MSI 5070 Vanguard masaüstünde coil whine (Servispoint deneyimi)

Benim ürüne değişim vermeleri şaşırttı, değişim çıkmazsa iade hakkımı kullanacaktım, yani kaybedecek bir şeyim olmadığı için gönderdim ama sizin için sonuç ne olur bilmiyorum. Benim gibi fare hareketiyle mi yaşıyorsunuz yoksa yük altındayken mi? Video atarsan iyi olur, merak ettim.
Hocam aynı fare hareket ettirdiğimde, loading ekranında duyuyorum. Kulaklık varken bile duyuyorum kulaklığa da geliyor.

Herkese iyi forumlar, ilerleyen zamanlarda fare hareketiyle dahi coil whine sorunu yaşayan hocalarıma örnek olması için bu başlığı açıyorum. Güncellemeleri paylaşacağım.

İncehesaptan PNY RTX 5070'i 26.999TL'ye almayıp "İlk defa bilgisayar topluyorum, hoşuma gidenleri alayım" diyerek Hepsiburada üzerinden extra 10.000TL ödeyip 27.11.2025 tarhinde MSI RTX 5070 Vanguard siparişi verdim. Monitör gelene kadar sistemi hazırlamak için 10.12.2025 tarhinde kutudan çıkarttığımda ızgarasında ufak eğrilmeler olduğunu fark ettim ama dikey yerleştirmeyi düşündüğüm için çok dert etmedim. 14.12.2025 tarihinde monitörü bağlayıp start sonrası ince bir ses gelmeye başladı ama fan sandım, sonrasında sadece ekranda bir değişiklik olduğunda ses geldiğini tespit ettim. Ekran kartına yaklaşınca kesin olarak coil whine olduğuna emin oldum. Coil whine sesinin olmasının bir zararı olmadığını biliyorum ama SOC versiyonun 700-750 usd alan adamlar varken OC versiyonuna 900 usd verip üstüne bu sorunları görmezden gelmem mümkün değil.

Msi sitesinden oluşturduğum ticketa bunu yazdım;
"Kurumsal güvenilirliğine ve servis kalitesine inanarak satın aldığım, ekte faturası ve görsel kanıtları bulunan MSI RTX 5070 Vanguard OC ekran kartımda, kullanımımı engelleyecek düzeyde teknik kusurlar tespit edilmiştir.
Mağduriyetime sebep olan hususlar şunlardır:
1- Aşırı Bobin Ağlaması: Kart, oyun yükü altında olmamasına rağmen, masaüstünde boştayken dahi "sivrisinek vızıltısı" şeklinde tabir edilebilecek yüksek frekanslı bir ses yaymaktadır. Masaüstünde fareyi hareket ettirmek gibi en temel işlemlerde bile ses yaymaktadır. Kasa kapağı kapalı olmasına rağmen bu sesin duyulması çalışma huzurumu bozmakta ve ürünün premium segment vaatleriyle bağdaşmamaktadır.
2- Fiziksel Kondisyon: Ürünü kutusundan ilk çıkardığım anda, soğutucu bloğun ızgaralarında fabrikasyon kaynaklı ufak bükülmeler tespit edilmiştir.
İnternetteki genel kullanıcı yorumlarının aksine, bendeki kartın yük altında değil, sistem soğuk ve fanlar çalışmıyorken bile bu sesi çıkartması ürünün elektriksel bir kusura sahip olduğunu göstermektedir.
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında, "Ayıplı Mal" statüsündeki bu ürünün para iadesi değil, ivedilikle kapalı kutu birebir değişimi yapılmasını talep ediyorum.
Gereken incelemelerin yapılması için paylaştığım video kaydını (https://photos.app.goo.gl/4QBdiMC4xrwYXre7A) ve faturayı ekte bilgilerinize sunarım.
Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

"Değişim talebinin onayı için Servispointe göndermeniz gerekiyor" cevabı geldi. 22.12.2025 tarihinde servispointe +90 212 288 4230 numarası üzerinden ulaştım. Yurtiçi kargo kargo kodu verildi, ekran kartını orijinal kutusuyla karşı ödemeli gönderdim.

