RTX 2080 Ekran Kartı Bakımı

kingness

80+
Reaksiyon skoru
0
Yaklaşık 1 hafta önce 20k fiyata 2. el bir kasa satın aldım. Kasa da herhangi bir problem yok ancak ekran kartı (RTX 2080) çok ısınıyor cs2 rust gibi oyunlarda fps sınırı koymam gerekiyor. Ekran kartını inceledim ve garanti etiketinin üzerinde durduğunu gördüm sanırım daha önce bakım yapılmamış. Bakım için bazı parçalar aldım onların resimlerini aşağıya
bırakıyorum. Ekran kartına herhangi bir serviste mi yaptırmalıyım yoksa kendim yapsam bir sorun yaşar mıyım?

Ekran Görüntüsü (8).webp
Ekran Görüntüsü (10).webp

Kendin yapmalısın şiddet ile tavsiyem. Her daim en temiz ve içine sinen iş kendi yaptığındır, bir çok video var zaten bunun ile alakalı rahat bir zamanda kolayca halledersin.

Kendin yapmalısın şiddet ile tavsiyem. Her daim en temiz ve içine sinen iş kendi yaptığındır, bir çok video var zaten bunun ile alakalı rahat bir zamanda kolayca halledersin.
bende halledebilirim diye düşünüyorum ama pad kalınlıklarında hata yaparsam diye korkuyorum. 1.0mm ve 1.5mm ye chatgptden yardım alarak karar kıldım. Asus maalesef ekran kartının içeriğinde hangi boyutlarda termal pad kullandığını paylaşmamış

iade etme şansın varsa mx4ü iade et ve mx6 al, mx6 daha katı bi termal macun işlemciler süreki olarak ısınıp soğuduğu için die genleşip pumpout yaşanıyor, macun ne kadar katıysa o kadar iyi, sıvı macunlarda pumpout daha hızlı yaşanıyor.

bende halledebilirim diye düşünüyorum ama pad kalınlıklarında hata yaparsam diye korkuyorum. 1.0mm ve 1.5mm ye chatgptden yardım alarak karar kıldım. Asus maalesef ekran kartının içeriğinde hangi boyutlarda termal pad kullandığını paylaşmamış

Açıkcası daha önce bu konularda detayına yetkin servis orjinal pad leri değişmemeyi söylerdi bu kalınlık farkı ile ilerleyen süreçte belleklere baskı yapıp bozabilir diye. Çok kötü haldeler ise değişmek tek çare zaten. Ama değişen ve sorun yaşamayanlarda var yani, sana kalmış ben RTX 2060 Gaming Z modelinde pad lere hiç dokunmuyorum sadece macun yeniliyorum yıllardır bir sorun yok.

Yaklaşık 1 hafta önce 20k fiyata 2. el bir kasa satın aldım. Kasa da herhangi bir problem yok ancak ekran kartı (RTX 2080) çok ısınıyor cs2 rust gibi oyunlarda fps sınırı koymam gerekiyor. Ekran kartını inceledim ve garanti etiketinin üzerinde durduğunu gördüm sanırım daha önce bakım yapılmamış. Bakım için bazı parçalar aldım onların resimlerini aşağıya
bırakıyorum. Ekran kartına herhangi bir serviste mi yaptırmalıyım yoksa kendim yapsam bir sorun yaşar mıyım?

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
mx4 pump out yapabılır keske daha katı bır macun alsaydın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

iade etme şansın varsa mx4ü iade et ve mx6 al, mx6 daha katı bi termal macun işlemciler süreki olarak ısınıp soğuduğu için die genleşip pumpout yaşanıyor, macun ne kadar katıysa o kadar iyi, sıvı macunlarda pumpout daha hızlı yaşanıyor.
ne kadar katı o kadar ıyı dıye bır sey yok :)

pad e falan gerek yok hocam bence . macun sürsen yeterli olurdu

o halde mx-4 ü kargoda iptal edip mx -6 alacağım. Termal padlari ise elimde tutacağım eğer sadece termal macunla pek bir değişim olmaz ise padleri de yenileme yoluna giderim. Teşekkür ederim

ok 👍sen sıvı macun kullan hotspot sıcaklığının artışından dolayı 3-5 ayda bir bakım yapmak zorunda kal.
ok(y)
1774790175237.webp

sıvı macun katı macundan daha iyi demedim nerden cıkardın sıvı macunu. kullanım yerıne göre değişir

Geri