Olumlu sonuçlandı ama gelen SOC versiyonda da bir nebze coil whine var

MSI vanguard kartlarda da böyle oluyorsa ne diyeyim
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Oc versiyon yerine soc versiyonu gelmesi güzel
Tecrübelerimi aktarayım;
4 farklı msi ekran kartı kullandım bu zamana kadar başka hiçbir ekran kartı kullanmadım. Öncelikle coil whine kesinlikle bir sorun değildir nominal çalışma koşullarındadır. İşlemcilerde nasıl bazı chipler daha yüksek frekanslara daha düşük voltajlarda çıkabiliyorlar bazılarıda voltaj açlığı yaşıyor (kötü bin) aynı bu mesele
Coil whine çıkıp çıkmaması tamamen şans.
Coil whine’ın rahatsızlık durumuna göre değişim istemeniz gayet doğal haktır ama iade gibi süreçleri
tamamen saçma buluyorum. Rolls royce almıyorsunuz arkadaşlar iade edip başka satıcıdanda alsanız başka kartta alsanız aynı modelde alsanız coil whine çıkma olasılığı HEP VARDIR
Servisin değişim vermesi çok iyi olmuş. Kavgasız patırtısız gürültüsüz süreç tamamlanmış. Sırasıyla kullandığım msi kartlar
msi gtx 1660 ti gaming x sıfır (2019-2024)
msi rtx 3060 ti gaming trio x sıfır (2024)
msi rtx 3080 suprim x 2. El (2024-2026)
şimdi rtx 5070 vanguard oc sıfır (aynı karttan sizle)
1660 ti’ı amazon amerikadan almıştım. İlk 1 hafta sıfır coil whine sesi vardı fakat pubg yükleyip oyuna başladığım anda coil whine sesi başladı ve bir daha kesilmedi. Yani o elektriği bir kez pubgden yüksek oranda aldı ve sonra hiç değişmedi

ben 1 haftalık kullanımdan sonra amazon amerikaya mail attım “bu bir sorun mu değil mi?” Derken adamlar direkt değişim başlatmışlardı ben daha istemeden. Güzel ülkemin o yıllarda acayip itibarı vardı USA den 1 hafta içerisinde kart elime ulaşmıştı. Duygulandım…
Yeni gelen karttada coil whine çıktı ama rahatsız etmiyordu. Kullandım 5 sene
Sonra 1 senelik 3060 ti deneyimim oldu ondada hafiften vardı doğal olarak fps değişimleride artıp azalıyordu
Sonra 3080 suprime geçtim onda da ortalama bir coil whine sesi vardı. 3080 varken ilk kez başka bir psuya geçmiştim (ihtiyacım vardı) psu değişimide coil whineı bitirebilirdi ama bitirmedi. Kartın kendisi coil whinelı yapcak bişey yok
Şuan 5070 var test etmedim
Bunlar hep yan kapak kapalıyken rahatsız etmeyen cwlerdi ve kulaklık takınca duymak zaten imkansız. Sadece 1660 ti’ın diğer 3 üne göre fazla yaptığını hatırlıyorum
Diğer üreticileri bilmem ama msi kartlarda cw çıkması gayet normal ve olağandır. Yukardaki arkadaş demiş 5090 astral gibi über bir kart alsanız bile cw çıkabilir. Msi tecrübeniz bu yönde olsun en azından
Msi kullanıp cw seviyesi yan cam kapalıyken bile bariz duyuluyorsa ve kulaklıkta bile bu tamamen duyulmayan hale GELMİYORSA işte o zaman ciddi sorun vardır. Kötü üretim denk gelmiş
geçmiş olsun. Soc ile oc arasında sadece 20 gpu clock fark var. Başka bişey yok aynı pcb aynı kalite