İkinci el aldığım PSU da PCI-E kablosu eksik.

c0rbius

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
239
İkinci elden 3 senelik bir MSI A850G psu aldım ancak birkaç kablosu eksik.

-sadece 1 adet SATA&MOLEX kablosu var m2 ssd kullanacağım için sorun oalcağını düşünmüyorum

ancak 2 adet olması gereken PCI-E kablolarından sadece 1 adet var o da 8+8 pin sağlıyor ancak benim ekran kartım ASUS PRIME RX 9070XT 8+8+8 pin kullanıyor dolayısıyla ekran kartına takabileceğim bir kablom yok şu anda.
aktif olarak bulunan kablolar:

-ATX 24P Kablolarının tamamı
-1 adet SATA&MOLEX kablosu
-2 adet CPU kablosu (biri pci girişine takılmış yanlışlıkla alttaki cpu kablosunun yanına. ikisi de cpu kablosu yani)
-1 adet PCI-E kablosu (sağ üste takılıyor fotoğrafı çekmek için çıkarttım)
-1 adet +12VHPWR kablosu
-1 adet güç kablosu

Ne yapmamı önerirsiniz? Sistemi sağlıklı bir şekilde çalıştırmamın bir yolu var mıdır? Yardımlarınızı bekliyorum.
51ba3eb8-9316-4769-b351-ceac71ee3432.webp

Merhaba, aldığın PSU ATX 3.0 standardında, sen ATX 2.0 standardında ekran kartı takmaya çalışınca haliyle kablo yetersiz kalıyor, tercihini baştan hatalı yapmışsın. Forumda aynı sorunu yaşayan onlarca arkadaş mevcut.

Piyasada bir ucu ATX 3.0 ---- diğer ucu ATX 2.0 kablolar mevcut, ya da aynı işi gören dönüştürücü aparatlar. Yalnız kaliteli bişi almaya özen göster, yoktan yere başına başka sorunlara sokma, iyi araştır.

Merhaba, aldığın PSU ATX 3.0 standardında, sen ATX 2.0 standardında ekran kartı takmaya çalışınca haliyle kablo yetersiz kalıyor, tercihini baştan hatalı yapmışsın. Forumda aynı sorunu yaşayan onlarca arkadaş mevcut.

Piyasada bir ucu ATX 3.0 ---- diğer ucu ATX 2.0 kablolar mevcut, ya da aynı işi gören dönüştürücü aparatlar. Yalnız kaliteli bişi almaya özen göster, yoktan yere başına başka sorunlara sokma, iyi araştır.
Kral mevzu o değil normalde psu yu sıfır alsam 2 tane daha PCIE kablosu çıkıyormuş ama psu yu aldığım kişi bu kabloyu kaybetmiş. 1 tane PCIE kablosu bulmam gerekiyor yada dönüştürücü lazım dönüştürücü kullanmak da sağlıklı değil deniyor.

Ülkede kullanabileceğin kalite bir dönüştürücü yok. Eğer yerini bulabilirsen pci-e kablosu yaptırabilirsin.

Hee, anladım, alırken bilgin yoktu veya satıcı bu durumu söylemedi mi? Aldığın arkadaş anlayışlıysa iade et, bu şekilde kullanman zor olacak gibi.

Hee, anladım, alırken bilgin yoktu veya satıcı bu durumu söylemedi mi? Aldığın arkadaş anlayışlıysa iade et, bu şekilde kullanman zor olacak gibi.
Konuştum bakacağını söyledi. Bulamazsa götürüp iade edicem.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,201,119
Üyeler
190,864
Son üye
CEiTA 69 ESS
Geri