Masaüstü mü Laptop mu?

Tablet123

80+ Gold
Reaksiyon skoru
1,958
Tam donanım olarak kafamda elimdeki imkanlarla kurduğum 2 seçenek var hangisi daha mantıklı değerlendirirseniz sevinirim.

1. Seçenek:
RTX 5070Ti 16GB ekran kartı İ9 9900K işlemci 4x8GB 3200Mhz RAM 1TB + 500GB iki tane SSD 650W PSU kule tipi soğutmalı bir masaüstü sistem
+ taşınabilirlik için M1 MacBook Pro Laptop.

2. Seçenek:
RTX 5070Ti 12GB ekran kartı Core Ultra 9 işlemcili 32GB RAM 1TB SSD olan Oled ekranlı şık bir laptop almak ve her şeyi bununla halletmeye çalışmak.

Son düzenleme:
Sürekli biryerlere gidiyorsan leptop , onun harici evdeysen kesinlikle kasa daha mantıklı.
Her türlü 1 bence , 4x8 yerine 2x16 yap geç
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ama İşlemci ağırlıklı oyunlar oynayacaksan 1080p'de 1. seçenekte işlemci güçsüz olduğu için darboğaz yiyebilirsin.
2k oynarsan daha çok GPU devreye girecek işlemci darboğazı azalır

Sürekli biryerlere gidiyorsan leptop , onun harici evdeysen kesinlikle kasa daha mantıklı.
Her türlü 1 bence , 4x8 yerine 2x16 yap geç

Ama İşlemci ağırlıklı oyunlar oynayacaksan 1080p'de 1. seçenekte işlemci güçsüz olduğu için darboğaz yiyebilirsin.
2k oynarsan daha çok GPU devreye girecek işlemci darboğazı azalır
4x8 gibi detayları eldeki mevcut parçaları falanda göz önünde bulundurarak yazdım. Çok sık taşınabilirlik lazım oluyor o yüzden ilk seçenekte de o işlere MacBook kullanma planım var veya 2. seçenekte her şeyi tek cihazla yapabilirim kararsız kaldım.

2. seçenek olabilir ama 1. seçenekteki performansı alamayacaksın bbunu unutma.

###
LÜTFEN HESABIMI VE TÜM VERİLERİMİ SİLİN. BU KANUNEN HAKKIM
###

Son düzenleme:
Bir Macbook kullanıcısın ve taşınabilirlikten beklentini harici bir laptop karşılamayabilir. Alışkanlık değişebilir tabii ama bildiğim kadarıyla vram'inden gayrı ikisi aynı RTX 5070Ti değil. Zor karar, bu mobilken neyin ihtiyaç olduğuna göre değişir sanırım.
Almayı düşündüğüm cihaz MacBook kadar taşınabilirliği rahat pili de çok zorlamadıkça iyi giden bir cihaz klasik oyun laptopu gibi değil o konuda sorun yaşayacağımı sanmıyorum ama güç konusu doğru mobildeki 5070Ti masaüstündeki düz 5070 den bile zayıf kalabilir.

###
LÜTFEN HESABIMI VE TÜM VERİLERİMİ SİLİN. BU KANUNEN HAKKIM
###

Son düzenleme:
kullanım amacına gore degısır

Yıllarca laptop kullandım kasa ayrı bir keyif ya sağa sola gittiğimde laptoptan oynadığım oyun keyif vermiyor illaki 24 inç ve üzeri bir monitör olacak , çok fazla sağa sola gidiyorsan ve ağır oyunlar oynamıyorsan macbook yerine windows bir taşınabilir laptop al hafif oyunlar oynarsın ya da geforce now gibi alternatifleri kullanırsın illa oyun oynarım dersen.Bence kasalı kombinasyon çok daha mantıklı

Tam donanım olarak kafamda elimdeki imkanlarla kurduğum 2 seçenek var hangisi daha mantıklı değerlendirirseniz sevinirim.

1. Seçenek:
RTX 5070Ti 16GB ekran kartı İ9 9900K işlemci 4x8GB 3200Mhz RAM 1TB + 500GB iki tane SSD 650W PSU kule tipi soğutmalı bir masaüstü sistem
+ taşınabilirlik için M1 MacBook Pro Laptop.

2. Seçenek:
RTX 5070Ti 12GB ekran kartı Core Ultra 9 işlemcili 32GB RAM 1TB SSD olan Oled ekranlı şık bir laptop almak ve her şeyi bununla halletmeye çalışmak.
1. Seçenek daha mantıklı ama 650w güç kaynağı yetmez min 750 rahat etsin diyosan 850. O işlemci bu ekran kartını ne kadar besler orasını bilemiyorum. İkinci sistemde soğutma problemi yaşaman çok olası. Soğusa bile fan sesinden kafa kalmaz adamda.

Laptop alacaksan da yanına 27 inç 2K bir monitör alıp kullanabilirsin. Ama dediğim gibi masaüstünün konforu başka. Macbookun konforu da çok başka windowslar gibi olmuyo.

Geri