Sizce Kasa Toplamalımıyım Yoksa Sadece Laptoptanmı Devam Etmeliyim ?

Rickkyy

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
419
Bütçe
60001
Merhaba, her halükarda şuan bir laptop ihtiyacım var. Fakat kasa toplama hevesimde var. Yani kasa alsamda laptop almam gerekecek.
Açıkçası çok kararsız kaldım, kaliteli bir laptop alsam yanınada kasa alsam israf gibi olur gibime geliyor.
Laptoplarıda 16 inç yapmaları pek hoşuma gitmiyor film izleme açısından.
Fikrinizi almak istedim, bilgi kısmında sıkıntı yokta. Karar verme kısmında sorun yaşıyorum :D (kasa ve psu aldım iade süreleri duruyor)
Oyun RDR2, Forza, Valorant ve CS oynarım. Onun disinda tasarim programlari kullanıyorum.
Laptopun biraz tek arızada çöp olabilme ihtimalide bi tık korkutuyor açıkçası.
Ekran kartsız topladığım kasa 44k tutuyor.

Sabit bir yerde oturuyorsan ( gidip gelme vs yoksa ) bilgisayar

Sabit bir yerde oturuyorsan ( gidip gelme vs yoksa ) bilgisayar
Sadece odamda kullanıyorum, taşımıyorum hiç ama mesela uzanırken laptoptan dizi film açıyorum. Oyunuda laptoptan oynamıyorum laptopu monitöre bağlayarak oynuyorum, laptop ekranı hiç sarmıyor. (Eski laptopumu yeni sattım)

Merhaba, her halükarda şuan bir laptop ihtiyacım var. Fakat kasa toplama hevesimde var. Yani kasa alsamda laptop almam gerekecek.
Açıkçası çok kararsız kaldım, kaliteli bir laptop alsam yanınada kasa alsam israf gibi olur gibime geliyor.
Fikrinizi almak istedim, bilgi kısmında sıkıntı yokta. Karar verme kısmında sorun yaşıyorum :D (kasa ve psu aldım iade süreleri duruyor)
Oyun RDR2, Forza, Valorant ve CS oynarım. Onun disinda tasarim programlari kullanıyorum.
Senin yerinde olsam ikinci el 30'a toplama pc, diğer kalana macbook alırım.

Kesinlikle pc
elindeki laptopu satmaya çalış üstüne ekle güzel bir pc topla belirli bir bütçen olduğu zaman sana yardımcı oluruz

Senin yerinde olsam ikinci el 30'a toplama pc, diğer kalana macbook alırım.
İkinci el PC ler sifir fiyatına dayanmış o yüzden çok mantıklı gelmiyor parça olarak tek tek alınca fiyat çok yakın oluyor.
Toplayacağım aklımdaki PC şu şekilde :
Ryzen 7 9700x , 1tb m2 ssd, prime lc360 sıvı soğutma, lian li o11 dynamic mini v2 ve 850w psu. Bütçe dahilinde 16gb veya 32gb ram. Ekran kartida 5060 alacagim begenmezsem 5070 donerim diye dusundum. Ama bunun yanına bide laptop almak zorundayım. Öbür seçenekte ise sadece gaming laptop alacağım bi tane 5060'lı oda bi 60k tutuyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kesinlikle pc
elindeki laptopu satmaya çalış üstüne ekle güzel bir pc topla belirli bir bütçen olduğu zaman sana yardımcı oluruz
Elimdeki laptopu sattım, şimdi ne yapsam ona karar vermeye çalışıyorum :D

laptop her zaman pişman edebilir ama kasa hiç sanmıyorum

Kaliteli laptop almakta istiyorum fakat sattığım laptop 16 inç'ti ve film ve dizi izlerken çok ekran alanı kaybı yaşadım. Zaten ekran küçük ekstra küçülüyor. 15:9 değilde 16:10 olduğu için, rog,helios,legion cihazları beğeniyorum hepside 16:10.

Tuf alsam onu 15:9 yapıyorlar onlarında ekranı kötü. 250 nit ekran koymuşlar :D

laptop her zaman pişman edebilir ama kasa hiç sanmıyorum
Profil fotoğrafın iyi diye baktım, kapak fotoğrafı legend çıktı :D

Bilgisayar al kafan rahat olsun kardeşim. Pc adamdır

laptop almalisin her turlu. onunuzde onemli bir engel de yok gibi gorunuyor bos yere masrafa girmeyin. ayrica laptoplar tek bir arizada cop olmaz, pcler de olmaz.

laptop almalisin her turlu. onunuzde onemli bir engel de yok gibi gorunuyor bos yere masrafa girmeyin. ayrica laptoplar tek bir arizada cop olmaz, pcler de olmaz.
Ya açıkçası laptoptaki benim için en büyük sorun kaliteli laptoplarda 16.1 inç 16:10 ekran kullanmaları sorunu, 15.6 inç'ti ne güzel saçma sapan iş yaptılar :D 16:10 ekran boyutuna girince mesela açıp 2 bölüm film,anime falan izlerken laptop ekranı zaten küçük, bu sefer ekran çok küçülüyor hem altta hem üstte siyah bar çıkıyor. Yeni çıkan çoğu film altta siyah barla çıkıyor çekim kalitesi yüksek diye onlarda dahada fazla küçülüyor.

Kaliteli ekranlı laptopların hepsinin ekran güncelde 16:10.

Ya açıkçası laptoptaki benim için en büyük sorun kaliteli laptoplarda 16.1 inç 16:10 ekran kullanmaları sorunu, 15.6 inç'ti ne güzel saçma sapan iş yaptılar :D 16:10 ekran boyutuna girince mesela açıp 2 bölüm film,anime falan izlerken laptop ekranı zaten küçük, bu sefer ekran çok küçülüyor hem altta hem üstte siyah bar çıkıyor. Yeni çıkan çoğu film altta siyah barla çıkıyor çekim kalitesi yüksek diye onlarda dahada fazla küçülüyor.

Kaliteli ekranlı laptopların hepsinin ekran güncelde 16:10.
Hocam merakımı mazur gör aklına laptop alıp 27 inç monitör bağlamak gelmedi mi ? İkisi bir arada işte.

Hocam merakımı mazur gör aklına laptop alıp 27 inç monitör bağlamak gelmedi mi ? İkisi bir arada işte.
Yok zaten bende kararsız kaldığım için konuyu açtım mazur görülecek bir şey yok istişare ediyoruz :D Bende o şekilde kullanıyordum zaten, fakat laptopumu sattım. Yeni kaliteli laptoplardaki 16 inç muhabbeti çok canımı sıktığı için eski laptopumu sattım. Film, dizi izlenmiyor (beni o alttaki ve ustteki cikan siyah barlar rahatsiz ediyor). 15.6 bile anca yetiyor boyut olarak onun altı rahatsız ediyor. Siyah barla 13 inç veya biraz altına düşüyor gibi oluyor bir şey izlerken.

Yeni laptopları 15.6 inç çıkarsalar hiç sorun olmazdı, tuflar 15.6 inçte onlarda 250 nit falan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,203,199
Üyeler
191,448
Son üye
palamutunbiyografisi
Geri