5090'lar resmen türkü söylüyor. Alman bir adam vardı 44 tane 5090 siparis etmis 41 tanesince cw vardı çok takmayın yani bu meseleye. Bendeki 5090'da da var ama kulaklığı taktığımda duymuyorum zaten. Bu eşiği aşmıyorsa sallayın geçin.
Evet druum kısaca böyle. Bobin dediğiniz ürün gerçekten düzgün yapılabilen 100 yılı aşkın süredir bilinen ilk elektrik-elektronik komponentlerinden biri. Firmalar bobinleri ucuza getirmek için 1-2 dolardan kaçınıyor (Burada haklılar ucuz üretim için) Ama onlarında bu maaliyetten kaçması benim bu sesi duymam gerektiği anlamına gelmez ki verelim 10-20 dolar fazla sesi olmasın.cw ucu acık bir konu degil , bobin sıkışmasıyla oluşan bir ses ve bu tüketici için bir kusurdur . Tüketici haklarının korunması için zaten mahkemeler var . 2. el düşmesi tüketicinin sorunu değil . siz tüketici hakları hakkında hiçbir bilginiz bile yok . Keyfi olarak bile mesafeli sözleşmeler gereği 14 gün içerisinde iade edebilir var ülkemizin tüketici kanunlarında .
Bu nedir hocam böyle mesela5090'lar resmen türkü söylüyor. Alman bir adam vardı 44 tane 5090 siparis etmis 41 tanesince cw vardı çok takmayın yani bu meseleye. Bendeki 5090'da da var ama kulaklığı taktığımda duymuyorum zaten. Bu eşiği aşmıyorsa sallayın geçin.
ben cw ye ucu açık bir konu demedimcw ucu acık bir konu degil , bobin sıkışmasıyla oluşan bir ses ve bu tüketici için bir kusurdur . Tüketici haklarının korunması için zaten mahkemeler var . 2. el düşmesi tüketicinin sorunu değil . siz tüketici hakları hakkında hiçbir bilginiz bile yok . Keyfi olarak bile mesafeli sözleşmeler gereği 14 gün içerisinde iade edebilir var ülkemizin tüketici kanunlarında .CW sorunu keyfi sorun değil . Sen bugün cw var diye satıcıya iade ve değişim istemiyorsan yarın başka ürünlerde bir sorun gelmeyeceğini bilemezsin ki . Bu yüzden tüketicilerin hakları var.
cw istemiyorsan üst modellere bak demişsin ama 9070xt sapphire nitro+ kullananların nerdeyse çoğunda cw şikayeti var. bu forumda en azından ben sanırım 10 tane nitro+ kullanıp cw var diyen insan gördüm.cw istemiyorsan üst model kartlara bakman gerekiyor
tabi ondada çıka bilir ama nispeten daha düşük
ek olarak satıcılar garanti konusunda perfomansınızı etkileyen veya kartı kullanmanızı engelleynen arza gibi durum lar için garanti açıyorlar veya fiziksel hasarlar için ama cw sesi bu katagorilerin hiçbirine girmiyor yani kağıt üstünde satıcılar haklı
mantıksal açıdan bakarsak sen 35k para veriyorsun ve oyunlar da kulağını tırmalıyan saçma bir ses sana eşlik ediyor yani sinir bozucu bir durum bu durumdada sen haklı gibi görünüyorsun
evet nitro + ı unutmuşumcw istemiyorsan üst modellere bak demişsin ama 9070xt sapphire nitro+ kullananların nerdeyse çoğunda cw şikayeti var. bu forumda en azından ben sanırım 10 tane nitro+ kullanıp cw var diyen insan gördüm.
ama resmin geneline bakarsak yaşamayan kişilerde var ör @TaHaocw istemiyorsan üst modellere bak demişsin ama 9070xt sapphire nitro+ kullananların nerdeyse çoğunda cw şikayeti var. bu forumda en azından ben sanırım 10 tane nitro+ kullanıp cw var diyen insan gördüm.
Bende de vardı güzel bir kaynak makinesiArkadaşlar herkese merhaba. Başımdan geçen bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum..
Öncelikle vatandan 45.000 TL ödeyerek 9060xt li bir sistem almıştım 3 ay önce. Sistemi kulanmaya başladıpımda Coil whine sesi geldiğini gördüm. Bu varan 1
Sonra amazondan çok uzun zamandır istediğim 9070XT Saphire pulse kartını aldım bu kartta'da CW çıktı hatta psu arızalıdır diye emin olduğum bir psu ile denedim yine de ageçmedi UV yapsam bile. Bu varan 2
Ardından Asrock 9070XT aldım aynı gün amazondan bu ürün gelene kadar daha Corshair RM850e güç kaynağına geçiş yaptım belki güç kaynağımdan kaynaklanıyordur diye Kart geldiğinde yine aynı durum söz konusuydu. Bu varan 3,
Asrock kart için değişim talebinde bulundum yeni kart geçti elime daha dün ve onda da coil whine var Bu da varan 4
Alıntıyı görüntüle
Şu ana kadar hep amd kullanıyordum ama ilk defa beni nvidia'ya geçirdilerÜst üste 4 Kartta coil whine çıkması saçma 3 farklı firmadan hemde. Blok üreticileri herhalde artık iyice saldı konuyu.
ama resmin geneline bakarsak yaşamayan kişilerde var ör @TaHao
Arkadaşa aldığımız Asus Prime 5070 Ti coil whine sesini duyduktan sonra RX 9070 XT OC Nitro+ aldığıma çok memnun oldum. Ayrıca Nitro modelleri normal Pulse modelleriyle karıştırmamak gerek. Sonuçta ciddi bir bileşen kalitesi farkıda var. Passmark performans test uygulamasında fizik testi ve 3D render testi esnasında prime 5070 Ti cw sesini duyduktan sonra 5070 Ti almaktan kaçarsınız. Bu ekran kartında da cw sesinden şikayetçi oluyorsanız düzgün bir ekran kartı bulmanız pek olası değil.
