cebindeki paranı biraz biriktir ve sıfır şekilde kendi RAM'inin aynısını al.

Ben aynı MHz ve CL değerlerine sahip Micron ve SkHynix çipli RAM'lari kullanıyorum şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Arkadaşım laptopuna yine aynı MHz ve CL değerine sahip ama yine Micron SkHynix çipli RAM takınca sıkıntı çıktı. Bu işler biraz şans işi kimi çorba yapar bir sıkıntı çıkmaz kimisi bir değeri farklı alır yaşamadığı sıkıntı kalmaz. İstersen RAM'in aynısını al istersen farklı RAM'lar al dene iade et.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

En iyi uyumluluk için MHz, CL, ve çip markası aynı olmalıdır.

Teşekkürler arkadaşlar. Deneyip olmazsa hazır sistemle gelen ramden bir adet daha alacağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,196,502
Üyeler
190,052
Son üye
Zararsız Yaratık
Geri