Yardım PC’mi Yükselteceğim – Acil Yardım !

Psu için örnek olarak paylaşıyorum bütçenizi bilmediğim ama yine de taksit cratos lite alırdım şahsen

hocam anakartim uymuyor diye biliyorum ama
Pcie 3 olsa bir miktar performans kaybı olabilir diye biliyorum ama sizin anakartta hiçbir sorun yaşamazsınız 5080 de olsa yine de hocalarım daha iyi bilir

sagolun hocam garantiye almak icin psu degisin diyorsunuz anladigim kadariyla
Bütçe çok değilse attığım high power elementi alabilirsin ancak ona 9070xt takamazsın haberin olsun ancak 5070 ti takabilirsin.

Mevcut sistemim şu şekilde:
  • Asus GeForce RTX 4060 8gb Dual White OC
  • Intel Core i5 13400F
  • Asus Prime H610M-K D4 AARGB
  • Goodram IRDM PRO 16GB (2x8) 3600MHz RAM
  • Gamebooster GB-022BW 650W 80+ Bronze PSU
  • Kioxia Exceria 500GB M.2 SSD
  • Thermalright hava soğutucu
Ekran kartımı yükseltmek istiyorum ama kararsız kaldım. Açıkçası almışken RTX 5070 veya RTX 5070 Ti almayı düşünüyorum; ancak mevcut güç kaynağımın (PSU) buna yetip yetmeyeceğinden emin değilim. Ayrıca anakartım ve diğer bileşenler bu yükseltmeyle ne kadar sağlıklı ve uyumlu çalışır, onu da merak ediyorum.

Diğer yandan, daha güvenli bir seçenek olarak RTX 5060 Ti 16GB da aklımda. Bu kartın benim sistemim için daha mantıklı bir tercih olup olmayacağı konusunda kararsızım.

Kısacası, hem performans hem de sistem uyumu açısından en doğru ekran kartı seçimini yapmak istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
konudaki mesjaları okumadım

degişmesi gereken parçalar

4060 degişicek 5070 olucak

ram degişicek satılıcak 2x16 gb 32 gb ddr4 3200 veya 3600 şart

psu degişmeli ileri dönük 850w alınmalı bütçe varsa yoksa 750w bakılmalı

ssd degişmeli 2 tb bakılmalı büyük ihtimal anakartta tek slot ssd girişi oldugu için böyle dedim eger 2 slot m2 ssd girişi varsa 1 tb yeter

sagolun hocam garantiye almak icin psu degisin diyorsunuz anladigim kadariyla
Güç kaynağı önemli hiçbir sorun da yaşamayabilrsiniz 2 gün sonra elinizde de kalabilir ayrıca gidrken yanında başka bileşenleride götürebilir o nedenle kaliteli bir psu her zaman insanın içini bir nebze daha rahatlatır
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ssd degişmeli 2 tb bakılmalı büyük ihtimal anakartta tek slot ssd girişi oldugu için böyle dedim eger 2 slot m2 ssd girişi varsa 1 tb yeter
Sakin ol şampiyon dur batırıcan adamı gönül ister ki hepsinin en iyisi olsun ama bütçe ve ihtiyaç meselesi var bir de

Bence 5070 alınmaz ya 32-33k çok fazla 5070 için 26-27k harici pek önermem ben.

Güç kaynağı önemli hiçbir sorun da yaşamayabilrsiniz 2 gün sonra elinizde de kalabilir ayrıca gidrken yanında başka bileşenleride götürebilir o nedenle kaliteli bir psu her zaman insanın içini bir nebze daha rahatlatır

Sakin ol şampiyon dur batırıcan adamı gönül ister ki hepsinin en iyisi olsun ama bütçe ve ihtiyaç meselesi var bir de
ne alaka adam 5070ti alacam diyorsa parası vardır zaten 50 bin tl 5070 ti önerdigim ürünler 50 anca oluyor

orasına ben karışmam ama adam ille nvdia istiyorsa en ucuz seçenek 5070 maglesef

aslında upgrade sebebim 360 hz monitörüm var ondan dolayı kalkışıyorum

Vallahi hocam kendi adıma kaç defa sistem topladım sattım bana artık 2k da 9060 xt bile yeter kafasındayım ancak toplayım 5 sene ellemem denilirse ve bütçe varsa o zaman üst model olabilir kendi görüşüm bu

aslında upgrade sebebim 360 hz monitörüm var ondan dolayı kalkışıyorum
Oynadığınız oyunlar cs valo filansa 5060ti da yeter ama yok hikayeli oyunlarda yüksek fps diyorsanız zaten gereksiz bir şey olur onun dışında diğer pubg battlefield içinde çok uçuk fps gerek yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,982
Üyeler
192,850
Son üye
fwimner
Geri