cıstakmessi
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 481
şuanlık memnunumHocam 1080 hakkını vermez ki kartın
şuanlık memnunumHocam 1080 hakkını vermez ki kartın
Hangi monitörü kullanıyorsunuz hocam ? Bende 2k mı alayım 4k mı alayım kararsız kaldım. 7800x3d 9070xt ve hikayeli oyunlar için soruyorumBen 2k dan 4k ya geçtim 9070xt de görüntü inanılmaz netleşti ve fps kaybım da olmadı
24 inch 1080pden, 24inch 2kya gecınce cok fark olmuyo mu yanışimdi biraz karmaşık şekilde açıklicam inşallah anlatabilirim.
24 inch 1080p monitörden 27 inch 2k ya geçerseniz fark oluşuyor. ama 24 inch 1080p den 32 inch 2k geçerseniz fark çok az olur. Piksel yoğunluğu Yani PPI dediğimiz olay bulunmakta. monitör boyutu küçülüp çözünürlük ne kadar fazla olursa piksel yoğunluğuda o kadar fazla olur ve keskin net görüntü alırsınız.
ideal fark olması içinde tercih edilen mönitör boyutları Yani sweetspotlar şu şekildedir
22 veya 24 inch sweetspot 1080p
27 inch sweetspot 1440p (2K)
32 inch sweetspot 2160p (4k)
kısaca 27 inch 2k dan 32 değilde daha büyük olan 40 inch olan 4K bi televizyon alsanız 2K daki kadar görüntü kalitesi alıcaksınız ve fark az olucak.
ekran kartı sorusuna şu şekilde yanıt verebilirim. 9070 XT genel anlamda 4K çözünürlüğü kaldırabilecek kadar güçlü. AMD bunu ne kadar 1440p fiyatına 4K kart sattık desede biraz yalandan ibaret. 9070xt Kesin olarak safkan 2K kartıdır. 4K da alıcağınız fps değerleri oyunların çoğunda 200 leri bile zor görücektir. Ama 2K da genel anlamda akıcı bir deneyim yaşatmakta. eğer Video editleme, günlük işler veya oyun anlamında rekabetçi olmayan tamamiyle hikaye veya grind tarzı oyun oynicaksanız 4K almanızda çokda bi problem olmicaktır. Ama eğer rekabetçi olarak CS veya Valo oynamayı planlıyorsanız 4K almanız çokta mantıklı olmicaktır. Ekran boyutu ve pikseller fazla büyüyeceğinden kaynaklı 1080p deki kadar rahat oynayamicaksanız ve yeri geldiğinizde kötü bile oynayabilirsiniz. tabi çözünürlüğü 1080p olarakda düşürmek bir çözüm gibi gelebilir ama oyun çok fazla çamurlaşacağından o şekildede zevk alamassınız. ben G65B 2K monitöre geçtim. ilk başlarda 1080pden geçince çok afalladım Rekabetçi oyunlarda ama alıştıktan sonra bir şekilde toparlayabildim. Zaten fazla rekabetçi oynamayan ve genelde araba oyunu oynadığım için çokda rahatsızlık duymuyorum.
4k iyi bir monitor al paran varsa 2k oled al dusunme9070XT 7800x3D sistem topluyorum kafamda hep 2K da oynamak vardı hatta Evnia model monitörü de sipariş verdim Amazon üzerinden ancak 2K-4K arasında görüntü olarak çok fark olduğu söyleniyor ben 1080p üstünde hiç oyun oynamadım 1080p 2K arasında o kadar fark olmadigi da söyleniyor bir yandan, ayrıca kafamda hep kas gücü ile oynamak vardı ancak FSR4 DLSS seviyesine gelmiş ve 4K da FSR açıkken bile 2K'den çok daha iyi görüntü olduğunu duydum hem FPS hem de story oyunlarda takılacağim sizce sistem 4K için ideal olur mu onu merak ediyorum çok öyle RT sevdam yok RT kapalı oynamak sorun olmaz benim için bu şartlarda sizce ürün iadesi yapıp 4K bir monitöre geçmeli miyim?
Samsung G6 2k 240 hz oledden Gigabyte fo32u2 4k 240 olede geçtim şuan da gigabyte'ı kullanıyorumHangi monitörü kullanıyorsunuz hocam ? Bende 2k mı alayım 4k mı alayım kararsız kaldım. 7800x3d 9070xt ve hikayeli oyunlar için soruyorum
çok yazık 7800 x 3d 9070 xt7800 x 3d 9070 xt var 1080 180 hz kullanıyorum tavsiye ederim
far4 dlss seviyesine yaklaşmış evet de destekleyen oyun sayısı kaç? sene sonuna kadar 250 oyuna gelecekti güya ama hani hiç görmedik. bırak fsr4'ü fsr3 destekleyen oyun bile çok az. kaldı ki fsr4 harici görüntü kalitesi zaten kötü, kullanılmaz vaziyette. şimdi fsr 4.1 çıkarttığını söylüyor. kendi kendine teknolojisini geliştiriyor da reel hayatta kullanılacak oyun yok, kendi çalıp kendi oynuyor. Ya bari en güncel en popüler oyunlara getir de insanları biraz rahatlat. Arc Raiders'da bile fsr4 yok mesela.9070XT 7800x3D sistem topluyorum kafamda hep 2K da oynamak vardı hatta Evnia model monitörü de sipariş verdim Amazon üzerinden ancak 2K-4K arasında görüntü olarak çok fark olduğu söyleniyor ben 1080p üstünde hiç oyun oynamadım 1080p 2K arasında o kadar fark olmadigi da söyleniyor bir yandan, ayrıca kafamda hep kas gücü ile oynamak vardı ancak FSR4 DLSS seviyesine gelmiş ve 4K da FSR açıkken bile 2K'den çok daha iyi görüntü olduğunu duydum hem FPS hem de story oyunlarda takılacağim sizce sistem 4K için ideal olur mu onu merak ediyorum çok öyle RT sevdam yok RT kapalı oynamak sorun olmaz benim için bu şartlarda sizce ürün iadesi yapıp 4K bir monitöre geçmeli miyim?
9070xt ile aaa oyunlarda rahat 120 fps alıyorsun yüksek ayarlarda4k monitörü almakla bitmiyor ki ona uygun sistem lazım rtx 5080 yoksa minimum bence alınmaz
hangi aa oyunda mesela9070xt ile aaa oyunlarda rahat 120 fps alıyorsun yüksek ayarlarda
nedençok yazık 7800 x 3d 9070 xt
Hangi oyunda hangi ayarlarda 4kda o fpsi alıyorsunuz ?9070xt ile aaa oyunlarda rahat 120 fps alıyorsun yüksek ayarlarda
cyberpunk, rdr2, expedition 33, witcher3, gow gibi gibi. Hangi ayar diye bir şey yok, hazır presetlerde oynarsan düzgün fps alamazsın. her oyunda görseli etkilemeyen ama fps'yi katleden grafik ayarları var onları ayarlayıp oynaman gerek illa söylemem gerekirse high ayarlarda genellikle oynuyorum bazı ayarları değiştirip. fsr kalite veya native oluyor bendeHangi oyunda hangi ayarlarda 4kda o fpsi alıyorsunuz ?