Ben monitörü satın aldım, 3 gündür kullanıyorum ve tecrübelerimi paylaşmak istiyorum:
Yıllardır Laptop ekranında her işimi görüyordum bundan sıkılıp bir monitör arayışına girmiştim ve donanımarşivi'nin youtube videosundan görüp bu monitörü aldım. CS2/BF gibi fps oyunları, LoL gibi moba oyunu veya GTA 5/Online gibi geniş ölçek açık dünya oyunları oynuyorum.
TLDR: Genel kullanım için almıştım.
Öncelikle monitörün artılarından bahsedeyim;
- 360/400hz herhangi bir monitör bu fiyata bence gerçekten çok ucuz.
- Monitörün standı sağlam hissettiriyor. Ekran/çerçeve oranı tatmin edici
- 25" Ekran boyutu bana gayet yeterli geldi (Belki ben laptoptan geçtiğim için öyledir ama 27" olsa rahatsız olurmuşum çok büyük gelirmiş)
- 360Hz kullanıp renkleri 10 bite aldığınızda renklerden gerçekten memnun kalıyorsunuz.
Şimdi ise eksilerine geleyim, ---bunlar her üründe olmak zorunda değil ancak bana denk gelen monitörde durumlar böyle---
- Monitörüm 2 tane ölü piksel ile geldi.
- Youtube videosunda ışık sızması problemi olmadığı söylenmişti (ve biliyorum bunun her monitörde farklı olabileceği de söylendi) ancak benim monitörüm sağ ve sol kenarlarından altlara doğru çok büyük bir ışık sızması problemi ile geldi.
- Monitörün Sağ alt köşesinde panel ile çerçeve arasında ince bir açıklık var ve oradan gündüz fark edilmese de gece görülebilir bir ışık sızıyor.
- Monitörümün ekranında tam olarak neden ve nasıl olduğunu anlayamadığım ve görüntünün yaklaşık 25-30 saniyede bir glitchlenmesi/gidip gelmesi problemi var.
Bahsettiğim her problem fotoğraflar ve videolar hâlinde elimde mevcut (kutu açılışı -biliyorsunuz bu devirde nelerle karşılaşılacağı belli olmuyor- dahil olmak üzere), ekleyebildiklerimi de buraya ekliyorum.
Bu fiyata ürünün kalitesinden memnundum ancak bu ekran glitchlenmesi olayı sinirimi bozdu, 2 gündür belki düzelir diye bir yandan forumlarda bir yandan yapay zeka üzerinden bir bilgi arıyorum, bu sorunu düzeltmeyi bilen birisi bunun kesin çözümü varsa benimle iletişime geçebilir, şimdiye kadar denediğim şeyleri de yazıyorum;
- Çıkış Renk Derinliğini 10-bit'ten 8-bit'e (standart) düşürmek.
- Monitör üzerinden FreeSync/Adaptive-Sync'i ve NVIDIA Denetim Masası'ndan G-Sync'i devre dışı bırakıp test etmek.
- Opera GX tarayıcısında "Donanım İvmelendirmesi"ni kapatmak.
- NVIDIA Denetim Masası'ndan G-Sync ayarını yalnızca "Tam ekran modu için etkinleştir" olarak sınırlamak.
- Kayıt Defteri (Regedit) üzerinden OverlayTestMode (Değer: 5) dosyası oluşturarak Windows MPO (Multi-Plane Overlay) özelliğini kalıcı olarak devre dışı bırakmak.
- Kutu içinden çıkan Kablonun düşük voltajdaki bant genişliğini test etmek amacıyla yenileme hızını masaüstünde kademeli olarak 360Hz, 165Hz ve 120Hz'e düşürmek.
- Ekran kartını masaüstünde boşta (idle) çalışmaktan kurtarmak için NVIDIA 3D Ayarlarından explorer.exe ve dwm.exe programları özelinde "Güç Yönetimi Modu"nu "Maksimum performansı tercih et" olarak ayarlamak.
- Görüntü kısıtlamalarını aşmak için monitörün arkasındaki bağlantıyı DP2 yuvasından DP1 yuvasına değiştirmek.
400Hz aldığım monitörü 400 en azından 360hzde kullanırken görüntü gidip gelmesi problemi yaşayacaksam neden bu kadar yüksek hz monitör alayım diye soruyorum kendime. Sanırım ben ürünümü iade edeceğim,
Herkese iyi forumlar dilerim
düzeltme: imla
yki