PayPal'ın Olmayışı Türkiye'nin Çok Büyük Zararınadır!

Reaksiyon skoru
18
Az evvel yine Paypal'ın yokluğunu yabancı birine izah etmek zorunda kaldım. Paypalın olmayışı bizi dünya dışı ve öcü bir ülke gibi gösteriyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
malesef sırf bu şekilde yurt dışından para göndertince %10 kadar banka komisyon alıyor saçmalık

Paypal'ın olmadığı ülkeler kırmızı renkte

1774481098302.webp

Abartıyor olabilirim ama sırf bu bile bizim AB ülkesi olamayacağımızın göstergesi gibi. Çünkü bu o kadar küçük bir şey değil, bu global ticaretin, münasebetlerin merkezindeki bir şey.

En son 2012'de -2000 dolar ile hesabımı kapatmışlardı :(

En son 2012'de -2000 dolar ile hesabımı kapatmışlardı :(
neden kapattılar bir şeyi şüpheli mi gördüler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

malesef sırf bu şekilde yurt dışından para göndertince %10 kadar banka komisyon alıyor saçmalık
Paypal da bazne çok komisyon alabiliyor ama o kadar değil, ayrıca sanırım aile ve arkadaş diye eklendiğinde komisyon çok az oluyor.

neden kapattılar bir şeyi şüpheli mi gördüler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Paypal da bazne çok komisyon alabiliyor ama o kadar değil, ayrıca sanırım aile ve arkadaş diye eklendiğinde komisyon çok az oluyor.
O zamanlar fb panelim vardı üyelik sattığım kişiler geri çekmişti paraları ondan dolayı

Uygunsuz davranış
Az evvel yine Paypal'ın yokluğunu yabancı birine izah etmek zorunda kaldım. Paypalın olmayışı bizi dünya dışı ve öcü bir ülke gibi gösteriyor.
Kimin bizi nası gördüğü zerre umurumuzda değil sen sir we are secular sir diye hıristiyan ayağı yalamaya devam et küçük dostum

• Beğen
Reaksiyonlar: ANYA
Paypal yasaklanmadı, direk Lisans alamadı. Türkiye de finans işine giriyorsanız BDDK'dan Lisans almanız gerek. Bu Lisansı almak için de bazı yasal yükümlülükleri kabul etmek zorundasınız. (kullanıcı verileri Türkiye de saklanmalı, altyapınızın küçük bir kısmı burada bulunmalı.) Paypal'dan kanunlara uyması istendi, onlar da hayır biz hiç bir şey kurmayız bütün sistemimiz ve verileriniz yurt dışında işlenecek dedi inatlaştı. BDDK'da hadi güle güle o zaman dedi ve Lisans vermedi. İnsanlar yasaklandı sanıyor, paypal kendi rızası ile çekildi.

Brezilya ve meksida da yok sayılır ülke dışından ödeme alamıyorsun, ödeme atamıyorsun.

Paypal'ın önemi çok daha büyüktü aslında. Mesela çevirmenlik, yazılım veya tasarım okuyan/evden çalışmak isteyen bir kişi, internet üzerinden istediği zamanda istediği işi alarak çok iyi paralar kazanabilirdi. Bunun için sosyal medyada tanınmana veya kendini zorla pazarlamana gerek yoktu. Çünkü Paypal harici bir alternatif ödeme şekli global mecliste yok ve aslada olmayacak.

Tamam bu işi yaparım ama bizde PayPal kapalı o yüzden şunu kullanıyorum sen de kayıt ol diye saçma bir şey söylemezsin haliyle kişiye :) Yok payooner, wise bunlar kimsenin umrunda değil :)

Geri