Apex Legends: Battle Royale Modunda Ciddi CPU/GPU Kullanım Düşüşü (i3-14100F + RTX 2060)

justseaxx

80+
Reaksiyon skoru
0
RTX 2060
İ3-14100f
16gb ram 3200mhz Sistem bu arkadaşlar sorunumu sizlere kısaca söyleyim apex de battle royale moda gırınce genıs buyuk alana bakınca gpu watt 50 60 kadar üşüyor gpu yüzde kullanımı cpu ile beraber nerdeyse 20 30 kadar düşüyor poligona girince de aynı arkama bakınca 350 fps önüme dönünce 90 battle royale ise 60lara kadar düşüyor ama geniş alana bakmayınca fps 200 e kadar çıkıyor oyun ayarları sonra nvidia ayarları her şey yaptım düzelmedi şu bilgiyi de vermek isterim bu sistemle pubg de 150 fps alıyor ve f1 24 130 fps bf2042 bile 120 fps alıyor sorunsuz çalışıyor donanımsal hata yok render test yaptım pcı 16 x3.0 da ddüşmüyor gpu da 100 kullanıyor sorun yok ama apexde böyle sorun var bunla ilgili bilgisi fikri olanlar lütfen yazsın

Selamlar, Apex Legends'da özellikle Battle Royale modlarında yaşadığım ciddi performans sorunları hakkında yardımınıza ihtiyacım var
CPU: Intel Core i3-14100F
GPU: NVIDIA RTX 2060 (Gigabyte)
RAM: 16GB (8x2) 3200MHz DDR4 (Dual Channel)
İşletim Sistemi: Windows 11 Pro
Yaşadığım Sorun:Eğitim modunda veya TDM'de 180+ FPS alırken, Battle Royale modunda geniş, açık alanlara baktığımda hem GPU hem de CPU kullanımı dramatik şekilde düşüyor (GPU kullanımı %40-50'lere, CPU ise %40'lara geriliyor). FPS, kapalı alanlarda 200+ iken, açık alana çıktığım an 60-80 FPS'lere çakılıyor.
Yaptığım Testler ve Kontroller (Donanımsal bir arıza yok):
Render Testi:
PCIe x16 3.0 bağlantısı stabil, GPU yük altında %99'u görüyor ve 71°C derecede gayet serin çalışıyor.
Diğer Oyunlar: Sistemim PUBG (150 FPS), F1 24 (130 FPS) ve Battlefield 2042 (120 FPS) gibi oldukça ağır oyunlarda bile hiçbir sorun yaşamadan yüksek performans veriyor.
Yazılımsal Müdahaleler: DDU ile temiz sürücü kurulumu yaptım, HAGS (Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlaması) kapattım, Core Parking'i devre dışı bıraktım, 'Nihai Performans' güç planını seçtim ve Process Lasso ile Apex'e 'High' öncelik verdim.
Görünüşe göre oyun motoru, BR haritalarındaki uzak mesafeli açık alanları işlerken i3-14100F'in 4 çekirdekli mimarisini doğru kullanamıyor ve sistem darboğaza giriyor.
Aranızda i3 veya benzeri 4 çekirdekli işlemcilerle bu 'kullanım düşüşünü' (utilization drop) yaşayan var mı? Bunun bilinen bir oyun motoru kısıtlaması mı, yoksa bu sorunu aşmak için bir 'videoconfig' veya özel bir ayar öneriniz var mı? Şimdiden teşekkürler."

Geri