Alıntıyı görüntüle
Öncelikle sana saygı duyuyor yaptığın şeyi senin nezlinde mantıklı buluyorum. Defalarca ekran kartı almış , sürekli al sat yapmış ve 100 lerce kart görmüş biri olarak yaptığın şeyin vakit kaybı olabileceğini düşünüyorum. Evet premium hizmet için biz bu paraları veriyoruz ve karşılığını almak istiyoruz. Fakat sana kötü haberlerim var. Ne yazıkki bazı markaların tekelleşmelerinden ötürü artık üretici firmalar eskisi kadar özenli ürün üretmiyor. Bu tekelleşmenin yanında kullanıcı sayısının artmasıda seri üretimi hızlandırıyor. 10 sene önce Gaming bilgisayar faktörü bu kadar yaygın değildi. Artık Bilgisayarların günümüzde yaygınlaşmasından ötürü seri üretimler geçtiğimiz yıllara göre daha hızlı üretilmeye başladı. Bu da kaliteyi düşürüyor artık. 50xx serisi ilk çıktı. Ben şahsi olarak 5070 Ti Vanguard aldım. Ekran kartı geldi. Izgarasının 2 tanesinde hafif bükülmeler mevcuttu. Reddit forumlarında aynı kart sahiplerinin açtığı konuları gördüm. Hiçkimse bunu RMA(Garanti) ya göndermemiş. Bu fabrikasyonla alakalı bir şey ve elimizle rahatça düzelteceğimiz dert etmeyeceğimiz bir şey. 2. olarak Kartı taktım ve pc yi çalıştırdım. O da ne ; Coil Whine. Gerçekten kasanın kapağı açıkken fpsler 1000 lere çıktığında ya da 600-700 lere çıktığında duyulabilen bir ses. Aynı senin probleminin kopyası. Mouse oynattığımda bile çok hafif vızıltı sesi mevcut. İlk başta rahatsız oldum. O kadar para veriyoruz neden böyle hizmet alıyoruz diye. Sonra kasanın yan kapağını kapattım kasayı yere koydum 6 ay oldu hala sesi duymuyorum. Bazı şeyleri görmezden gelmek zorundayız. Aynı şekilde kullanmaya devam ediyorum. Oyunlarda deliren bir şey coil whine. Onlardada kulaklık taktığın için duymazsın bile. Genelde fps değeri yüksek rek oyunlarda vızıltı artar. Hikayeli oyunlarda ses bile çıkmaz. Sana tavsiyem CW li ürünlerde monitör tazeleme hızın atıyorum 280hz diyelim sen oyun içi fps değerini 350-360 arası sabitle. Hem CW yapmaz hemde düşük ms değerlerine sahip olursun. 1 taşta 2 kuş. Şimdi gelelim Global CW problemlerine. Benden durumları daha iyi olan arkadaşlarımın 2 side 5090 lı sistem topladı. Sistemi gör , yok yok. Birisi gitti suprim 5090 aldı. Diğeri gitti ROG 5090 aldı. Ve sana bir şey diyimmi. Benim CW den 2 kat daha fazla CW yapıyordu kartlar. 2 side o kadar para veiryoruz falan filan diye garantiye gönderdi. 2 sinede yeni ürün geldi. Yine CW mevcut. Suprim olan pes etti. Böyle kullanacağım dedi. Diğeri tekrar mailleşme telefonlaşma kavga dövüş ile 2. kez gönderdikleri ürünü tekrar RMA ya gönderdi. 3. ürün geldi. ilkinden daha beter CW. Yani sana diyeceğim şey basit. Seri üretim arttı. Bobinlerin sarılması kalitesizleşti. O yüzden elindeki mal eğer çalışıyorsa. Değerleri iyiyse CW yapması kafanda dert olmasın. Ben senden daha takıntılı daha problemli bir insanım. PC de ekran kartının sabitlenmesiyle alakalı açtığım bir konu var girip bakabilirsin nasıl bir manyak olduğumu. Ama kardeşim sana bir dost tavsiyesi. Asla ama asla , Desibeli ciddi anlamda rahatsız etmiyorsa kasanın kapağını kapattığında oyuna girdiğinde duyulmuysa hiç uğraşma. Kaybedeceğin şey her RMA da 20 iş günü olur. 2 kere göndersen 40-50 gün boşa gider. Kullandığım kartların %70-80 ininde CW var. Çünkü artık bu kartlar güçlü kartlar. Çok yüksek W değerlerimne sahipler. CW olmaması mucize gibi bir şey. Hayırlı uğurlu olsun bu arada. Güle güle kullan. Gelen üründe ufak bir CW varsa bile tekrar göndermeni tavsiye etmem. Daha iyileri senin olsun. İyi oyunlar kardeşim.

