96.000 TL'ye RX 9070 XT, 9800X3D 32 GB RAM Sistem Nasıl?

ek olarak dediğim gibi 7800x3d ve 9800x3d arasında fark çok düşük. Onuda 500hz değilsen umursamana gerek yok. 500hz de belki %1 low olarak 9800x3d daha iyi olduğu için 500hz den daha iyi verim alınırdı. Ama rtx 5070ti rt pt ile çok daha iyi 9070xt den. Ek olarak fsr her oyunda yok ama dlss çoğu oyunda var. İşlemci aşırı gereksiz olur 5070ti fiyat farkı net verilir. Eğer cebini düşünüyorsa 7800x3d 5070 alsın direk zaten fps oyunu oynuyormuş.
Hocam aslında neredeyse fikrimi değiştirdiniz. Heralde 16k gibi bir fark verebilen kişilere artık 5070ti önereceğim gibi duruyor. :D
Post automatically merged:

Bende artık 5070ti+7800x3d yi destekliyorum hocam. Arkadaş çok mantıklı konuştu. Dlls ve fsr hakkında dediği de doğru. 2.el piyasasında da daha aktifmiş. Bende 5070+7800x3d öneriyorum.

9070xt için 750w yetersiz olacaktır çok sınırda. En az 850w almanız uzun vadede sizi rahat ettirir. 9070xt bazen anlık pik yapıp 500 600 watt çekebilen bir kart.

Tercihen 2.el daha ucuza benzer sistem dizilir muhtemelen 9070 xt f-p oluyor 5070tilar pahalı olabiliyor ki arada çok uçurum performans farkları yok denebilir tabii teknolojisine göre malum nvidia o konuda daha önde Üst modele geçersem muhtemelen 5080 yada çıtayı zirveye taşıyım 5090 yapıştıracağım gibi. (9070 XT her türlü işimi görüyor.)

Tercihen 2.el daha ucuza benzer sistem dizilir muhtemelen 9070 xt f-p oluyor 5070tilar pahalı olabiliyor ki arada çok uçurum performans farkları yok denebilir tabii teknolojisine göre malum nvidia o konuda daha önde
Hocam 10k fark verilecek bir uçurum var. 9800x3d yerine 7800x3d alınıp 9070xt yerine 5070ti alınabilir. Hem daha uzun ömürlü olur. Hem dlss her oyunda neredeyse var fsr yok. Üstüne bir de okudun mu bilmiyorum, loewry hocam 2.eli gayet aktif dedi. Arkadaş satmak istese ilerde zorlanmazmış. Tabii ki bunlar yan etkende teknolojisini osunu busunu düşününce nvidia daha mantıklı geldi 10k verilir.

Hocam 10k fark verilecek bir uçurum var. 9800x3d yerine 7800x3d alınıp 9070xt yerine 5070ti alınabilir. Hem daha uzun ömürlü olur. Hem dlss her oyunda neredeyse var fsr yok. Üstüne bir de okudun mu bilmiyorum, loewry hocam 2.eli gayet aktif dedi. Arkadaş satmak istese ilerde zorlanmazmış. Tabii ki bunlar yan etkende teknolojisini osunu busunu düşününce nvidia daha mantıklı geldi 10k verilir.
2.elde amd kartlarda satılıyor rahatlıkla elimde hiç kart kalmadı uzun ömür ha 9070 xt kullanmışsın ha 5070 ti :D teknolojiye çok gerek var mı cidden şimdi alacak kişi detaylı araştırması lazım biri diyor amd al biri nvidia önce kullanıcak kişinin karttan sistemden ne beklediğini düşünmesi lazım tam karara vardıktan sonra seçimini yapmalı kişi benim gibi 2 tarafından herhangi bir teknolojisine ihtiyaç duymuyorsa ha 9070 xt almış ha 5070ti almış fark etmez Benim için fark etmiyor mesela 2 tarafında teknolojisine ihtiyacım yok kullanım alanını belirlemesi lazım kullanıcının benim gibi düz oyun oynuyorsa 5070ti da işini rahat görür 9070 xt de iş teknolojiye kalırsa iş vs yada oyunlarda aşırı beklentisi vardır elbette Nvidia alıp geçmeli

2.elde amd kartlarda satılıyor rahatlıkla elimde hiç kart kalmadı uzun ömür ha 9070 xt kullanmışsın ha 5070 ti :D teknolojiye çok gerek var mı cidden şimdi alacak kişi detaylı araştırması lazım biri diyor amd al biri nvidia önce kullanıcak kişinin karttan sistemden ne beklediğini düşünmesi lazım tam karara vardıktan sonra seçimini yapmalı kişi benim gibi 2 tarafından herhangi bir teknolojisine ihtiyaç duymuyorsa ha 9070 xt almış ha 5070ti almış fark etmez Benim için fark etmiyor mesela 2 tarafında teknolojisine ihtiyacım yok kullanım alanını belirlemesi lazım kullanıcının benim gibi düz oyun oynuyorsa 5070ti da işini rahat görür 9070 xt de iş teknolojiye kalırsa iş vs yada oyunlarda aşırı beklentisi vardır elbette Nvidia alıp geçmeli
Ya hocam herkesin kendi fikri saygı duyarım. Ben normalde 9070xt öneriyodum. Akşama doğru loewryle konuşunca fikrim değişti. 5070ti daha mantıklı gelmeye başladı. En azından bu konu sahibi için ben 5070ti öneriyorum. Ancak herkesin fikrine saygı duyduğum gibi sizinkine de duyarım. Hayırlı geceler :).

Ya hocam herkesin kendi fikri saygı duyarım. Ben normalde 9070xt öneriyodum. Akşama doğru loewryle konuşunca fikrim değişti. 5070ti daha mantıklı gelmeye başladı. En azından bu konu sahibi için ben 5070ti öneriyorum. Ancak herkesin fikrine saygı duyduğum gibi sizinkine de duyarım. Hayırlı geceler :).
Son karar kullanıcıya kalmış ama kesinlikle beklentisi nedir onu çözmesi lazım ona göre ilerlemeli

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,181
Üyeler
190,871
Son üye
outofnick
Geri