Yükseltme sonrası bilgisayar açılmıyor

stellar

80+
Reaksiyon skoru
2
iyi forumlar iyi bayramlar öncelikle. bilgisayarımı yükseltmek için b450m anakart ve r5 5600 işlemci aldım. bağlantıları vs. eksiksiz tamamladım fakat bilgisayarı açtığımda ekrana hiçbir görüntü gelmiyor. farklı ram’ler ile vs denedim bios pilini söküp taktım fakat sonuç aynı. bios güncellemesinden kaynaklı olabilir mi veya neden olabilir?

Anakart üzerinde arıza ışıkları mevcut mu var ise yanıyor mu ? Birde modeli nedir tam olarak ? Bazı anakartlar ilk kurulumlarda 3-4 dakika siyah ekranda kalıp kendi kendine restart atıp açılabiliyor.Başıma çok geldi.

iyi forumlar iyi bayramlar öncelikle. bilgisayarımı yükseltmek için b450m anakart ve r5 5600 işlemci aldım. bağlantıları vs. eksiksiz tamamladım fakat bilgisayarı açtığımda ekrana hiçbir görüntü gelmiyor. farklı ram’ler ile vs denedim bios pilini söküp taktım fakat sonuç aynı. bios güncellemesinden kaynaklı olabilir mi veya neden olabilir?
Bildiğim kadarıyla sen yeni işlemci takmissin anakartın onu gormesi lazım 5 dakika bekleyin sistem açılması lazım

Ramleri komple sök öyle aç bekle biraz. Sonra bir adet ram tak ikinci ya da 3. slota. Tekrar boot et. Ram slotlarını değiştir ve tek ram kullanarak dene.

işlemci ve anakart çalıştığına emin olduğunu varsayarak bios güncellemesi yapıldı mı + olarak ramleri tek tek denedin mi

Bence biosdan dolayı biosu güncelle

Anakart üzerinde arıza ışıkları mevcut mu var ise yanıyor mu ? Birde modeli nedir tam olarak ? Bazı anakartlar ilk kurulumlarda 3-4 dakika siyah ekranda kalıp kendi kendine restart atıp açılabiliyor.Başıma çok geldi.
b450m a pro max modeli. yaklaşık 15 dakika açık vaziyette bekledim görüntü yok. arıza ışıkları da yanmıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bildiğim kadarıyla sen yeni işlemci takmissin anakartın onu gormesi lazım 5 dakika bekleyin sistem açılması lazım
ilk denememde zaten 15 dakika kadar bekledim açılmadı diğer denemelerde de yine 4-5 dakika bekledim görüntü yok

işlemci ve anakart çalıştığına emin olduğunu varsayarak bios güncellemesi yapıldı mı + olarak ramleri tek tek denedin mi
ramleri tek tek denemedim ama eski kullandığım ramlerle denedim yine olmadı. parçaların hepsi sıfır alındı yani arızalı olma ihtimali çok düşük diye düşünüyorum

Bence biosdan dolayı biosu güncelle
biosu nasıl güncelleyeceğim peki bilgisayarcıya sordum 1000 lira para istedi

b450m a pro max modeli. yaklaşık 15 dakika açık vaziyette bekledim görüntü yok. arıza ışıkları da yanmıyor.

ilk denememde zaten 15 dakika kadar bekledim açılmadı diğer denemelerde de yine 4-5 dakika bekledim görüntü yok

ramleri tek tek denemedim ama eski kullandığım ramlerle denedim yine olmadı. parçaların hepsi sıfır alındı yani arızalı olma ihtimali çok düşük diye düşünüyorum

Ram denendi demişsiniz o zaman Anakart komple bozuk değil ise arkadaşlarımızın dediği gibi olay bios sürümü ile alakalı. belirttiğiniz anakart modeli ile işlemci çıkış yılı arasında biraz fark var güncel bir bios sürümüne ihtiyacınız var bunu şu şekilde yapabilirsiniz.

Eş dost çevrede Ryzen 2000-3000 serisi herhangi bir işlemci kullanan varsa emanet alıp sistemi çalıştırıp bios update yapıp geri vermek.

Forumda mutlaka PC işi yapan arkadaşlar vardır 1000 TL ücreti onlar yorumlasınlar ama gerçekten bana fazla geliyor hakkı bu mudur bilemiyorum.Şimdi benim elimden bu türden işler geldiği için bana basit geliyor olabilir.

Sonuç olarak ben çözümsüz durumda kalsaydım aldığım satıcı firma bilgisayar firması ise onlardan yardım ister onlara kargolardım güncellemede yardımcı olsunlar diye yada direk servise yollarım herhalde zaten garanti kapsamında güncellerler acil kullanmanız gerekmiyor ise sistemi.

Siz yinede ilk post'a ikamet ettiğiniz il ilçeyi yazın belki forumda elinde boşta işlemci olan yakın birileri vardır yardımcı olmak isterler.

Bios güncel değil ise normal hocam

O zaman benim bir fikrim yok ben çekiliyorum

Bilgisayarcı sana sağlam olta atmış iyiki yaptırmamışsın. 1 adet flash bellekle halledersin yt den izle kolay iş. Anakartın destekliyorsa eski işlemcin olmadanda bir şekil bios update atılıyordu diye biliyorum. Ama desteklemiyorsa önceki işlemcin veya onun serisinde işlemci lazım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,198,410
Üyeler
190,368
Son üye
Lector
Geri