Çatlı Reis
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,526
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Benimkiler de haftaya başlıyor kolay gelsin kral. Teşekkürler tekrardan.TabiiBenim de vizelerim var şu sıra haftaya müsait olurum.
Benimkiler de haftaya başlıyor kolay gelsin kral. Teşekkürler tekrardan.TabiiBenim de vizelerim var şu sıra haftaya müsait olurum.
Dün gece aynı monitörün 27inç olanını satın aldım hocam. Ekran dedikleri gibi fazla mat bir kaplamaya mı sahip? Renk ayarlarınız neler? Monitör geldiğinde nasıl ayarlar yapmak lazım?Samsung G8 4k 240hz oled kullanıyorum. Soru alabilirim.
İlk kullanımda biraz göz yaktı-yanma-yaşarma gibi (parlaklığı çok yüksek yapmıştım).Dün gece aynı monitörün 27inç olanını satın aldım hocam. Ekran dedikleri gibi fazla mat bir kaplamaya mı sahip? Renk ayarlarınız neler? Monitör geldiğinde nasıl ayarlar yapmak lazım?
Teşekkür ederim hocam geldiği zaman bende denerim bu şekil ayar yapmayı.İlk kullanımda biraz göz yaktı-yanma-yaşarma gibi (parlaklığı çok yüksek yapmıştım).
Sonrasında da yapay zekaya danışarak güzel ayarları sağladım. Monitör marka model bilgisi vererek kullanma amacım oynadığım oyunları belirterek iyi ayarları sağladı şu an sorunsuz kullanıyorum.
Monitörler çok güzel duruyor hocam güle güle kullanınşimdi 25 30 bin lira arası 1440p 27 ekran yerine 4k 165 veya 4k 27 240 hz monitör önermek isterim 35 liraya.
online oyunlarda fps yi 240 a çıkarıp maç kazanmak isteyenleri ayrı tutuyorum en yüksek fps ekranı alın tabi.
en kaliteli görüntü isteyenler ve sadece oled alarak en kaliteli resmi alacağını düşünenler yanılıyor.
2k 4k arasında çok ama çok büyük fark var piksel sayısı 2 katından fazla. sadece yazı fontları değil oyunlarda uzak nesneler bulanık yakın nesneler tam net değil nasıl desem crt ekranlar gibi bir yumuşaklık var.
tabii ki siyahlar renk kalitesi falan aynı bir fark yok. benim kast ettiğim keskinlik.
bazı oyunlar cgi film gibi gözüküyor 4k da.
mesela dlss 4.5 çıktı L modu ultra performansta bile 1440p dlaa dan çok daha net.
yani iki ekranı yan yana kullanıp karşılaştırırsanız 1440p malesef olmuyor....
ben ikisini yan yana koydum
soldaki 1440p gigabyte oled sağdaki 4k msi oled.
ikisi de qd oled
renkleri neredeyse bire bir aynı
ancak netlik farkı çok fazla. benim kişisel gözlemim budur.
Alıntıyı görüntüle
Bu cümleyi 2K için mi söylüyorsunuz hocam?sadece yazı fontları değil oyunlarda uzak nesneler bulanık yakın nesneler tam net değil nasıl desem crt ekranlar gibi bir yumuşaklık var.
eyvallah 1440p yi alalı bayağı olduMonitörler çok güzel duruyor hocam güle güle kullanın
evet 4k oled de fontlar keskin . 2k da değil.Bu cümleyi 2K için mi söylüyorsunuz hocam?
Peki benim aldığım Samsung G8 hakkında bilginiz var mı hocam? Nasıl monitördür?evet 4k oled de fontlar keskin . 2k da değil.
doğru karar vermişsin 4ık alarak bence.Peki benim aldığım Samsung G8 hakkında bilginiz var mı hocam? Nasıl monitördür?
Teşekkür ediyorum hocam.doğru karar vermişsin 4ık alarak bence.
ancak mat ekran diye biliyorum
kişisel tercih
güle güle kullan
gayet memnun kalacağını düşünüyorum
çok övmeyin hocam kredi çektirip aldırtıcaksınız banaeyvallah 1440p yi alalı bayağı oldu
aslında harika bir ekran özellikle videolar falan muhteşem ama çözünürlüğe alışamadım mecbur 4k yı da aldım
arkada köşesi gözükende 48c1 oled
o bu ikisinden de iyisadece arcade emülasyonda kullanıyorum BFI 120hz modu var (anlatılmaz yaşanır) yeni televizyonların hiç birisinde yok .
Post automatically merged:
evet 4k oled de fontlar keskin . 2k da değil.