700-750K Otomobil Önerisi

Aynı rotada 1.2 TSİ, 1.4TB Giulietta, 1.0 TSI polo, 1.5 TSI Troc, 1.6 TDI SuperB, 1.4 TDI Polo, 1.6 doblo, 1.5 DCİ megane kullanan birisi olarak ortalama hızın 20-22 olduğu istanbul trafiğinde en basit benzinli araç dizelden 2-3 litre fazla yakıyor zaten.
1.4 TDI ortalama 4.5-5 yakıyor.
LPG

yakın fiyatlarda 1.6 terra corolla düşürülebilir daha iyi olmaz mı listemin başında da bu var açıkçası uygun fiyata bulmayı bekliyorum otomatiği 700-710 manueli 680-690 bandında temiz 100-120bin km bulursam yapıştıracağım vallahi :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aynı rotada 1.2 TSİ, 1.4TB Giulietta, 1.0 TSI polo, 1.5 TSI Troc, 1.6 TDI SuperB, 1.4 TDI Polo, 1.6 doblo, 1.5 DCİ megane kullanan birisi olarak ortalama hızın 20-22 olduğu istanbul trafiğinde en basit benzinli araç dizelden 2-3 litre fazla yakıyor zaten.
1.4 TDI ortalama 4.5-5 yakıyor.
1.4TDI vs 1.2TSI desek hocam hangisini tavsiye edersin benim kullanımıma göre günlük 7-8dk işe git ve aynı sürede tekrar gelmek için kullanacağım evimden markete vs gitmek için de aynı şekilde 5-6dk kullanacağım yokuşlar fazla toplu taşıma çok zayıf yaya zor oluyor maalesef onun haricinde yılda 1 kez 800km git 800km gel şeklinde yol yapacak araba.

aslında şehir içi devirli kullanırsanız dpf sorunu yaşamadan 1.4 tdi polo binebilirsiniz. benimde 11 yıldır 1.4 tdi polom var ve hiç dpf sorunu yaşamadım yılda sadece 1 kez 1000-1500 km lik yola çıkıyorum. onun dışında hep şehir içi. ayda 1-2 kez otobana çıkar yarım saat devirli kullanırım.
Ben aracı alışkanlık olarak devirli kullanıyorum açıkcası yaşadığım yer kocaeli burada trafik de yok kontağı açıyorum 7-8dakika sonra iş yerimde kapatıyorum

1.4TDI vs 1.2TSI desek hocam hangisini tavsiye edersin benim kullanımıma göre günlük 7-8dk işe git ve aynı sürede tekrar gelmek için kullanacağım evimden markete vs gitmek için de aynı şekilde 5-6dk kullanacağım yokuşlar fazla toplu taşıma çok zayıf yaya zor oluyor maalesef onun haricinde yılda 1 kez 800km git 800km gel şeklinde yol yapacak araba.
1.2 TSI 2015 otomatik Fabia'da, 1.4 TDI 2015 otomatik Poloda sürdüm-sürüyorum, Skoda'larda 1.2 TSI bir tık daha yüksek bg ile geliyor (110hp) vw grubuna göre. 1.2 TSI fabia, 1.4 TDI Polodan daha iyi hissettiriyor. Dizelin kısa mesafede ısınmama derdi var ama 7-8 DK işe git gel için kışın ısınmaya gerek var mı senin karar vermen lazım. 1.2 TSI 8-8.5, 1.4 TDI aynı şartta 4.5-5 yakıyor şu an (10KM ortalama hızın 20-22 olduğu istanbul şartları) Yakıt dert olmazsa 1.2 TSI polo güzel bir seçenek mesela.

bende sakaryada yaşıyorum. arabada aynı sizdeki gibi 5-10 dk boyunca her gün 2 km yol gidip 2 km yol dönüyor. onun dışında bazen ayda 1 kez kocaeliye gidiyorum.

