Toplama sistem mi Laptop mu?

tahaa1

80+
Reaksiyon skoru
38
Merhaba uzun zamandır bir yazılımcı olarak laptop kullanıyorum. Hatta yıllardır piyasaya bakmamışımdır. Geçen bir arkadaşım ona bir sistem bakmamı rica edince tekrar bakmak istedim. Ama yanlış yerlere mi bakıyorum yoksa piyasa mı bitik tam anlayamadım. Şu anda eski 3050 ve 3050 ti li laptoplar 30-35 bin tl bandından seyrediyor. Bu aslında onun için lol valo oynayan iyi grafikli oyunları düşük grafiklerde açabilecek bir sistem ve aslında ona yeterli.
Fakat biraz daha ucuza kaçmaya çalıştığımda en azından benzer donanıma sahip toplama sistemler ya da hazır sistemler aradığımdaysa hiçbir şey bulamıyorum. Youtubedaki içerikler olsun internette gördüğüm fiyatlar olsun tüm sistemler 40 50 binden başlıyor veya ikinci el toplama oluyor.
Çok mu eski kaldım anlamıyorum ama 10k ya 20k ya sistemler toplanıyordu. Şu an böyle bir şey mümkün değil mi artık. Ya da ucuz bilgisayar toplama devri bittide artık laptoplar mı daha uygun fiyatlı oldu.
20k civarı fıyatlarda bir sistem toplanabilir mi size sormak istedim.
Teşekkürler

rekabetçi oyunlar için amd nin abartı güçlü olmayan 4.0 GHz+ hızlardaki ama yüksek L3 önbellekli işlemcilerinden ve 1660s öneririm, uzun vadede güncelleme yapılmayacaksa 2060 ın altına düşülmesi mantıklı değildir ancak 5 senede güncellenecekse piyasadaki neredeyse her oyunu 1660s ile açabilirsiniz, yine uzun süre güncellenmeyecekse bütçeyi DDR5 e yükseltmenizi öneririm çift kanal gereksinimi olmaz aldığını takabilir arkadaşınız. Piyasadaki pek çok oyunu orta yüksek ayarlarda 60 fps vea üzeri açabilecek sistem önerim r5 3600 veya 2600x ve 1660s dir gddr6 olması çok eski kalmadığını hissettireceğinden mümkünse düz modeli tercih etmeyin. Ayrıca 2. el işlemci ve ram alımını öneririm ramler sık bozulan parçalar değildir cpu da doğru macun ve soğutmayla kolayca halledilir (testlerini yapmak gerekir ama ram de cpu da)

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,196,503
Üyeler
190,053
Son üye
Zararsız Yaratık
Geri