İşlemci değişikliği sonucu izlenimlerim

işlemciyi sonuna kadar kullandınmı cinebenchr23 gibi uygulamalarda oyunlarda 3 5 derece oynatır zaten
bende kule tipi var hocam soğutma çift fanlı 120 mm lik işlemci ilk geldiğinde 10 dakika OCCT işlemci testine soktum 89 derecede sabit kaldı kapanma veya donma vs. olmadı.

Bende amazondan aldımda 15500 e almıştım ertesi gün 14 küsüre düştü sonra geri yükseldi alacak arkadaşlar biraz beklesin
bende kule tipi var hocam soğutma çift fanlı 120 mm lik işlemci ilk geldiğinde 10 dakika OCCT işlemci testine soktum 89 derecede sabit kaldı kapanma veya donma vs. olmadı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam cinebench testi ve sıcaklık paylaşıyorum bı bakabilirmisiniz

1775223678107.webp
burası üzerinden mi yapıyoruz

Ekler

• 1000056431.webp
    1000056431.webp
    477.1 KB · Hit: 5
  • 1000056432.webp
    1000056432.webp
    377.6 KB · Hit: 6
  • 1000056433.webp
    1000056433.webp
    517.2 KB · Hit: 6
Son düzenleme:

Hocam cinebench testi ve sıcaklık paylaşıyorum bı bakabilirmisiniz

Alıntıyı görüntüleburası üzerinden mi yapıyoruz
Normal gözüküyor değerler OCCT ile dener misin sadece işlemci olarak orada 10 dakika yük altında bırak sorun çıkmazsa sorun yoktur OCCT biraz extreme bir testtir daha sıcak gözükebilir endişelenme sadece işlemcinin yüksek yükse ne tepki vereceğini görmek lazım zaten çoğu oyunda o sıcaklıkları görmeyecek bile.

neyse hocam ya sağlık olsun burdaki ayarları yapayım mı

Alıntıyı görüntüle
Yapabilirsin, soğutucun iyiyse eco mod açmana gerek yok ama o ufak performans kaybı yapar.

hocam çok rekabetci oyun oynayan biri değilim ama yinede iyi bir upgrade oldu diye düşünüyorum, bi de millet ghost of tshusima da falanda test etmis yani gözle görülür bi fps farkı vardı
FPS farkı görmek için ya grafikleri çok yüksek olmayan oyunlar oynaman lazım (Valorant vs) ya da oyunları düşük grafik ayarlarıyla oynayıp ekran kartı üzerindeki yükü azaltman lazım.

Yapabilirsin, soğutucun iyiyse eco mod açmana gerek yok ama o ufak performans kaybı yapar.

FPS farkı görmek için ya grafikleri çok yüksek olmayan oyunlar oynaman lazım (Valorant vs) ya da oyunları düşük grafik ayarlarıyla oynayıp ekran kartı üzerindeki yükü azaltman lazım.
Hocam bununla alakalı pek bı içerik bulamadım Ryzen masterla sen hangi ayarları onerirsin soğutucum Asus tuf 120mm yani çokta yeterli değil

Hocam bununla alakalı pek bı içerik bulamadım Ryzen masterla sen hangi ayarları onerirsin soğutucum Asus tuf 120mm yani çokta yeterli değil
Ryzen masteri kalıcı ayar için kullanmamanı öneririm öncelikle, bir ayar yapacaksan Biostan yap. Nelerin yapılabileceğini zaten anlatmışlar soğutucu 120mm ise Eco mode de açabilirsin. Ha yapmasan da pek büyük eksiği olacak ayarlar değil ama onu diyim, meraklısı için sistem az daha iyi olsun diyen için biraz 😀

hocam çok rekabetci oyun oynayan biri değilim ama yinede iyi bir upgrade oldu diye düşünüyorum, bi de millet ghost of tshusima da falanda test etmis yani gözle görülür bi fps farkı vardı
onlar 5090 la falan test ediyor 8700f 5090 besleyemiyor 7800x3d besliyor arada o yüzden bu kadar fark oluyor eğer yüksek bir fark gördüyseniz bu işlemcinizin çok daha güçlü olduğu anlamına gelir

işlemciyi sonuna kadar kullandınmı cinebenchr23 gibi uygulamalarda oyunlarda 3 5 derece oynatır zaten
yok kullanmadım knk hiç ama oyunlarda atıyorum 75 derece oluyorsa 70 altına düştü

Geri