Omen 16 termal macun değişimi sonrası kendi kendine kapanıyor ve açılmıyor

Kiba55

80+
Reaksiyon skoru
14
Bu laptopu temizlerken bir sorun ile karşı karşıyayım. Bilgisayar kasası full takılınca açılmıyor, kasası vidasız şekilde takılmadan üstünde durduğu zaman 5 dakika sonra kapanıyor. Sadece termal macunlarını yeniledim. Fanlarını temizledim. (termal macun yenileme öncesi temizleyip sonradan uyguladım bu fotoğraf uygulanmamış hali.) Ama bir şekilde çözemedim. Bu işlemlere başlamadan önce batard ya konnektörünü ilk başta olmak üzere söktüm. Stres testi yapayım dedim PC açıldığında. Ekran kartı 90'lara kadar çıktı. Sadece termal pedleri ellemedim. Sizce sorun nedir? Full kasası takılı olunca Power'a ışık gelmiyor ama şarj ışığıda yanıyor.
1775938149162-png.2694497
1775938139932-png.2694495

Fanların anakarta bağlantısı çıkmış olabilir ya da fan ızgaraları fanların kenarına tam oturmamış olabilir.

Kral yok ya oturdu hepsi anlamıyorum ki neden. Fanlar çalışıyor zaten
Tekrar kontrol et. Headsink'in de tam oturup oturmadığına bak. Vidalarını çapraz şekilde tak sıra ile. Isıyı iletemediği için sıcaklık aniden 90 derecelere çıkıyordur. O yüzden açılmıyordur. Dikkatlice baştan yapmayı dene.

Tekrar kontrol et. Headsink'in de tam oturup oturmadığına bak. Vidalarını çapraz şekilde tak sıra ile. Isıyı iletemediği için sıcaklık aniden 90 derecelere çıkıyordur. O yüzden açılmıyordur. Dikkatlice baştan yapmayı dene.
Oturdu hepsi tamam ama gene değişen bişey yok. O çapraz vida olayi ise üstündeki numaralara göre ilerliyorum zaten
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ped sakız gibi hocam onda olabilir mi? Aşırı yumuşak

Oturdu hepsi tamam ama gene değişen bişey yok. O çapraz vida olayi ise üstündeki numaralara göre ilerliyorum zaten
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ped sakız gibi hocam onda olabilir mi? Aşırı yumuşak
Pedler sıcaklıktan eriyip biraz dağılmış ama padler diğer devrelerin üzerinde. O devreler işlemciler kadar çok ısınmaz zaten. Belki de termal macunu fazla sürdüyseniz o da sıcaklığın iletilmesini geciktiriyor olabilir. İnce bir tabaka olacak şekilde yayabilir veya X şekilde sürebilirsiniz işlemci birimleri üzerine.

Pedler sıcaklıktan eriyip biraz dağılmış ama padler diğer devrelerin üzerinde. O devreler işlemciler kadar çok ısınmaz zaten. Belki de termal macunu fazla sürdüyseniz o da sıcaklığın iletilmesini geciktiriyor olabilir. İnce bir tabaka olacak şekilde yayabilir veya X şekilde sürebilirsiniz işlemci birimleri üzerine.
Yok hocam yeniledim gene değişen yok ince sürdüm. Pedler yerine putty koymayı düşünüyorum yarın. Pedler cidden aşırı yumuşak ve çok çabuk dağılıyor onun dışında aklıma gelen bişey yok

sorun o kadar saçmaki hocam. soldaki fanın üstündeki flex kablosunu söküp açtığım zaman pc düzeldi.

Geri