İnceleme yazım...
bende birçok kişinin yaşadığı konusunda hem fikirimÇözüldü✓ Başlık '9070 xt nitro+ cw sorunu'
Elimde 9070 xt red devil var aslında karttan memnunum cw yok gibi bir şey dün akşam vatandan 9070 xt nitto+ sipariş verdim araştırdığım kadarıyla coil whine şikayeti çok vatan ile görüştüm böyle bir sorun olursa servis sürecinden sonra iade alacaklarını belirttiler ama cw kullanıma etki etmediğinden bir arıza olarak görülmüyor . Sizce iptal etmelimiyim yoksa açıp şansımı denemek mi lazım . Eğer yoğun miktarda cw olursa iade konusunda sıkıntı yaşarmıyım .
- Leon_Was_Here
- Cevaplar: 4
- Forum: Ekran Kartı
Arkadaşlar selam,
Vatan’daki ekran kartı indiriminden 9070 XT Nitro+ ekran kartı aldım. Ancak yüksek FPS’lerde coil whine sorunu yapıyor. Bazı oyunlarda yüksek FPS olsa dahi yapmıyorken, bazı oyunlarda yapıyor. Oyunda FPS’i 166’ya falan sabitlediğimde ses kesiliyor. Bazı stress testlerde düşük FPS'lerde de çok sesli olmasa da coil whine yapıyor.
Daha önceki ekran kartımda da aynı sorun mevcuttu, şimdi şansıma bunda da denk geldi. Araştırmalarım sonucu birçok 9070 XT’de aynı problem mevcutmuş; yabancı forumlarda da bununla ilgili çok konu mevcut.
Bilgisayarımın takılı olduğu prizde...
- whystreo
- Cevaplar: 2
Merhaba. PSU A750GL modüler (450w kabloya sahip) ve Vatan'dan bir OEM PC almıştım. Önceki ekran kartım Gaming X Trio 6800XT idi ve hiç sesten şikayetim olmamıştı (Kasam yerde bu arada). Bugün ise 6800XT'yi çıkartıp yerine 9070XT kurdum, DDU ile sürücüleri kaldırdım yeniden kurdum vs. ve Valorant'a gireyim dedim. Girer girmez daha oyunun menüsünde fena bir cızırtı tarzında ses vardı. PSU'yu yerinden çıkardım ayrı bir yere aldım ve sesin PSU'dan çıkmadığına da emin oldum. Yerdeki kasada bile çok net duyulan bir CW var sizce bu normal mi bu kadar olması? 6800XT de yüksek güç watt değerlerine...
- birkanoztrk
- Cevaplar: 28
Almış olduğum 2 kartta da rahatsız edecek derecede coil whine mevcuttu bu derecede aynı problemi yaşayan var mı ?
1.Kart:2.kart:Her 2 karttada Diablo 4 oynuyordum FPS sabitlerseniz yok denecek kadar azalıyor fakat yinede sinir bozucu olduğu için iade etmek zorunda kaldım hemde alacak arkadaşlara fikir olur bu sayede
- nydoekon
- Cevaplar: 17
❌İndirim Bitti! 'Sapphire RX 9070 XT Nitro+ 37.999 TL' adlı paylaşımdaki yorum
Arkadaşa aldığımız Asus Prime 5070 Ti coil whine sesini duyduktan sonra RX 9070 XT OC Nitro+ aldığıma çok memnun oldum. Ayrıca Nitro modelleri normal Pulse modelleriyle karıştırmamak gerek. Sonuçta ciddi bir bileşen kalitesi farkıda var. Passmark performans test uygulamasında fizik testi ve 3D render testi esnasında prime 5070 Ti cw sesini duyduktan sonra 5070 Ti almaktan kaçarsınız. Bu ekran kartında da cw sesinden şikayetçi oluyorsanız düzgün bir ekran kartı bulmanız pek olası değil.
İnceleme yazım...
bunlar sadece bazılarıcw tabii ki de her marka model de olabilir ama sanırım güncel çıkmış bir kart olan 9070xt de en çok cw şikayeti olan model nitro+
sanırsam bu modelin içindeki bobinler falan çok kaliteli değil ve düzgün kontrolden geçirilmemiş
elektronik olan her cihaz şans işi zaten örnek verdiğiniz kişide şanslıymışbende birçok kişinin yaşadığı konusunda hem fikirim
örneği vermemin nedeni yaşamayan larda olduğu için kronik sorun kategorisine girmeyeceğinden bahsettim
Hiç mi yok yoksa yakınına gelince minik geliyor mu çünkü hiç ommambendeki kartta hafif var gibi ama napsam bilemedim.Benim 9070xt nitroda yok cw mesela. Bu durum sıfır araba alıp sürerken rüzgar sesi geliyor demekle benzer bir şey.