15K Bütçe Anakart önerisi (5070Ti + Ryzen 7 9800X3D)

Reaksiyon skoru
1
Bütçe
15000
Merhaba arkadaşlar,

Aşağıda belirttiğim parçalarla yeni bir sistem topluyorum ve bu sisteme en uygun anakartı seçmek için tavsiyelerinize ihtiyacım var:

• İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti
  • Bellek (RAM): Kingston Beast 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30
  • Depolama 1: WD Black SN850X 2TB M.2 SSD
  • Depolama 2: Samsung 970 Evo Plus 500GB M.2 SSD
Anakart için bütçem 15.000 TL civarındadır. Önceliğim, ileride parça yükseltmesi yaptığımda anakartı değiştirmeme gerek kalmayacak, beni uzun süre götürecek güncel ve sağlam bir model olmasıdır.

Özel bir not: Sistemde aktif olarak 2 adet M.2 SSD kullanacağım. Bazı anakartlarda ikinci SSD takıldığında ekran kartı hattından ya da SSD hızından performans düşüşü yaşandığına dair bazı şeyler okudum (Bu konular hakkında hiç bilgili değilim). Bu tarz bir performans kaybı yaşamayacağım, hat dağılımı verimli bir model arıyorum.

Bu bütçe dahilinde hangi modelleri önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

İki adet ssd bazı anakartlarda hat paylaşımı nedeniyle ekran kartı hattının düşürülmesine veya ssd performansının azalmasına neden olabilir ancak b850 veya x870 gibi serilerde bu sorun büyük ölçüde çözülmüş durumda olduğu için çoklu ssd kullanımında tuf b850 plus wifi modeli sizin için uygundur

Merhaba arkadaşlar,

Aşağıda belirttiğim parçalarla yeni bir sistem topluyorum ve bu sisteme en uygun anakartı seçmek için tavsiyelerinize ihtiyacım var:

• İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti
  • Bellek (RAM): Kingston Beast 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30
  • Depolama 1: WD Black SN850X 2TB M.2 SSD
  • Depolama 2: Samsung 970 Evo Plus 500GB M.2 SSD
Anakart için bütçem 15.000 TL civarındadır. Önceliğim, ileride parça yükseltmesi yaptığımda anakartı değiştirmeme gerek kalmayacak, beni uzun süre götürecek güncel ve sağlam bir model olmasıdır.

Özel bir not: Sistemde aktif olarak 2 adet M.2 SSD kullanacağım. Bazı anakartlarda ikinci SSD takıldığında ekran kartı hattından ya da SSD hızından performans düşüşü yaşandığına dair bazı şeyler okudum (Bu konular hakkında hiç bilgili değilim). Bu tarz bir performans kaybı yaşamayacağım, hat dağılımı verimli bir model arıyorum.

Bu bütçe dahilinde hangi modelleri önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

ayrıca arkadaşların attığı tuf b850 plus da fazlasıyla iyi onuda alıp geçebilirsin

O BÜTÇE İÇİN EN SAĞLAM ANAKARTLAR
Post automatically merged:

En iyisi olsun(özellikle portlar bakımından) diyorsan: MSI X870E . Beyaz sistem topluyorum, güncel teknolojiler (USB4, WiFi 7) olsun diyorsan: Gigabyte X870 Aorus Elite WiFi7 ICE.Bütçemi koruyayım ama kaliteden ödün vermeyeyim diyorsan: MSI MAG B850 Tomahawk.Küçük (mATX) bir kasa topluyorum diyorsan: Listendeki MSI MAG B850M Mortar veya ASUS ROG Strix B850-G modellerine yönelebilirsin
ekleyeyim sesle uğraşacağım diyorsan en iyisi asus rog aralarında

Son düzenleme:
Geri