Edit İçin fikir önerileri ya da yardım

Razzwil

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
314
Arkadaşlar Edit bilgim bulunmamakta ve Şöyle bir planım var
Ben ilizyon ile uğraşıyorum ve kendi profilime arada video atmak istiyorum ancak nasıl edit yapmam gerek bilmiyorum 1-2 ufak düzeltme yeterli olurmu?
Yoksa gerçekten güzel editleme bilgisine ihtiyacım varmı dikey formatta oalcak videolar

yapa yapa öğrenilir, bence zevkli ama çok fazla zaman yiyen bir iş, kesme biçme ile başlarsın bu ne şu ne diye devam edip prof olabilirsin.

yapa yapa öğrenilir, bence zevkli ama çok fazla zaman yiyen bir iş, kesme biçme ile başlarsın bu ne şu ne diye devam edip prof olabilirsin.
çok fazla ilerlemeye ihtiyacım yok temel 1-2 şey biliyorum ama videolar bir türlü istediğim gibi olmuyor ya da bana güzel gelmiyor sürekli sil baştan başlıyorum daha önce biraz oyun editi yapmıştım ama bu Niş de ilk defa yapıyorum ve bir türlü istediğim gibi olmuyor ya da benmi abartıyorum acaba

çok fazla ilerlemeye ihtiyacım yok temel 1-2 şey biliyorum ama videolar bir türlü istediğim gibi olmuyor ya da bana güzel gelmiyor sürekli sil baştan başlıyorum daha önce biraz oyun editi yapmıştım ama bu Niş de ilk defa yapıyorum ve bir türlü istediğim gibi olmuyor ya da benmi abartıyorum acaba
sanırım yaptığı işleri vlog gibi shorts reels olarak anlatan kişiler vardı, onlar gibi mi

Anladım. Açıkçası çok fazla edit olursa numaranın CGI veya çekim hilesi gibi algılanmasına sebep olabilir. Aslında buradaki tüm mesele çekim esnasındaki elemanlarda. Işık iyi olmalı ki görüntü net olsun, açı ya tepeye veya bir yere sabit ama geniş açılı olup yönler editte halledilsin veya daha pov tarzı olabilir, denemeler yapmak lazım, belki birden fazla kamera ile çekim yapıp sonra açılar arası geçişli şekild edüzenlemek de profesyonelce olur. Ses ise eğer kartların ve hareketlerin sesini kullanmak istemiyorsan göz ardı edilebilir ama olsa daha zevkli olabilir, zira müziği basıp geçmek profesyonelce olmaz bence, diğer yandan gerektiğinde üzerine ses efekti veya önceden haydedilmiş sesler de eklenebilir...

Mesela bu içerik bence kötü çünkü ışığı direkt kameraya vermiş, görüntü bulanıkmış gibi, o siyah altlık çok göze batıyor, odak noktası belli değil... Ve müziği basıp geçmesi çok amatörce.

Bunlar benim düşüncelerim, az biraz tecrübem var çekim edit işlerinde fakat umarım tavsiyelerim işine yarar.

Hocam hayır daha çok dikey formatta ilizyon videoları ilk videom linkteki numara hangi şarkıyı seçmeliyim ya da video olduğu gibi sade mi kalmalı kapanış gibi 1-2 şey eklemelimiyim bilemedim

Hocam değerli yanıtın için teşekkürler çeke çeke açı ve ışığı ayarlayacağım artık videomu paylaştım isterseniz burada reklam gibi olmaması açısından dm üzerinden iletebilirim fikirleriniz değerli

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,583
Üyeler
190,768
Son üye
Riwi
Geri