AMD R7 5700 ve RTX 5060 TI Ekran Kartı bu fps değer mi?

sonhry

80+
Reaksiyon skoru
5
Merhaba, 2 gün önce vatandan 52.250 liraya aşağıda özelliklerini belirttiğim bilgisayarı satın aldım.

Satın alırken valorant vb oyunlarda düşük ayarlarda minimum 400-500 FPS alabileceğimi söylediler ve bu fiyata alabileceğim en iyi bilgisayar olduğunu belirttiler.

Bilgisayarı aldığımda driverler kurulu denilmesi rağmen valorant gta5 de driver hatası aldım. Aynı zamanda GTA 5 ve valoranti sadece indirdiğim için her ikisinde de ekran kartım görev yöneticisinde gözüktüğü şekilde %10 ya kullanılıyor ya kullanılmıyor.

Çevremdeki bazı kişiler rami ddr5 değilde ddr4 aldığın için böyle diyorlar fakat en düşük ayarlarda valorantta 200 FPS alıyorum. Fakat benden düşük gereksinimli kişiler bile minimum 400 FPS alıyorlar.

Aşağıya fotoğraf bırakıyorum, aynı zamanda 2k 300 hz lik bir monitör de aldım. Bugün vatandan aradığım kişi monitöru 1080p ye çekerseniz sorun çözülebilir dedi fakat tavsiyelerinizi okumak istiyorum.

Ekler

• IMG-20260326-WA0008.webp
    IMG-20260326-WA0008.webp
    180.5 KB · Hit: 37
5700 oyunlar için kötü bir işlemci hocam fpsin normal bir nebze 55e 5070 sistem vardi iade edip onu alabiliyorsaniz iyi olur

5700 oyunlar için kötü bir işlemci hocam fpsin normal bir nebze 55e 5070 sistem vardi iade edip onu alabiliyorsaniz iyi olur
Merhaba, ne yazık ki iade süreci sağlanmiyormus fakat bilgisayarımın iyi olduğunu ve 200 FPS alma sebebimin monitöru 2k da kullandığım için oyunda düşük ayarlara çekmeme rağmen monitör 2k da olduğundan fpsi düşürdüğü, 1080p ye çekersem valorantta fpsin 200 den min 400-500 e çıkacağını söylediler. Ne kadar doğru bilmiyorum işten çıkınca deneyeceğim, sizinde tavsiyeniz varsa çok değerli benim için paylaşırsanız sevinirim

Merhaba, ne yazık ki iade süreci sağlanmiyormus fakat bilgisayarımın iyi olduğunu ve 200 FPS alma sebebimin monitöru 2k da kullandığım için oyunda düşük ayarlara çekmeme rağmen monitör 2k da olduğundan fpsi düşürdüğü, 1080p ye çekersem valorantta fpsin 200 den min 400-500 e çıkacağını söylediler. Ne kadar doğru bilmiyorum işten çıkınca deneyeceğim, sizinde tavsiyeniz varsa çok değerli benim için paylaşırsanız sevinirim
geçmiş olsun buzlu su iç hocam

Merhaba, 2 gün önce vatandan 52.250 liraya aşağıda özelliklerini belirttiğim bilgisayarı satın aldım.

Satın alırken valorant vb oyunlarda düşük ayarlarda minimum 400-500 FPS alabileceğimi söylediler ve bu fiyata alabileceğim en iyi bilgisayar olduğunu belirttiler.

Bilgisayarı aldığımda driverler kurulu denilmesi rağmen valorant gta5 de driver hatası aldım. Aynı zamanda GTA 5 ve valoranti sadece indirdiğim için her ikisinde de ekran kartım görev yöneticisinde gözüktüğü şekilde %10 ya kullanılıyor ya kullanılmıyor.

Çevremdeki bazı kişiler rami ddr5 değilde ddr4 aldığın için böyle diyorlar fakat en düşük ayarlarda valorantta 200 FPS alıyorum. Fakat benden düşük gereksinimli kişiler bile minimum 400 FPS alıyorlar.

