Dış kasami değiştikten sonra işlemci ısınma ve FPS drop problemi

Reaksiyon skoru
0
Diş kasami degistikten sonra işlemcim fazla ısınmaya ve FPS drop yemeye başladım termal macun fpsi bu kadar dusururmu

Diş kasami degistikten sonra işlemcim fazla ısınmaya ve FPS drop yemeye başladım termal macun fpsi bu kadar dusururmu
sistem hazır sistem miydi sıvı soğutma mı hava soğutma mı

1 egzoz var 2 tane ıcerı bakıyop 2 tanede anakartın yanında arkaya dogru sanırım
Post automatically merged:

game ın game cool kasa
resim at bakalım ona göre kafa yoralım arabayı sanayiye götürmeden ustaya arabanın nesi var demesi gibi bir şey senin yaptığın.

Boyle

Ekler

• 17752224015801335308839990302319.webp
    17752224015801335308839990302319.webp
    2 MB · Hit: 15
muhtemelen anakart üzerinden cpu voltaj değerleriniz default ve zaten sıcak çalıştırıyordunuz. akvaryuma geçince soğutma yetersiz geldi ve fps drop görünmeye başladı. fanlar yeterince hava sağlıyor mu emin olmak lazım bazen ucuz kasalarda gerçekten laf olsun diye olan fanlar oluyor. alt ve yan duran fanların reverse ve içeri hava üflediğinden emin olun, egzozunda dışarı. akvaryum zaten zor bir tasarım havalandırma için. gerekirse üstede egzoz fan montajlanabilir. Ve işlemci için araştırıp voltaj düşürmeyi deneyebilirsiniz.

fanlar 1500rpm dedıgın gıbı ufluyolar egzoz dısa dıgerlerı ıcerı ufluyo voltaj dusurmeyı denıcegım

Yönleri dışında anakart da giriş seviyesi. Ben de CoD ve BF6 güncel oyunlarda ben mesela benzer stutter yaşıyordum. Kasamın önü mesh, üstü mesh ve fanlar doğru atmasına rağmen yetmiyordu. Ayrıca sıvı soğutma ile geldiğinden sorun çıkarıyordu. Yan kapağı açınca o sorun geçti.

Burada bütçe varsa kule tipi bir soğutma almak, anakart soğutmasına fayda sağlayacaktır. Veya akvaryum kasa kullanacaksanız bence daha kaliteli (soğutma blokları olan) bir anakarta geçiş yapın. Giriş seviyesi anakartı akvaryum kasada kullanmak hiç akıl kârı değil. Anakart ısınınca stutter yaşarsınız, çünkü işlemci, bellek ve gpu iletişimi sekteye uğrar. Böyle 3-5 saniyelik 1-2 FPS düşme gibi bir takılma. Bunu da dediğim gibi kasaların yan kapaklarını açınca anlarsınız, çünkü açıkken anakartlar o kadar ısınmıyor.

Ayrıca alt taraftaki fanları da daha kaliteli bir fanla değiştirmek de işe yarayabilir. Yan taraftan gelen havayı anakarta o fanlar dağıtıyor.

soğutucu işlemciye tam temas etmemiş olabilir ısı değerlerin nedir?

Geri