Bilgisayarımda Artık Crash Yemeye Başladım

Hocam ben hiç mavi ekran yemedim ama alt tab yapinca donma yaşıyorum ama alt tab hemen yapınca değil oyun oynarken çok yapınca donma yaşadım bir kez değil ama baya en az 4 5 kez sorun nedir sizce
G sync olabilir

Çok önemli dosya yoksa bi format çak düzelmezse başka şeylere bakarız
ben de öyle düşünüyorum, aslında yakında kasayı satmak ve görseldeki sisteme geçmek istiyorum. Ama eğer şuan sorun yazılımsal değilse içim elvermez bu şekilde satmaya o yüzden çabalıyorum. ( Muhtemelen ramleri ikinci el alacağım )
1774213666385.webp

ben de öyle düşünüyorum, aslında yakında kasayı satmak ve görseldeki sisteme geçmek istiyorum. Ama eğer şuan sorun yazılımsal değilse içim elvermez bu şekilde satmaya o yüzden çabalıyorum. ( Muhtemelen ramleri ikinci el alacağım )
Alıntıyı görüntüle
Hocam o işlemciye o anakart küfür gibi kalmış birde ekran kartı gereksiz pahalı biraz daha çıkınca 5080ler başlıyor. Shadow en kötü kartlardan biri ayrıca bu 55k ya en baba zotac vardı bugün

Hocam o işlemciye o anakart küfür gibi kalmış birde ekran kartı gereksiz pahalı biraz daha çıkınca 5080ler başlıyor. Shadow en kötü kartlardan biri ayrıca bu 55k ya en baba zotac vardı bugün
kablo sıkıntısı yaşamamak için bu kartı tercih ettim açıkcası birazcık daha güzel görünsün diye. Bir de bütün parçaların tek bir marka olması optimizasyon sorunlarının bir tıkta olsa önüne geçirdiği için böyle dizdim şimdilik. Nerden baksan almama 1 ay var o zaman zaten kesin yine forumda konu açarım bakarız hep beraber en güzel sistemi seçeriz
Post automatically merged:

kablo sıkıntısı yaşamamak için bu kartı tercih ettim açıkcası birazcık daha güzel görünsün diye. Bir de bütün parçaların tek bir marka olması optimizasyon sorunlarının bir tıkta olsa önüne geçirdiği için böyle dizdim şimdilik. Nerden baksan almama 1 ay var o zaman zaten kesin yine forumda konu açarım bakarız hep beraber en güzel sistemi seçeriz
HD Tune programı indir ve kurulumu yap.
Programda - Error Scan bölümü var yukarıda. Bu bölümde testi başlat.
Sona kadar bekle.
Yeşil Noktalar belirdiğini göreceksin.

Kırmızı noktalar görürsen HDD veya SSD bellekte okunmayan sektörler (Bad sector) yaranmıştır.

Bad sector bir nevi demir pası gibi düşünebilirsin. Durmadan yayılıyor diske.

1 Sektör = 1 manyetik alandır. Manyetik alan elektrik yükü tutar (Veri)

Manyetik alanın etkisi kaybolursa veri tutamaz yazamaz okuyamaz. (Bad Sector)
1774214105417.webp

Windowsun kurulu olduğu ssd bu şekilde sonuç verdi diğer ikisine de bakıp eklerim sonuçlandıkca

Hocam msi aşığı olan tek siz değilsiniz😂
Alacagınız zaman beni etiketleyin birlikte bakalım şuan baktıklarınız fp açısından iyi değil.

Ekler

• Screenshot_20260323_001329_Gallery.webp
    Screenshot_20260323_001329_Gallery.webp
    46.1 KB · Hit: 11
Hocam msi aşığı olan tek siz değilsiniz😂
Alacagınız zaman beni etiketleyin birlikte bakalım şuan baktıklarınız fp açısından iyi değil.
Hahahah normalde ben asusçuyum fakat bu sefer MSI bir sistem dizmek istiyorum. Etiketlerim mutlaka forumda konu açınca

Ram Expo / Xmp felan açıksa kapat.
Undervolt yaptıysan iptal et. Düşük voltajdan da veri kaybı yaşanıp aniden Mavi ekran yeme durumu olur.

Tek çözüm kalıyor.
Custom Windows 10 kurulumu yap. Boşta az ram tükerir 1gb. Sistem fişek gibi tepki verir.

Orijinal iso ile kurulum yaptıysan Microsoft hizmetleri arka planda çorba olmuş olabilir.

Windows 64 net sitesini öneririm. Game versiyonlar var.
Boşta ram kullanımlarının resimleri var.

Tek çözüm kalıyor.
Custom Windows 10 kurulumu yap. Boşta az ram tükerir 1gb. Sistem fişek gibi tepki verir.

Orijinal iso ile kurulum yaptıysan Microsoft hizmetleri arka planda çorba olmuş olabilir.

Windows 64 net sitesini öneririm. Game versiyonlar var.
Boşta ram kullanımlarının resimleri var.

Hocam i5 3. Nesil 4gb ramli sistem değilki bu yapmaması lazım bunları windows servislerinden dolayı. Normal bir format çözecektir muhtemelen.

Lisans girersen aktifleşiyor zaten korsan deyip geçmeyin.
Post automatically merged:

Hocam i5 3. Nesil 4gb ramli sistem değilki bu yapmaması lazım bunları windows servislerinden dolayı. Normal bir format çözecektir muhtemelen.
Pc yi dahada seri kullanması varken neden hantallaştırsın?

Geri