Aşağıya fotoğraf bırakıyorum, aynı zamanda 2k 300 hz lik bir monitör de aldım. Bugün vatandan aradığım kişi monitöru 1080p ye çekerseniz sorun çözülebilir dedi fakat tavsiyelerinizi okumak istiyorum.
Ben 1650 ve ryzen 5 5600 ile valorant da düşük ayarlarda 300 - 350 fps arası alıyorum, işlemci kalitesi olarak çok bilgim yok ama kötü gibi duruyor

Ben 1650 ve ryzen 5 5600 ile valorant da düşük ayarlarda 300 - 350 fps arası alıyorum, işlemci kalitesi olarak çok bilgim yok ama kötü gibi duruyor
5600 5700den iyi performans veriyor hoca oyunlarda

Siz bi format cakıp adam akıllı kurun driverları normal değil bu değerler. Mağazadan aldıysanız iade olmuyor evet. Bi soğuk su için.

Değerli hocam ryzen 5 5600 ile ryzen 5 5700 farklı amaçlar için tasarlanmış işlemcilerdir.
Ryzen 5 5700 → Edit, proje, tasarım, video içerik üreticiliği için kullanılan işlemcidir.
16 Mb önbellek
8 çekirdek / 16 thread
PCIe 3.0 destekler
“Cezanne” mimarisi (APU tabanlı)
Ryzen 5 5600 → Grafik, oyun için kullanılan işlemcidir.
32 mb önbellek
6 çekirdek / 12 thread
PCIe 4.0 destekler
Ryzen 5 5700, 5600 e in yarısı kadar önbelleğe sahiptir bu sebeple oyunlarda 5600 e göre daha az performans verir. Ryzen 5 5600 PCIe 4.0 ı desteklediği için ekran kartını tam performansta besler bu sebeple sizden düşük sisteme sahip oyuncular bu yüzden sizden iyi fps alıyordur.
Sistemi eğer aldıysanız ve geri verebiliyorsanız 5700 işlemciyi değiştirmeniz faydanıza olacaktır diye düşünüyorum. Ryzen 5 5600 5700 den önce çıkan model olsa da daha performanslı ve güçlü bir işlemcidir. İnsanların bu işlemciyi övmesinin sebebi fiyat performans bazında önbelleğinin çok olmasıdır.
Forza Horizon 5 → Ryzen 5 5600 → 204 fps civarı
Forza Horizon 5 → Ryzen 5 5700 → 178 fps civarı

Fortnite → Ryzen 5 5600 → 248 fps civarı
Fortnite → Ryzen 5 5700 → 204 fps civarı

Cs2 → Ryzen 5 5600 → 300 fps civarı
Cs2 → Ryzen 5 5600 → 252 fps civarı

Siz bi format cakıp adam akıllı kurun driverları normal değil bu değerler. Mağazadan aldıysanız iade olmuyor evet. Bi soğuk su için.
Hocam bugün monitör olayını deneyeceğim olmazsa sizin dediğiniz yapacağım. Vatandan aradıklarında bu şekilde az fps almamin imkansız olduğunu belirttiler. En kötü ihtimalle driverleri tekrar kurmami söylediler. Dediğiniz gibi monitör çözmezse sağlam bir format atıp sıfırdan ben kuracağım.

( GTA 5 ne kadar 2014 yapımı bir oyun olsa da 2. Yüklediğim oyun buydu ve yüksek ayarlarda 2k da hiç kasmadan drop yemeden oynuyorum fakat valorant moral bozdu 😀)

Arkadaşlar hayırlı geceler, ilk defa CS 2 gireyim dedim cs 2 girerken bilgisayarım çöktü. Saçma sapan bir hal aldı ve daha alalı 2 gün oldu. Video kaydım da mevcut bunun bir şekilde iadesini yapamaz mıyım faturalarla bilgi sahibi var mı

ne şekilde yapabilirsin bilmiyorum ama iade edebilirsen senin için çok iyi olur

Geri