Hocam ilk satırda deneyimle alakalı güncellemeleri paylaşacağımı, sesin masaüstünde fare hareket ettirmekle olduğunu, coil whine sorununun performansa etkisi olmadığını yazmışım ama yine de yazmak için yazmışsınız.🤡

Daha sessiz performans diye satılan karttan sivrisinek sesi dinleyecek değilim. Zaten normal bobin sesine itirazı olan yok.

Hocam aradaki 4.000TL fark olmasa ben de iade ve yeni sipariş yapardım.

Zaten kargocunun yanında açtım. Statik poşetin içindeyken belli olmuyordu.

Hepsiburadanın stoklarında yok. Bakalım nasıl bir teklif gelecek.

Açıkçası ben de şaşırdım, değişim/iade raporu çıktı.

Premium üye olduğum için 30 gün sürem vardı ama dediğim gibi aynı fiyata kartı satın alamıyorum.

Kasanın içine baktığımda hoşuma gitmedikten sonra isterse 5090 olsun. 1080Ti founders edition hala içimde ukde kaldı.
Son durum nedir?

Son durum nedir?
Olumlu sonuçlandı ama gelen SOC versiyonda da bir nebze coil whine var :D MSI vanguard kartlarda da böyle oluyorsa ne diyeyim :)

görsel_2026-02-22_211659568.webp
Ekran görüntüsü 2026-02-22 211451.webp

Olumlu sonuçlandı ama gelen SOC versiyonda da bir nebze coil whine var :D MSI vanguard kartlarda da böyle oluyorsa ne diyeyim :)

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Oc versiyon yerine soc versiyonu gelmesi güzel

Tecrübelerimi aktarayım;

4 farklı msi ekran kartı kullandım bu zamana kadar başka hiçbir ekran kartı kullanmadım. Öncelikle coil whine kesinlikle bir sorun değildir nominal çalışma koşullarındadır. İşlemcilerde nasıl bazı chipler daha yüksek frekanslara daha düşük voltajlarda çıkabiliyorlar bazılarıda voltaj açlığı yaşıyor (kötü bin) aynı bu mesele

Coil whine çıkıp çıkmaması tamamen şans.

Coil whine’ın rahatsızlık durumuna göre değişim istemeniz gayet doğal haktır ama iade gibi süreçleri tamamen saçma buluyorum. Rolls royce almıyorsunuz arkadaşlar iade edip başka satıcıdanda alsanız başka kartta alsanız aynı modelde alsanız coil whine çıkma olasılığı HEP VARDIR

Servisin değişim vermesi çok iyi olmuş. Kavgasız patırtısız gürültüsüz süreç tamamlanmış. Sırasıyla kullandığım msi kartlar

msi gtx 1660 ti gaming x sıfır (2019-2024)
msi rtx 3060 ti gaming trio x sıfır (2024)
msi rtx 3080 suprim x 2. El (2024-2026)
şimdi rtx 5070 vanguard oc sıfır (aynı karttan sizle)

