9800x3d alıp 16 gb ram ile idare etmek mi 7800x3d + 32 gb ram mi

fps farkı online oyunlarda çok var ama
yok hocam 600 değilde 750 alsan nolacak? 2k 500hz misin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

arkadaşlar 9800x3d alıp 16 gb ram ile belirli bir süre idare etmek mi daha mantıklı yoksad direkt 7800x3d + 32 gb ram almak mı
sonradan para harcamaya gerek yok bana kalırsa 7800x3d her türlü fazlasıyla yetecek
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

diyorum ya 16 gb ekleme sonradan yapacağım diye. ayrıca fark 3-5 fps değil. hikayrli oyunlarda bile 20-30 fps fark oluyor bazı oyunlarda.
hocam zaten hikayeli oyunlarda 90 değilde 98-100 alcaksın diye fazladan 10-12k harcamaya gerek yok bence 32 ramini al 7800x3d akar

9800x3d fazla overkilk bı işlemci keşke almasaydim diyorum 7800x3d ile fiyat farkına değecek bir performansı yok tabi daha iyi daha uzun ömürlü ama o artan paraya keşke gidip ram alsaydim diyorum.Üstune rame gittim 25K bayıldım 9800x3d almasam 7K ya mis gibi Trident Royal cekecektim.Suan ram alacaksan al sıfır bulamayacaksın itopyanin mi ne hatırlamıyorum yetkilisi açıkladı marttan sonra stok sıkıntısı olacak.

9800x3d fazla overkilk bı işlemci keşke almasaydim diyorum 7800x3d ile fiyat farkına değecek bir performansı yok tabi daha iyi daha uzun ömürlü ama o artan paraya keşke gidip ram alsaydim diyorum.Üstune rame gittim 25K bayıldım.Suan ram alacaksan al sıfır bulamayacaksın itopyanin mi ne hatırlamıyorum yetkilisi açıkladı marttan sonra stok sıkıntısı olacak.
valla bende 9800x3d kullanıyorum alırken iyisi olsun diyerek aldım ama tabi baska alacağım bir parça yoktu o yüzden paramı rahatca işlemciye bastım. 2k da cogu hikayeli oyunda 10-20 fps fark ediyor zaten fsr acınca bide fps 130+ oluyor bırakda 10-20fps farketsin. bana kalırsa ram almak suan daha önemli

rami sonra alırsın hocam

valla bende 9800x3d kullanıyorum alırken iyisi olsun diyerek aldım ama tabi baska alacağım bir parça yoktu o yüzden paramı rahatca işlemciye bastım. 2k da cogu hikayeli oyunda 10-20 fps fark ediyor zaten fsr acınca bide fps 130+ oluyor bırakda 10-20fps farketsin. bana kalırsa ram almak suan daha önemli
Bende almisken iyisini alayım diyordum sonradan ram falan alırım diyordum bı anda ram olaylari patladı haberimde yoktu.Pismanim valla.Ekstra 20K vermesem 5070ti yerine 5080 alırdım ne güzel.

diyorum ya 16 gb ekleme sonradan yapacağım diye. ayrıca fark 3-5 fps değil. hikayrli oyunlarda bile 20-30 fps fark oluyor bazı oyunlarda.
Tamam da ben de diyorum ki bu ram krizi böyle giderse piyasada ya ram kalmaz ya da fahişin fahişi fiyata satılırsa? Çok mu imkansız geliyor? 3 5 farkı anlamayacağın kadar kare için 32gb ramden vazgeçmezdim

arkadaşlar siz beni anlamıyorsunuz galiba. 16 gb ram sadece idarelik, 1 ay sonrasında diğer 16 gb ramide alacağım ben zaten. işlemci değişmekle ram takviyesi yapmak aynı şey değil bence. peki 7800x3d almak mı 9700x mi?
stok sıkıntısı hakkında bilgim yok.

arkadaşlar siz beni anlamıyorsunuz galiba. 16 gb ram sadece idarelik, 1 ay sonrasında diğer 16 gb ramide alacağım ben zaten. işlemci değişmekle ram takviyesi yapmak aynı şey değil bence. peki 7800x3d almak mı 9700x mi?
İKisi arasında net 7800x3d

Geri