83.850TL Toplama Kasa Topladım Nasıl Sizce?

ozkan0011

80+
Reaksiyon skoru
1

Sistem topladım ramide uyguna bulunca alacağım ilerleyen zamandada ekran kartını yükseltmeyi düşünüyorum nasıl sizce 3 tb harddiskim var seçtiğim kasaya uyumlu olurmu tam bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim

Sistem Bileşenleri ve Fiyat Listesi

• İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D (Tray) — 15.770 TL
    • Not: Oyun performansı için şu an en iyi işlemcilerden biri.
  • Anakart: MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI DDR5 — 12.590 TL
    • Not: Güçlü VRM yapısı ve güncel bağlantı destekleriyle tam bir fiyat/performans canavarı.
  • Ekran Kartı: ASUS Dual RTX 5060 Ti OC 16GB GDDR7 — 27.210 TL
    • Not: 16GB VRAM avantajı var ancak bu bütçede RTX 5070 serisi de değerlendirilebilir.
  • Depolama (SSD): Samsung 990 PRO 1TB NVMe (7450/6900 MB/s) — 8.730 TL
    • Not: İş ve oyun yüklemeleri için piyasadaki en hızlı Gen4 SSD'lerden biri.
  • Kasa: MSI MAG PANO 130R PZ (4x ARGB Fan) — 5.630 TL
    • Not: Panoramik cam yapısıyla çok şık bir görünüm sunuyor.
  • Güç Kaynağı (PSU): MSI MAG A850GL 850W 80+ Gold (Tam Modüler) — 7.520 TL
    • Not: ATX 3.0 ve PCIe 5.0 desteğiyle yeni nesil kartlara tam uyumlu.
  • Sıvı Soğutucu: Lian Li Galahad II Trinity Performance 360mm — 6.400 TL
    • Not: Ryzen 7800X3D'yi serin tutmak için seçilmiş üst düzey bir soğutucu.

ekran kartı dılında her şey okey duruyor ne için kullancaksın hangi çözünürlükte bütçe nedir

Aslında bazı parçalardan kısarak daha orta seviyeli bir parça ile 5070 alabilirsiniz ama ileriye dönük olmaz. Bence doğru olanı yapmışsınız 5060 ti 16 gb sizi çok üzeceğini sanmıyorum beli ileride değiştirmeyedebilirsiniz fakat ileriye dönük sistem ileride belki 6000 serisi gelir ona bakarsınız yada 5070 çekersiniz.

Aslında bazı parçalardan kısarak daha orta seviyeli bir parça ile 5070 alabilirsiniz ama ileriye dönük olmaz. Bence doğru olanı yapmışsınız 5060 ti 16 gb sizi çok üzeceğini sanmıyorum beli ileride değiştirmeyedebilirsiniz fakat ileriye dönük sistem ileride belki 6000 serisi gelir ona bakarsınız yada 5070 çekersiniz.
teşekkür ederim :) peki 32 gb önerdiğiniz ram olurmu

Sistem zaten ddr5 çift kanal ram ddr4 e göre çok fark yaratmayacak. Bütçe kısıtlıysa iyi bi 16gb alıp sonrasında 32 yaparsınız ama ram fiyatları iki ucu deynek yani ram krizi patlayada bilir artadabilir
Post automatically merged:

Hocam
teşekkür ederim :) peki 32 gb önerdiğiniz ram olurmu
ram bütçesi tam olarak kaç ?
Sizdeki anakart 7200 mhzlere çıkıyor diye biliyorum en iyi çalışacağı değerler 6000mhz olabilir 6000 mhz 16gb bakabilirsiniz isterseniz araştırayım sizin için

Rgb takıntınız yoksa 6000 mhz gskill marka ram önerim var piyasada ortalama fiyatta daha ucuzları var ama o markaları pek bilmiyorum
Bi bakın isterseniz ram'a diğer arkadaşların yorumları da önemli aman aman ram bilgim yok

Son düzenleme:
Sistem zaten ddr5 çift kanal ram ddr4 e göre çok fark yaratmayacak. Bütçe kısıtlıysa iyi bi 16gb alıp sonrasında 32 yaparsınız ama ram fiyatları iki ucu deynek yani ram krizi patlayada bilir artadabilir

Hocam

Sizdeki anakart 7200 mhzlere çıkıyor diye biliyorum en iyi çalışacağı değerler 6000mhz olabilir 6000 mhz 16gb bakabilirsiniz isterseniz araştırayım sizin için

Rgb takıntınız yoksa 6000 mhz gskill marka ram önerim var piyasada ortalama fiyatta daha ucuzları var ama o markaları pek bilmiyorum
Bi bakın isterseniz ram'a diğer arkadaşların yorumları da önemli aman aman ram bilgim yok
ram için çok fiyat olarak uçmak istemiyorum ama bu sistem için iyisi olsa yeterli

Hocam

rgb olsada çok iyi olur ama sizin attığınızda iyiymiş bu da olur teşekkür ederim

Ben olsam anakartı 5000 tl ye asus b650 mr alırdım. Ssdyi 12000 tl ye kioxia 2 tb alırdım. Ekran kartını da kesinlikle 9070xt alırdım.
Kendimde uyguladım ve çok memnunum.

Sistem topladım ramide uyguna bulunca alacağım ilerleyen zamandada ekran kartını yükseltmeyi düşünüyorum nasıl sizce 3 tb harddiskim var seçtiğim kasaya uyumlu olurmu tam bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim

Sistem Bileşenleri ve Fiyat Listesi

• İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D (Tray) — 15.770 TL
    • Not: Oyun performansı için şu an en iyi işlemcilerden biri.
  • Anakart: MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI DDR5 — 12.590 TL
    • Not: Güçlü VRM yapısı ve güncel bağlantı destekleriyle tam bir fiyat/performans canavarı.
  • Ekran Kartı: ASUS Dual RTX 5060 Ti OC 16GB GDDR7 — 27.210 TL
    • Not: 16GB VRAM avantajı var ancak bu bütçede RTX 5070 serisi de değerlendirilebilir.
  • Depolama (SSD): Samsung 990 PRO 1TB NVMe (7450/6900 MB/s) — 8.730 TL
    • Not: İş ve oyun yüklemeleri için piyasadaki en hızlı Gen4 SSD'lerden biri.
  • Kasa: MSI MAG PANO 130R PZ (4x ARGB Fan) — 5.630 TL
    • Not: Panoramik cam yapısıyla çok şık bir görünüm sunuyor.
  • Güç Kaynağı (PSU): MSI MAG A850GL 850W 80+ Gold (Tam Modüler) — 7.520 TL
    • Not: ATX 3.0 ve PCIe 5.0 desteğiyle yeni nesil kartlara tam uyumlu.
  • Sıvı Soğutucu: Lian Li Galahad II Trinity Performance 360mm — 6.400 TL
    • Not: Ryzen 7800X3D'yi serin tutmak için seçilmiş üst düzey bir soğutucu.
93 k ya 5080 dizerim

diz alayım 0 oılarak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,495
Üyeler
190,923
Son üye
Nurunalenur
Geri