Oem sistem almakmi tek tek parca parca toplamakmi

The_efec

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
130
Bütçe
52000
Şimdi laptobumun DOA raporu geldi amazon ücret iadesi yapıcaz dedi 34k geri ödenecek bendede az buz bi iş var derken Max 50 52 gibi, bi rakama kasalı pc almayı düşünüyorum mühim olan noktam 9060xt 16gb istiyorum elimde laptopla kalma 1tb m2 ssdim var OEM alirsam 500gb boş olucak kardeşime falan veririm sizce nasıl bi yol izlemeliyim

OEMler daha avantajlı oluyor, genelde tek tek toplamayı kıyasla 1 ssd ve kasa psu bedavaya gelmiş oluyor. Ama parçalar genelde fiyat performans için giriş seviye oluyor özelleştirirsen de fiyat artıyor.
Eğer iyi bir şey toplamak istiyorsan özelleştirmelerle fiyatın nereye geldiğine bakıp tek tek iyi parçalarla toplanmış sistemle karşılaştırman lazım

Şimdi laptobumun DOA raporu geldi amazon ücret iadesi yapıcaz dedi 34k geri ödenecek bendede az buz bi iş var derken Max 50 52 gibi, bi rakama kasalı pc almayı düşünüyorum mühim olan noktam 9060xt 16gb istiyorum elimde laptopla kalma 1tb m2 ssdim var OEM alirsam 500gb boş olucak kardeşime falan veririm sizce nasıl bi yol izlemeliyim
Tek tek toplamak

Yarın donanım abi 5070 oem sistem paylaşacak kaçırma bence ihtiyacın varsa.

örnek 51k 5060ti 16gb sistem

6 -10k fazlaya gelir tek tek toplarsan ama Her parça içine siner. Ayrıca bazı parçaları 2. el alıp kalan bütçeyler diğer parçaları daha kaliteli olarak alabilirsin tek tek toplamada. Tercih senin. Adamlar tamam güzel fiyata güzel pc satıyor OEM ama gitmiş hiç içine sinmeyen anakart satıyor sana. Zaten onların kar etmelerinden biri de bu, oem işinde.

Mesela ramlar pahlılaşmadan önce adam 2 slotlu anakart koyduğu sisteme 2x8 ram koymuş. 1x16 yok, alamıyon asdsadasd
ileride yükseltirsen al satla uğraşacaksın. böyle şeyler yapabiliyorlar.

Bana kalırsa indirim bekleye bekleye toplamak mantıklı son 1 2 aydır anakart ram ssd lerde güzel indirim oluyor ekran kartı ve işlemci de çözersin oem in aşırı bir avantajı yok.

malesef 1 ay içinde almam lazım pc siz bişi yapamam işim okulum çevrem herşeyim pc de
Bana kalırsa indirim bekleye bekleye toplamak mantıklı son 1 2 aydır anakart ram ssd lerde güzel indirim oluyor ekran kartı ve işlemci de çözersin oem in aşırı bir avantajı yok.

malesef 1 ay içinde almam lazım pc siz bişi yapamam işim okulum çevrem herşeyim pc de
İkinci elden anlıyorsanız bakın anlamıyorsanız da ilanları buraya atın soru sorun yardımcı oluruz illa sıfır olacaksa tek seçenek oem almak o zaman.

Geri