❌İndirim Bitti! Asus Vivobook S14 Oled 39099TL 🔥

Doğru da ses çok kritik değil bence, bende MacBook Pro var sesi müthiş ama %90 kulaklıkla kullanınca çok anlamı kalmıyor 😀

Attığım 37K olan Lenovo ile sizin attığınız arası fark ne onu anlamadım bir de.
renk farkıdır büyük ihtimal. Bi fark göremedim bende

lenovo hoparlör 4x2W Dolby atmos farkı var. Macbooka e yakın ses seviyesi.
Asus 300nit
lenovo 400nit

lenovo alüminyum
asus metallik ama daha plastik.

asusta thunderbolt 4 yok sadece usb 3.2 var
lenovoda 2x thunderbolt 4 ve usb 4 var

asusda ram LPDDR5
lenovo LPDDR5X

falan. İşlemci olarak fark var ama ses kalitesi olarak lenovo der geçerim. 2x2w hoparlör ile 4x2w arsanıda fark baya var.
Şu 27.000tl'ye satılan laptobu da bu kıyaslamaya ekleme imkanınız var mı ? Ekranı 400 nit onu biliyorum edo 1428 doye bir ekran.

Şu 27.000tl'ye satılan laptobu da bu kıyaslamaya ekleme imkanınız var mı ? Ekranı 400 nit onu biliyorum edo 1428 doye bir ekran.
Bunun ekranı 3K 120Hz yani ikisinden de iyi genel olarak ama 8 bit.

Hoparlör 2x2W klasik.

İşlemci ikisinden de bariz zayıf yarı yarıya, üstüne 10nm.

RAM olarak da klasik 3200MHz DDR4 kullanıyor orada da baya geri.

Fiyatına göre iyi, özellikle ekranı çok iyi ama işlemcisi Rami pil ömrü falan bu ikisi ile aynı segmentte değil.

kıyasladım bunu lenovo ile.

sadece ekran kısmında lenovodan iyi o da 120hz diye.

ayrıca laptop kullanıcıların birçoğunun farkında olmadığı touchpad 2sindede cam. Cam touchpad oldugu için daha pürüzsüz.

ayrıca laptop kullanıcıların birçoğunun farkında olmadığı touchpad 2sindede cam. Cam touchpad oldugu için daha pürüzsüz.
Şu touchpadlerde neden hala force touch kullanmıyor bu Windows cihazlar anlamıyorum. 1-2 markanın 1-2 modeli hariç herkeste normal bastırmalı touchpad var. Macbooklar yıllardır kullanıyor bu teknolojiyi ve hissiyatı aşırı etkiliyor. Şu ucuz MacBook dedikleri Neo da yok sadece.

Bunun ekranı 3K 120Hz yani ikisinden de iyi genel olarak ama 8 bit.

Hoparlör 2x2W klasik.

İşlemci ikisinden de bariz zayıf yarı yarıya, üstüne 10nm.

RAM olarak da klasik 3200MHz DDR4 kullanıyor orada da baya geri.

Fiyatına göre iyi, özellikle ekranı çok iyi ama işlemcisi Rami pil ömrü falan bu ikisi ile aynı segmentte değil.

Ders videoları vesaire izlemek için aldım da fiyatı çok uygun geldi özelliklerine göre. Oyun için 5090'lı sistem var zaten bunla sadece medya tüketilecek, wp, office vesaire açarım üzmez herhalde. İşlemci biraz zayıf gibi ama yetmemezlik yapacağını sanmıyorum, sizce ?

Ders videoları vesaire izlemek için aldım da fiyatı çok uygun geldi özelliklerine göre. Oyun için 5090'lı sistem var zaten bunla sadece medya tüketilecek, wp, office vesaire açarım üzmez herhalde. İşlemci biraz zayıf gibi ama yetmemezlik yapacağını sanmıyorum, sizce ?
Güç olarak yeter benzerini kullanmıştım kasma yapmıyordu ama prize bağımlı kalabilir biraz. Pil konusunda çok iddialı değil 5-6 saatten fazla gideceğini sanmıyorum.

doğrudur. Size yeter hocam.

Bu fiyata süper MacBook Air alternatifi Ultrabook arayanlar direkt çekebilir bence. Genelde 43-44K bandında dolanıyor piyasası.
ben 24gb lık versiyonu var 16gb ram de olsa bedava kaçırmayın çok güzel aşırı memnunum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Güç olarak yeter benzerini kullanmıştım kasma yapmıyordu ama prize bağımlı kalabilir biraz. Pil konusunda çok iddialı değil 5-6 saatten fazla gideceğini sanmıyorum.
bilgin yanlış tam yükte 6-8 saat gidiyo gündelik kullanımda 12-15 saat gidiyo şarjı

ben 24gb lık versiyonu var 16gb ram de olsa bedava kaçırmayın çok güzel aşırı memnunum

bilgin yanlış tam yükte 6-8 saat gidiyo gündelik kullanımda 12-15 saat gidiyo şarjı
Asus için değil hakkında soru sorulan Medion için dedim onu.

Asus için değil hakkında soru sorulan Medion için dedim onu.
pardon fark etmedim

amd cilerden sonra bide medioncular türedi

Zenbook 14 ve Vivobook S14 modellerinin kırpılmamış versiyonlarını denedim. Onlardaki 2.8K 120Hz ekran lumina oled ekran baya bir başarılıydı, bu modelde 1200p 60Hz ekran var. 2.8K oled ekranla 1200p oled lenovo notebook'a baktığımda baya bir kötü hissetmiştim kendimi... :)

Ayrıca Ai 7 350 modelli notebook'lardan ben stabil bir deneyim alamadım. Özellikle grafik işlemci kısmında bol sorunlu bir deneyim elde ettim. Kendi kendine dinamik yenileme hızına müdahale ediyordu mesela, sabit 60'a çekmek gibi. Bazen renk profilleri durduk yere sapıtıyordu. Grafik sürücüsü kurulduğu andan itibaren coil whine başlıyordu, özellikte Zenbook'da çok daha hissedilebilir şekilde. Arkaplanda oynayan youtube videoları bazen cırtlıyordu gibi gibi. Bir sürü farklı driver denemem gerekti bir tane düzgün çalışan bulmuştum, dinamik yenileme hızı olmadan kullanıyordum çünkü o driver o ayarı kapatıyordu :D

O dönem Notebook'a kafayı taktığım için bir sürü model deneme şansım oldu. En sonunda Huawei Matebook 14 125H satın aldım. Bir seneye yakındır da kullanıyorum. Hemen her konuda en sorunsuz ve stabil model bu oldu. Donanım ve konfigrasyonlar çok tepe seviye değil ama taşınabilirlik ve performans anlamında üzmedi. Ara ara 35 36 bin liralara düşüyor bu modeli mutlaka takibe alın derim. Ben 9 10 ay önce 33 bine almıştım zaten çok zamlanmadı.

Geri