GAMİNG LAPTOPUM ANİDEN YAVAŞLADI

Zyixll

80+
Reaksiyon skoru
0
Bilgisayarım msi cyborg 15 A12V kullanalı 1.5 seneyi geçti bu güne kadar hiçbir sıkıntısı yoktu sonra valorant oynarken bir anda fps düşüşü yaşadım drop yedim sandim ve pek kaale almadım sonra bekledim ama gecmedi kapattim actim gecmedi baska oyunda denedim yine fps düşük örneğin valoda 300 fps alıyosam 80-100 e düstü cs2 de aynı sonra sıfırladım ve sanirim daha cok yavasladi NOT: 1.5 senedir temizlemedim termal nacun degistirmedim ama bence sorun bundan degil lütfen yardım edin google zor acmaya basladı

kendin yapabiliyorsan temizle, yapamıyorsan temizlet, normal yani thermal throttling yapmıştır.

kendin yapabiliyorsan temizle, yapamıyorsan temizlet, normal yani thermal throttling yapmıştır.
Bence termal macundan degil teknik bir sorun çünkü ani bir yavaşlama oldu yavaş yavaş degil yinede saol

Bence termal macundan degil teknik bir sorun çünkü ani bir yavaşlama oldu yavaş yavaş degil yinede saol
işlemci yada gpu yavaş yavaş kısmaz frekans zaten, belli bir sıcaklığa geldiği an artık soğuyamıyorsa o zaman kısar, sen son ana kadar beklemişsin gelmişsin sıcaklıkdan değil diyorsun, afterburner ile bak değerlere eğer sıcaklıklar ve frekans değerleri normal ise sıcaklıktan değildir öyleyse bile cihazı bir bilene göstermek zorundasın, kehanet gücü falan yok bizde kanka pc yi görmeden bakmadan neyi var bilemez kimse ama çok yüksek ihtimal ısı kaynaklıdır anlattıklarından tahmin edersek.

termal nacun degistirmedim ama bence sorun bundan degil

Bence zannetmekten vazgeçin. İlk olağan şüpheli yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi sıcaklık değerleri. Bakmak da zor değil. Masaüstünde ve oyun içinde cpu ve gpu sıcaklıklarını söyleyiverin. Yol haritasını ona göre devam ettirelim.

işlemci yada gpu yavaş yavaş kısmaz frekans zaten, belli bir sıcaklığa geldiği an artık soğuyamıyorsa o zaman kısar, sen son ana kadar beklemişsin gelmişsin sıcaklıkdan değil diyorsun, afterburner ile bak değerlere eğer sıcaklıklar ve frekans değerleri normal ise sıcaklıktan değildir öyleyse bile cihazı bir bilene göstermek zorundasın, kehanet gücü falan yok bizde kanka pc yi görmeden bakmadan neyi var bilemez kimse ama çok yüksek ihtimal ısı kaynaklıdır anlattıklarından tahmin edersek.
Normal değerler ne biliyomusun ?

Fan kısmı tikanmistir soğutmuyordur. Fan çıkışlarında hava üflüyor mu

Normal değerler ne biliyomusun ?
işlemcine göre değişir işlemcinin modeline göre internete yaz ör: ryzen 9600x diyelim 5.4 ghz de çalışır normal oyunlarda aşağı yukarı 5.2 ile 5.4 arası frekansta 60-70 derece arası gider gelir, laptoplarda sıcaklık biraz daha yülsektir 10-15 derece daha sıcak olabilir normal değerleri, eğer sıcaklık değerleri normal seveiyenin üstünde ise 90-100 lere vuruyorsa ve en önemlisi cpu frekansı düşükse normalden 5ghz de çalışacağı yerde 3-4 ghz gibi değerlere çakılmışsa thermal throttling (ısınma kaynaklı işlemci frekansı düşürür kendini korumak için) var demektir, buda soğutma sağlanamadığı anlamına gelir, 1.5 senede laptopta fanlar aşırı toz tutar sürekli oyun vs ağır kullanımlarda macunlar kurur, masaüstünde dahi 6 ayda bir işlemci macunu değişimi yapmak tozları temizlemek en makul aralıktır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,151
Üyeler
190,695
Son üye
mustafa4183
Geri