1660 ti’ı amazon amerikadan almıştım. İlk 1 hafta sıfır coil whine sesi vardı fakat pubg yükleyip oyuna başladığım anda coil whine sesi başladı ve bir daha kesilmedi. Yani o elektriği bir kez pubgden yüksek oranda aldı ve sonra hiç değişmedi 😂 ben 1 haftalık kullanımdan sonra amazon amerikaya mail attım “bu bir sorun mu değil mi?” Derken adamlar direkt değişim başlatmışlardı ben daha istemeden. Güzel ülkemin o yıllarda acayip itibarı vardı USA den 1 hafta içerisinde kart elime ulaşmıştı. Duygulandım…

Yeni gelen karttada coil whine çıktı ama rahatsız etmiyordu. Kullandım 5 sene

Sonra 1 senelik 3060 ti deneyimim oldu ondada hafiften vardı doğal olarak fps değişimleride artıp azalıyordu

Sonra 3080 suprime geçtim onda da ortalama bir coil whine sesi vardı. 3080 varken ilk kez başka bir psuya geçmiştim (ihtiyacım vardı) psu değişimide coil whineı bitirebilirdi ama bitirmedi. Kartın kendisi coil whinelı yapcak bişey yok

Şuan 5070 var test etmedim

Bunlar hep yan kapak kapalıyken rahatsız etmeyen cwlerdi ve kulaklık takınca duymak zaten imkansız. Sadece 1660 ti’ın diğer 3 üne göre fazla yaptığını hatırlıyorum

Diğer üreticileri bilmem ama msi kartlarda cw çıkması gayet normal ve olağandır. Yukardaki arkadaş demiş 5090 astral gibi über bir kart alsanız bile cw çıkabilir. Msi tecrübeniz bu yönde olsun en azından

Msi kullanıp cw seviyesi yan cam kapalıyken bile bariz duyuluyorsa ve kulaklıkta bile bu tamamen duyulmayan hale GELMİYORSA işte o zaman ciddi sorun vardır. Kötü üretim denk gelmiş

geçmiş olsun. Soc ile oc arasında sadece 20 gpu clock fark var. Başka bişey yok aynı pcb aynı kalite 😅

@MeGaDave06 furmark 2K 1fps daha fazla verdi. Overclocku hissetmedim bile.

Servis değişim kararı verdiği için hepsiburada zarara uğradı mı bilmiyorum ama bir tık üzüldüm. 2025 yılı için zarar açıkladığını duydum. Bana tanımlanan kupondan dolayı şirket zarara uğradıysa kötü. Tabiri caizse bana eski amazon gibi hizmet veren bir firmaya zarardayken bir tekme de ben atmış gibi olduysam kötü oldu.

@MeGaDave06 furmark 2K 1fps daha fazla verdi. Overclocku hissetmedim bile.

Servis değişim kararı verdiği için hepsiburada zarara uğradı mı bilmiyorum ama bir tık üzüldüm. 2025 yılı için zarar açıkladığını duydum. Bana tanımlanan kupondan dolayı şirket zarara uğradıysa kötü. Tabiri caizse bana eski amazon gibi hizmet veren bir firmaya zarardayken bir tekme de ben atmış gibi olduysam kötü oldu.
Bu cw olayı zamanla kayboluyor bu 2. üründe başıma geldi Önceki pny epic 4070ti ilk zamanlar olan yogun cw zamanla azaldı ve duyulmayacak seviyeye geldi. Şimdi de asus prime 5070ti aldık arkadaşa alalı 2 ay olmuştur ilk taktığım zamanki cw şuanda kulağımı kasaya dayayınca ortaya çıkıyor. Servispoint hala müşteri memnuniyeti adına doa raporu vermesi güzel bir durum. Hele satıcı da kaliteli bir firma oldu mu ter temiz yeni ürün geliyor açıp takıyorsun gene cw :) Rog serisinde 5. cw değişiminde bıraktım ücret iadesi alıp model değiştirmiştim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,198,031
Üyeler
190,304
Son üye
ardzing01
Geri