Öneri Ryzen 7 9700X için hava soğutucu önerisi

Ben peerless assassin 120 black kullanıyorum memnunum. Hava soğutmalarda kasadaki fanlar da önemli oluyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Se lerde fan boyutu aynı ama soğutucu blok daha küçük.
Attığım görseldeki videoda PA140 çok daha serin Phantom Spirit'e göre. Normalde PA140SE ile aşağı yukarı aynı olması lazımdı, o yüzden şaşırdım ama demek ki soğutucu blok daha büyük olduğu için aradaki fark. Doğru mudur?

Attığım görseldeki videoda PA140 çok daha serin Phantom Spirit'e göre. Normalde PA140SE ile aşağı yukarı aynı olması lazımdı, o yüzden şaşırdım ama demek ki soğutucu blok daha büyük olduğu için aradaki fark. Doğru mudur?
Evet.

Ben peerless assassin 120 black kullanıyorum memnunum. Hava soğutmalarda kasadaki fanlar da önemli oluyor

Se lerde fan boyutu aynı ama soğutucu blok daha küçük.
Aha aynı fiyata düz 140 buldum ama beyaz: Thermalright Peerless Assassin 140 White
Bu da Phantom Spirit'in SE olmayan modeli: Thermalright Phantom Spirit 120 Evo

Eğer düz modellerin soğutucu blokları SE'lere göre daha büyükse bu farklara değer mi (PA140 için fiyat farkı yok ama Spirit için var)

Aha aynı fiyata düz 140 buldum ama beyaz: Thermalright Peerless Assassin 140 White
Bu da Phantom Spirit'in SE olmayan modeli: Thermalright Phantom Spirit 120 Evo

Eğer düz modellerin soğutucu blokları SE'lere göre daha büyükse bu farklara değer mi (PA140 için fiyat farkı yok ama Spirit için var)
Masaüstü kullanımda veya kısa süreli yüklerde bir fark olmuyor ama uzun süre yük altındayken büyük bloklar daha iyi soğutuyor. Büyük bloğun avantajını kullanman için kasanın da iyi havalanması lazım. Bana kalırsa se ler de alınabilir fiyat farkı fazlaysa.

Masaüstü kullanımda veya kısa süreli yüklerde bir fark olmuyor ama uzun süre yük altındayken büyük bloklar daha iyi soğutuyor. Büyük bloğun avantajını kullanman için kasanın da iyi havalanması lazım. Bana kalırsa se ler de alınabilir fiyat farkı fazlaysa.
Phantom Spirit 120 SE ile 120 Evo arasında 700 lira fark var şuan. Aradaki farka değer mi bilmiyorum. 120 SE sipariş ettim. Teşekkürler.

Oyun uzun süreli yük sayılır mı yoksa render/stres testleri falan mı?

Selamlar. 9700x ile phantom spirit kullanıyorum.
105w modu ve pbo açık ( pchocasının bir videosundan yaptığı ayarları yapmıştım).

Soğutucum phantom spirit. Kasam corsair carbide spec delta rgb. %20 si mesh ön tarafın.

Kcd2, resident evil 4 remake, resident evil village gibi oyunlarda cpu 75 derecede çalışıyor.

Cs2 de 75 derece oluyor.

Pubg ve battlefield 6 gibi oyunlarda 80 dereceleri görüyor.

açıkçası 80 dereceye çıkmadıkça rahatsız etmiyor ses. 80 derece sonrası ses biraz rahatsız ediyor. Bunu da Windowsun güç ayarlarında maksimum işlemci hızını 100 yerine 99 yaparak yeni güç planı oluşturarak çözdüm. Bu sayede işlemci turboya girmiyor ve ortalama sıcaklıklar 15 derece düşüyor.
Fps kaybı da yaşamadım açıkçası üstteki metodla.
Ses rahatsız etmeye başlarsa güç planını değiştirerek idare ediyorum.

Sizde eğer daha iyi mesh bir kasa varsa daha rahat edersiniz.

Referans olsun diye yazdım kolay gelsin

Selamlar. 9700x ile phantom spirit kullanıyorum.
105w modu ve pbo açık ( pchocasının bir videosundan yaptığı ayarları yapmıştım).

Soğutucum phantom spirit. Kasam corsair carbide spec delta rgb. %20 si mesh ön tarafın.

Kcd2, resident evil 4 remake, resident evil village gibi oyunlarda cpu 75 derecede çalışıyor.

Cs2 de 75 derece oluyor.

Pubg ve battlefield 6 gibi oyunlarda 80 dereceleri görüyor.

açıkçası 80 dereceye çıkmadıkça rahatsız etmiyor ses. 80 derece sonrası ses biraz rahatsız ediyor. Bunu da Windowsun güç ayarlarında maksimum işlemci hızını 100 yerine 99 yaparak yeni güç planı oluşturarak çözdüm. Bu sayede işlemci turboya girmiyor ve ortalama sıcaklıklar 15 derece düşüyor.
Fps kaybı da yaşamadım açıkçası üstteki metodla.
Ses rahatsız etmeye başlarsa güç planını değiştirerek idare ediyorum.

Sizde eğer daha iyi mesh bir kasa varsa daha rahat edersiniz.

Referans olsun diye yazdım kolay gelsin
65W ile test etme şansınız var mı? Bir de PCH videoda ECO Mode açmıyordu sanırım.

Bence 700 liraya değmez birkaç derece se al geç. d
Phantom Spirit 120 SE ile 120 Evo arasında 700 lira fark var şuan. Aradaki farka değer mi bilmiyorum. 120 SE sipariş ettim. Teşekkürler.

Oyun uzun süreli yük sayılır mı yoksa render/stres testleri falan mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,689
Üyeler
190,786
Son üye
redbull_sx
Geri