Hocam yorumun için çok teşekkürler benim fiyat aralığımda alabileceğim temiz araçlar 2006 corolla ve mazda 3 gibi görünüyor 1-2 gündür araştırıyorum sarı sitede ama gönlümün bir köşesinde hala astra j vardı açıkcası sizin açıklamanız biraz daha yakınlaştırdı beni bu üçlüden birini tercih edeceğim yüksek ihtimalle mazda 3ün piyasası çok zayıf corolla da bu paraya çok yaşlı kalıyor. 1.6 atmosferik benzinli tercih edeceğim ben de astra alırsam 1.5-2 ay kadar daha sürem var çok acelem yok tekrardan bu konu üzerinden size bildirim gönderirim teşekkürler
Hocam rica ederim, ben araştırdığın araç hakkında sahip olduğum bilgileri aktarmaya çalıştım. Alırsan yaşayabileceğin problemler bunlar, şunları yapmalısın gibi önerilerde bulundum. Dediğin gibi, 2006 diyorsun. 20 yıllık bir araca da 550-750 bin bandında bir para vermek akıl kârı gibi gelmiyor bana açıkçası sana samimi olacağım ve kendimi senin yerine koyarak konuşacağım. 700 bin lira param olsa kardeşim, gidip de sorunsuz sorunsuz babacım diye ortada gezinen elemanlardan 20 yıllık araba almam. 2-3 sene sonra satabileceğin ne mâlum? Elbette satarsın bir şekilde zarar ederek veya etmeyerek uğraşarak fakat, sonuçta araç 20 yıllık artık. Kendimi senin yerine koyuyorum, 700 bin lira az para değil günümüzde. Araç için az para evet, fakat alabileceğin araçlar var 20 yaşında araçların aksine. Gidip kendim opel astra aldım, 2017 model ve 2-3 sene sonra satacağımda yaş olarak daha yakın olacak diğerlerine göre. Mazda3 de öyle, 2006-2011 arası belki bulursun belki bulamazsın. Bence sedan model olarak alabileceğin araçlar, opel astra j, egea, accent era, yani fluence model olarak bunlara göre eski olacak fakat bir seçenek, belki megane düşebilir. Seçenek çok aslında sedan yaş olarak da hala güncel sayılabilecek modellerde. Ama bana sorarsan 20 yaşında bir arabaya bu paraları vermek akıl işi değil. Cebinde 30-40 bin lira tut, yaşı yakın güncel araçlardan tercih et. Çıkarabileceği sorunlarda cebindeki parandan hallet. Opel astra J kullanıyorum, pohpohlamıyorum aracı fakat üzmez bence seni. Ne yapacağını merak ediyorum, araç aldıktan sonra haber verirsen sevinirim dostum.

Hocam rica ederim, ben araştırdığın araç hakkında sahip olduğum bilgileri aktarmaya çalıştım. Alırsan yaşayabileceğin problemler bunlar, şunları yapmalısın gibi önerilerde bulundum. Dediğin gibi, 2006 diyorsun. 20 yıllık bir araca da 550-750 bin bandında bir para vermek akıl kârı gibi gelmiyor bana açıkçası sana samimi olacağım ve kendimi senin yerine koyarak konuşacağım. 700 bin lira param olsa kardeşim, gidip de sorunsuz sorunsuz babacım diye ortada gezinen elemanlardan 20 yıllık araba almam. 2-3 sene sonra satabileceğin ne mâlum? Elbette satarsın bir şekilde zarar ederek veya etmeyerek uğraşarak fakat, sonuçta araç 20 yıllık artık. Kendimi senin yerine koyuyorum, 700 bin lira az para değil günümüzde. Araç için az para evet, fakat alabileceğin araçlar var 20 yaşında araçların aksine. Gidip kendim opel astra aldım, 2017 model ve 2-3 sene sonra satacağımda yaş olarak daha yakın olacak diğerlerine göre. Mazda3 de öyle, 2006-2011 arası belki bulursun belki bulamazsın. Bence sedan model olarak alabileceğin araçlar, opel astra j, egea, accent era, yani fluence model olarak bunlara göre eski olacak fakat bir seçenek, belki megane düşebilir. Seçenek çok aslında sedan yaş olarak da hala güncel sayılabilecek modellerde. Ama bana sorarsan 20 yaşında bir arabaya bu paraları vermek akıl işi değil. Cebinde 30-40 bin lira tut, yaşı yakın güncel araçlardan tercih et. Çıkarabileceği sorunlarda cebindeki parandan hallet. Opel astra J kullanıyorum, pohpohlamıyorum aracı fakat üzmez bence seni. Ne yapacağını merak ediyorum, araç aldıktan sonra haber verirsen sevinirim dostum.
Tabii ki araç aldıktan sonra tekrar konuya mesaj atacağım fikirler çok çabuk değişiyor çok araştırıyorum şu an egea 1.4 fire easy pakete daha yakınım 750bin bandında temizleri var ufak bi pazarlıkla 710-720lere alınsa uygun fiyat diye düşünüyorum binicisine astra j daha makul belki ama benim için 7-8dk işe götürsün 1.5 sene sonra satacağım şehir içi uygun motor çok güçlü olmasa da zaten ne kadar basabileceğiz bir tarafta polo 1.2tsi bir tarafta astra j ama yüksek ihtimal egea 1.4 fire olacak gibi hocam en piyasası olan en az değer kaybedecek o gibi düşündüm

1.2 tsi golf var memnunum 2015 öncesi kronik yap yakma sorunu mevcut 110luk 2015 sonrası tavsiye ederim

Geri