Yardım Acer Nitro 5 Sarj %100 ama pirizden çekince kapanıyor

Reaksiyon skoru
3
Merhaba bilgisayarımda daha önceden de kesik kesik şarj olma sorunu vardı tamamen şarj olması ve kullanmaya başlamam için şarj soketini defalarca takıp çıkarmam gerekiyordu ama bu sefer de pirizden çıkardığımda şarj %100 de olsa pirizden çıkarınca kapanmaya başladı zaten direkt şarj olmadığı için şarj olmadan da artık çalışmadığı için pc açılmamaya başladı kapalı iken şansa şarj tutarsa açılıyor çoğu zaman açılma ekranında kapanıyor ve pc ye zarar verir diye korkuyorum açtığımda windows kurtarma ekranı gibi bir şey geliyor ağ bağlanma sorunu felan diyor nasıl çözeceğim bunu

uzun süredir kullanıyorsan muhtemelen bataryanın ömrü bitmiş o yüzden , yeniyse yolla servise
Garanti süresi bitti fakat aktif olarak daha bir kaç aydır kullanıyordum oyun oynuyordum garip geliyor. Sadece batarya ölmüş olsa masa üstü gibi pirizde kullanırım fakat hem adaptörde de hem batarya da sorun olunca kulanılmaz hale geldi pc. sence bataryayı değiştirip devam etmek mantıklı mı her ikisini de yenisini alacak bir param yok

Adaptörse mi pilde mi sıkıntı var önce onu kesinleştirmek lazım

Belki adaptör yüzünden böyledir değiştirsen çözülür ona iyice bakmak lazım ona göre

Batarya bitiyse şarja takıp kullandırmıyor. Pil bir nevi sistemi koruyor gibi düşünebilirsin. Pili yenilemediğin sürece çalıştırsan bile frekans kısması yapacaktır, hiç görmediğin şekilde kötü bir performans verecek yani.

Düzgün bir servise yollayıp pili değiştirtin.

Batarya bitiyse şarja takıp kullandırmıyor. Pil bir nevi sistemi koruyor gibi düşünebilirsin. Pili yenilemediğin sürece çalıştırsan bile frekans kısması yapacaktır, hiç görmediğin şekilde kötü bir performans verecek yani.

Düzgün bir servise yollayıp pili değiştirtin.
Teşekkürler cevap için orjinal batarya alalı 2 yıl oldu bence çabuk öldü değiştireceğim batarya daha uzun dayansın diye ne yapabilirim peki yoksa her yıl batarya değiştirecek kadar param yok

Teşekkürler cevap için orjinal batarya alalı 2 yıl oldu bence çabuk öldü değiştireceğim batarya daha uzun dayansın diye ne yapabilirim peki yoksa her yıl batarya değiştirecek kadar param yok
Ara sıra bataryada kullanın, Windows zaten batarya ömrünü uzatmak adına %100 doldurmaz. Ama bataryanın kalitesine bağlı, orijinal bataryayı bulduğunuzu sanmıyorum ya. Genelde üretimde takıyorlar, harici satmıyorlar. Piyasadaki çoğu batarya harici üretim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,206,242
Üyeler
192,969
Son üye
Buğrahan arslan
Geri