son cümleye katılmıyorum ama teşekkürlerİlk kullandığım ekran kartı : GT 1030
Sahip olduğum ilk 2gb vramlı kart idi. Kendisi ile çok fazla cs1.6 oynamıştım. Fansız bir model olduğu için fazla ısınıyordu. Hiçbir sorun yaşamamıştım ve 150tl ye satmıştım.
2. kullandığım ekran kartı : RX 570 NİTRO
En son adrenalin sürümünü indirirken ''artık sadece ekran kartı fabrika ayarlarına döndürüldü'' hatası ile karşılaşıyordum. Crysis 3 oynarken görüntüde bozulmalar yaşıyordum ve pc ara sıra restart atıyordu işlemci sıcaklığım 80 leri geçmediği halde.
3. kullandığım ekran kartı : RX5600XT
570 den illalah edip üstüne performans amaçlı bu ekran kartını 2. el almıştım. İlk 6 ay benim için süper deneyimdi ama bir süre sonra problemler baş göstermeye başlamıştı. Program pencerelerini mouse ile sağ sol yapınca görüntü bozulmaları, yt-insta videolarının yorumlarında yazıları kaydırırken siyah kare kareleşme oluyordu. Yüksek çözünürlüklü video izlerken kare şeklinde belirlenen siyah renkler oluşuyordu. Driveri silip tekrardan başka driveri kuruncada aynı şey devam etti.
4. Kullandığım ekran kartı : RTX 4060 GHOST OC
Bu ekran kartı ile komple sistemi değiştirdim ve çağ atladığımı düşünüyorum. Kimine göre giriş kart olsa da benim için ( durumum buna yetiyor ) efsanevi bir kart. Dlss nin özelliklerinden yararlanabiliyorum yazılım sorunları yok. 8gb vram olması benim için problem değil, bir alt serisi 3060 12gb de vram fazla olmasına rağmen 4060 gpu kalitesinden dolayı tekliyor. Tam bir 1080p ultra kartı.
Ek olarak ileride 5070ti almak gibi bir hedefim var forumda 5070 le negatif bir anı yaşayan yoktur diye düşünüyorum. Evet amd fiyat performans bazında nvidiayı tekliyor ama sürücü ve destek olarak nvidia da amd yi tekliyor.
Hangi son cümle hocam alıntılarsanızson cümleye katılmıyorum ama teşekkürler
Eminim ki amd yeni çıkarıdığı ekran kartlarında kendini hayli hayli geliştirmiştir
büyük ihtimal budur.Hangi son cümle hocam alıntılarsanız
en son mesajda tekrar düzeltmişsin ama şu kısıma katılmıyorum o kadar kendimde 3060tidan çok güzel bir takasla downgrade edip 3060ti karşılığında 2060s+6600 aldım 6600 daha stabil geldi oc yaparak 3060tidan %8 9 daha düşük fps alıyorum sadeceEvet amd fiyat performans bazında nvidiayı tekliyor ama yazılım ve dlss farkından dolayı nvidia da amd yi tekliyor. Amd de fsr var fakat her oyunda yok. Nvidia fanboyluğu asla yapmıyorum. Hatta amd kartlarını çok fazla tecrübe etme fırsatım oldu, burada 1030 zamanlarından kullandığım R7 260X ve HD 7870 ekran kartını da kullandım. Perofmans açısından amd asla üzmez fakat driver sorunları ve düz rx serisinde watman hataları illallah ettirmişti.
driverın çoğunlukla sebepsiz yere çökmesi ve üstelik çökme sebebini amd de bilmiyor. bazen psu falan kaynaklı olabiliyorHocam herkes bahsediyorda wattman olayı nedir? Fazla watt harcanması falan mı ? Biri açıklayabilir mi?
mesaj düzenlenmeden önceki tokatlama mesajıbüyük ihtimal budur.
aklıma getirdin konuyu güncelledim s24fe olanı 6 7 aydır zamlı olsada hala 30k altında en iyisi telefondriverın çoğunlukla sebepsiz yere çökmesi ve üstelik çökme sebebini amd de bilmiyor. bazen psu falan kaynaklı olabiliyor
ben amd seviyom niye öyle dedin kimesaj düzenlenmeden önceki tokatlama mesajı
Post automatically merged:
aklıma getirdin konuyu güncelledim s24fe olanı 6 7 aydır zamlı olsada hala 30k altında en iyisi telefon
valla kanka sürekli özellikle fps oyunlardın da drop takılma oluyodu expo kapatınca biraz azalıyordu o yüzden valorant cs oynamıyordum gittim ryzen 5 7600 b650s wifi 6000mhz cl 30 xpg ram sattım expodan ve ddr5 teki micro shutter muhabbetindendir diye neyse sattım 14400f z790D aldım ddr4 baktım düzelmiyor en son rx 6800 z trio kartım vardı yerine gtx 1080 taktım sorunum çözüldü şuan 3060 kullanıyorum sorun sıkıntı yok 2 3 kere farklı driver denedim çözüm olmadı son çare sattım kartında 2028 e kadar garantisi vardı.Selamlar konuda amacımız kimlerin hangi konuda hangi sorunları yaşadığını öğrenmek.
İnsanlarda eski serilerde kaynaklı amdye bir önyargı var.
Konunun kuralları şunlardır;
Yaşadığınız Sorunları Abartmak YASAK
Başka birisinin mesajına yok o öyle değil vari mesajlar atmak YASAK
Karşı markaya laf-iftira atmak Yasak
Konu içinde sohbet edebilirsiniz lütfen tartışmayalım eğer yaşanırsa modlarımıza bildireceğim.
Benimde yaşadığım sorunlar var
GTX 1050:Ltsc sürümlerinde driver
kurulmama ve geç boot sorunu.
RTX2060S:Ltsc sürümlerde driver kurulmama sorunu ve renk sıfırlanması.
RRTX3060Tİ:Özel çözünürlükte siyah ekran sorunu ve driverdan drivera dalgalı fps sorunu(siyah ekran hatalarında 6 7 defa format atmak zorunda kaldım)
RX6600:Afterburner ile fan ve Overclock ayarı çakışması(her açılışta) sorun çözümü Afterburner silmek
Önceki konu foruma yapılan ahlaksız saldırı sonucunda silindi yeniden açıyorum.